Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1915
View
27
Reply

[Buku] ...100 Books Every Man Should Read...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 12-12-2018 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 25-1-2018 08:35 AM
mekasih for the tag, nora

dah scan top parts of list nora tuh

Haiiii dr ipes. Sekarang ni buku2 tu ada lagi ker dah rosak masa banjir hari tu? Rasa macam nak gi rumah dr kat kampung tu dan pinjam buku2 jer
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada baca tak sampai 20 pun out of 100 semua tu pun thanks to elective subject in humanities dulu
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
The Hobbit & The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien <---- ni pun ada? Tercabarnyaaaa movies pun tak tengok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 06:10 AM | Show all posts
chesfa replied at 12-12-2018 10:47 AM
Haiiii dr ipes. Sekarang ni buku2 tu ada lagi ker dah rosak masa banjir hari tu? Rasa macam nak gi ...

banjir ari tu tak teruk
masa sy remaja, air naik tinggi rosakkan semua buku scrapbooks, buku2 masa kecik, report cards sekolah rendah etc
sayang sungguh
tinggal kenangan dalam minda sahaja

dtg la rumah belakang ibusawat telekom tuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:49 AM | Show all posts
Pernah baca Pride and Prejudice je. Thanks for the list mod. Reminder for myself kena lebih membaca lepas ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:28 PM | Show all posts
Books are always a good idea. They helped me to change and broaden my horizons. I also like articles and essays on various topics. If you are too, then this book https://efleming44.wixsite.com/m ... character-of-dorine this essay will be useful to you. It has a lot of information.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 01:45 AM | Show all posts
thanks mod listkan buku2 ni.. actually buku2 ni adalah buku2 yg wajib baca kat UK, sebelum diorg abis skolah.. so diorg jd critical and pasal history tu akan build character.. tp x byk yg dah baca sbb banyak yg berat2.. yg baca seperenggan nk hadamkan tu ambik masa dan bukan light reading.

rasanya sangat bagus kalau buku2 ni dpt diterjemahkan ke dalam BM, in case org lebih senang faham.. sbb kebanyakan buku2 ni dah diterjemah dalam banyak bahasa.. sbb nk fahamkan ilmu..

Thanks sgt2 mod.. mmg tgh carik thread pasal buku2 critical thinking.. selak2 thread jumpa ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 08:45 PM | Show all posts
Immortal words - braverton

ni sangat bagus utk kata2 terakhir dari  tokoh2 ternama dunia
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079877s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list