Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5737
View
15
Reply

Aiskrim Vanilla, Ubat Sakit Tekak

[Copy link]

Author: iloveselangor    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-1-2018 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by iloveselangor at 22-1-2018 07:03 PM

I baru try hari ni sebab sakit tekak dari semalam terlalu teruk....

Satu kerja pon buat tak betul hari ni, fed up!
Asyik nak marah je hari ni....kerja dah banyak tekak pulak skit.

Bersin dengan tekak yg sakit membuatkan kepala makin pening.

Tengok air mesin basuh leaking, abis banjir rumah...stress rasa nak menjerit tapi tekak sakit

Pergi kebun, mesin sembur racun pulak abis bateri...terjumpa pulak ular besar hitam...so cabut lari balik rumah dgn tekak sakit.

Balik rumah membuta dari tengahari....bangun tido pukul 3.30,petang tengok air dekat bilik mandi tak bertutup dari pagi tadi....stress

Memang mengamuk jelah hari ni....terus keluar rumah cari Aiskrim Vanilla....rasa kurang sikit sakit dah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2018 09:42 AM | Show all posts
aiskrim vanilla mmg berkesan tuk sakit tekak atau siapa2 yang ada tonsil....berkesan tuk anak i...cepat turun merah anak tekak....xyah makan antibiotik lagi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2018 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 23-1-2018 09:42 AM
aiskrim vanilla mmg berkesan tuk sakit tekak atau siapa2 yang ada tonsil....berkesan tuk anak i...ce ...

Yup sis...pagi ni dh nak baik....rasa perit2 tu dlm 3 % jelah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2018 09:56 AM | Show all posts
alhamdullillah...minum air sejuk banyak2 sis....kalo doc i dia ckp minum air bnyk...tp i sebat bagi anak i air sejuk...hahhahhaha....just masa dia sakit jerlah...kalo hr2 biasa suruh minum air kosong biasa jer..moga cepat sembuh yerrr  
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
I am sucker for lemon n lime.so my sore throat cure is lemon+honey or lime+honey.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 10:46 AM | Show all posts
my mum punya petua lain plak....tp ianya cuma menjadi kalo tekak baru nk merah yer...kalo dh merah, i tgk dia telan gak ubat sakit tekak.....petua dia..kumur air garam bnyk kali......

i punya family members sma tonsil...hihihih...mcm2 petualah ada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 12:37 AM | Show all posts
I pernah pergi klinik masa x sedap badan (bukan demam) tapi sebab ulcer dalam mulut. Memang sakit sgt. Even doctor pon suruh makan vanilla ice cream. Start pada tu sakit tekak ke ulcer ke memang i cari vanilla ice cream.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2018 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sore throat ambik madu dgn lemon je, lg lega tekak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 11:41 PM | Show all posts
minum coke tu utk sore throat tu myth atau fakta?siapa pernah cuba?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu anak sakit tekak atau tonsil mmg doc suggest ice cream vanilla or jelly Sumi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 08:22 PM | Show all posts
Ornag kata kalau batuk pun sesuai makan eskrim vanila ni...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 03:02 PM | Show all posts
mmg ramai doctor suggest aiskrim vanilla ni..berkesan gak especially budak2..
kalau I mmg amik manuka honey..kejap je baik trus.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-9-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang elok aiskrim vanilla ni...next time makan aiskrim je kalau kena tonsil Dan ulser.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 07:35 AM | Show all posts
kalau kena sakit tekak atau tonsil yg teruk, pergi beli spray ni... 3x spray tekak dh rasa lega...  3 bulan lepas carly kena demam tonsil yg teruk, bengkak sampai nk bercakap pun x boleh, guna bahasa isyarat dgn anak2, pg kk, doktor bg antibiotik dan dia sajes p farmasi beli betadine spray ni... mmg bagus bg carly... sbb lepas tu nk telan pun rasa ok sikit berbanding sblm tu...

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 11:22 AM | Show all posts
sakit tekak  i memang lega dpt aiskrim vanila tapi lepas tu dapat batuk plakkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 31-10-2019 11:22 AM
sakit tekak  i memang lega dpt aiskrim vanila tapi lepas tu dapat batuk plakkk



Cari petua batuk pulak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084113s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list