Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2012
View
52
Reply

Susah hamil. Need advice pls

[Copy link]

Author: Hailee0089       Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2018 06:03 PM | Show all posts
penmerah replied at 15-1-2018 05:42 PM
You kata hidup penuh Mewah Dan gaji tinggi Kan?
Why not terus buat IVF terus, RM30k gitu kalo buat  ...

Whats stopping you, yourself????takkan savings belum cukup lagi????


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 06:06 PM | Show all posts
rospinki replied at 15-1-2018 09:01 AM
mungkin belum masanya.

kalau nak sangat cepat jumpa doktor dptkan nasihat dari pakar.

Hang pinjam Kan tempat peranakan hang pada TT Tak boleh kah robin????nanti Dia Dah habis pakai Dia pulangkanlah balik...


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 06:09 PM | Show all posts
onexox97 replied at 15-1-2018 09:20 AM
1- makan bahan berkhasiat
2- elakkan makan ubat hospital, tkut panas
3- ubah style doggie

Anak hang yang  ke Berapa yang Gunakan kaedah doggie utk dapatkannya onex????



Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 06:12 PM | Show all posts
Hailee0089 replied at 15-1-2018 09:44 AM
Wow syukur la kan rezeki chuols.. baik! Mekasih bg kata kata semangat

Manak don't mean to be rude... cuma nak tanya sejujurnya...sejauh nee hang pasti you and your partner...got the correct 'channel' kan???

Coz you definitely cannot get pregnant kalau pancutan air berirama masuk Ke Salah mulut tau......



Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 06:16 PM | Show all posts
rospinki replied at 15-1-2018 09:51 AM
takde apa..tryla. sifat alkali nenas mengandungi enzim bolemain mampu menyuci saluran folapio yg m ...

Complete dgn sifat nenas lagik

Nasib baik Tak selit sekali sifat 20....


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Hailee0089 replied at 15-1-2018 05:22 AM
Hehe tu la sy pun rse still early tapi biasa la dok teringin sgt nak anak. Pastu kwn2 plak dok upd ...

saya doakan tt dikurniakan anak dlm msa terdekat ni.amiin..

ap2 folic acid pon boleh..as long as it is folic acid or folate..utk yg trying to conceive 400mcg/0.4g dah memadai..appeton pny pon ad..and if diambil melebihi dos pon, it will be secreted through urine..

plus tt jgn dok stress2 pikir psal anak..akan smpai msa rezeki tu akan dtg..klu stress2, tba waktu subur pon x jdi jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba cara ni tt. Insya Allah berjaya. Pegi farmasi beli  FOLIC ACID. 100biji dlm rm10 kut xigt sgt. Mkn sehari sekali setiap pagi.
Byk berdoa lps solat. Istighfar. Byk sedekah. Bg kucen mkn.
Lg 1 pojek kne feel btl2 la. Klo dok pkir sakit cmne nk jd.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabar la tt... Sy da 3 taun mncuba belum ada rezeki lagi.. dah buat iui pon..

kita berusaha doa n tawakal jelah ye
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 10:28 PM | Show all posts
dr pakar akan check kalau at least 2-3 tahun mencuba tak dapat..
kalau awal2 kawin dia suruh buat je haha
tp jangan hari2 kang sperm tu lemah..katanyaaa..selang 2-3 hari untuk menjamin kualiti anak2 benih gitewww dr yang habaq...
dan rajin2 la belek calendar...mulakan projek time ovulation sebab time tu perempuan paling subur...selain boleh tentukan time subur ikut calendar, boleh jugak periksa keadaan bawah tu...ada indicator yg menandakan tanda2 waktu subur...itu kome boleh google laaa...complete dengan gambar sekali
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 10:54 PM | Show all posts
KulitKayuManis replied at 15-1-2018 10:28 PM
dr pakar akan check kalau at least 2-3 tahun mencuba tak dapat..
kalau awal2 kawin dia suruh buat j ...

tengok bawah tuh??? Biasanya kalau Tengah subur boleh nampak semua bulu pubik mencanak tegak kah KKM????


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 10:56 PM | Show all posts
maannaakautahu replied at 15-1-2018 10:54 PM
tengok bawah tuh??? Biasanya kalau Tengah subur boleh nampak semua bulu pubik mencanak tegak kah K ...

ye tengok bawah dan periksa keadaan cecair yang ada...ewww sikit hahah
uihhh mencanak, bulu itu tgh ketakutan ke goosebump atau tahan beron
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 11:02 PM | Show all posts
KulitKayuManis replied at 15-1-2018 10:56 PM
ye tengok bawah dan periksa keadaan cecair yang ada...ewww sikit hahah
uihhh mencanak, bulu itu t ...

Oh I see.....sorrylah manak belum usia ranum lagi nak paham benda benda kelamin nee.....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2018 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 15-1-2018 05:42 PM
You kata hidup penuh Mewah Dan gaji tinggi Kan?
Why not terus buat IVF terus, RM30k gitu kalo buat  ...

Rasa mcm naturally tu lebih best kan. Tapi akn dipertimbangkan. Tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2018 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
maannaakautahu replied at 15-1-2018 06:06 PM
Hang pinjam Kan tempat peranakan hang pada TT Tak boleh kah robin????nanti Dia Dah habis pakai Dia ...

Amboi harsh nya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2018 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
beloomberk replied at 15-1-2018 06:23 PM
saya doakan tt dikurniakan anak dlm msa terdekat ni.amiin..

ap2 folic acid pon boleh..as long a ...

Noted tq!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2018 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mr_cool5885 replied at 15-1-2018 07:58 PM
Cuba cara ni tt. Insya Allah berjaya. Pegi farmasi beli  FOLIC ACID. 100biji dlm rm10 kut xigt sgt.  ...

I like those tips. Thank you!! Anyway dah tak sakit. Hahaha tu yg mengharap sangkut tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2018 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Oroi8887 replied at 15-1-2018 09:02 PM
Sabar la tt... Sy da 3 taun mncuba belum ada rezeki lagi.. dah buat iui pon..

kita berusaha doa  ...

Yeker.. takpe kita usaha lagi ya.. jangan putus asa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 11:10 PM | Show all posts

Pinjam pun bukan hang ambik Tak kasi balik Kan????


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 11:29 PM | Show all posts
penmerah replied at 15-1-2018 05:42 PM
You kata hidup penuh Mewah Dan gaji tinggi Kan?
Why not terus buat IVF terus, RM30k gitu kalo buat  ...

...IVF is not as simple as we think...walaupon kita ada jutaan ringgit...tak semestinya our attempt with IVF akan terus menjadi dan kita akan dapat bayi kembar...

...there are so many things yang kita need to consider before embarking on IVF...and IVF is most of the time last resort option la...

...the whole process of IVF is very traumatising to some women...the tot of daily injections...the multiple hospital visits and scans...nie semua not so easy...

...the side effects of the hormonal injections which can trigger the ovaries to hyperstimulate leading to ovarian hyperstimulation syndrome yang can be fatal kalau tak dimanage ngan betul...

...and on top of it all...sometimes after so much suffering and money spent...hasilnya tetap tak pregnant...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 11:48 PM | Show all posts
blackmore replied at 15-1-2018 11:29 PM
...IVF is not as simple as we think...walaupon kita ada jutaan ringgit...tak semestinya our attemp ...

hang berus dgn berus dawai cukup cukup si penmerah tuh darleng...
Cakap world............si robin berpeluh tiak ajar Dia cara nak masak nasi goreng bodoh Dah bertahun Tak masuk masuk otak jugak....

hang ler satu satunya kamus bergerak manak pada banyak perkara...cuma hang nee sekarang semenjak dah dapat naik pangkat assistant director....Jalan mendongak jerk kan????

ok hang dah boleh hilang semula...nanti lagi sebulan masuk balik.....






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090445s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list