Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1636
View
35
Reply

[Tempatan] Premis Bitcoin Puchong Diserbu

[Copy link]

Author: AbukRokok       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2018 03:24 PM | Show all posts |Read mode
                        Premis Melombong Bitcoin Di Puchong Diserbu MPSJ                                                                                                                        Oleh Hairi Ariff                                                                 •  Dunia  •                                                                     January 13, 2018
                           
                        
                    
                                                    Sekiranya anda melombong bitcoin, apa yang berlaku di Puchong ini mungkin bakal menjadi pengajaran buat anda. Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) baru-baru ini telah menyerbu sebuah premis yang dikatakan telah menjadikan sebuah rumah sebagai premis melombong bitcoin secara haram.
                        Difahamkan aktiviti yang dijalankan ini sudah dijalankan sejak beberapa bulan lalu di dua kediaman berbeza di Jalan Merbok 2, Puchong Jaya sebelum pihak MPSJ berpihak untuk menyerbu premis ini.

                        
Sumber: TheStar


Keputusan untuk menyerbu premis ini dibuat setelah MPSJ menerima aduan daripada penduduk setempat dimana jiran tertangga yang berada sekitar Jalan Merbok 2 sering mengalami masalah gangguan elektrik yang kerap.
Lebih bermasalah apabila premis ini sering dijadikan pusat untuk orang ramai berkumpul membuatkan penduduk setempat sering mengalami masalah meletak kenderaan mereka. Pemilik premis ini juga didakwa MPSJ selepas menyalahi undang-undang menjalankan perniagaan di dalam kediaman secara haram.


susunan bitcoin miner untuk mengelakkan daripada kepanasan


Berdasarkan hasil siasatan yang dibuat, MPSJ telah mendapati premis ini dibenuhi dengan sejumlah besar bilangan komputer yang diasingkan dengan beberapa keping papan lapis. Wayar yang disambung pada komputer juga didapati berselirat penuh dibahagian lantai premis.
Setakat ini rumah ini telahpun dikosongkan daripada sebarang aktiviti melibatkan perlombongan bitcoin untuk mengelakkan daripada perkara yang sama berlaku lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 03:38 PM | Show all posts
melombong?

akan keluar bitcoin berketul2 ka?.....

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 03:51 PM | Show all posts
x faham.. mcmne sebenarnya?

satgi dtg la tongong2 kata ak bimbo sb x tahu ape kebenda bitcoin nih

lalat2 yg x mo jawab sila berambus ye. iols tanya btl2 ni. tak payah nk membimbokan org sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini laa penyebab harga GPU pc jadi mahal....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 14-1-2018 03:51 PM
x faham.. mcmne sebenarnya?

satgi dtg la tongong2 kata ak bimbo sb x tahu ape kebenda bitcoin nih ...

Bimbonye kak....
larikk...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:17 PM | Show all posts
melombong bitcoint ni kena guna komputer sebab pe bitcoint sekarang orang lombong? sebab harga bitcoint dah melambung, jadi contoh dulu kos melombong satu bitcoint RM 3500, sekarang harga bitcoint RM 40 000. untung tak melombong?

siapa nak belajar melombong bitcoint guna playstation psp akak boleh ajar
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
bitcorn ni pelombong2 siap dtg opis gomen  MOHON utk bukak table bg talk ya..

aku tak hingin ahh..melombong cara corn corn neh..
aku lebey trust saham bank rakyat..ASB..TH..
teda jln singkat utk senang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Melombong dlm alam maya?? Ape dpt?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:42 PM | Show all posts
Ini contoh bitcoin mining di China.Memang macam reban ayam..

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:51 PM | Show all posts
chinta89 replied at 14-1-2018 03:51 PM
x faham.. mcmne sebenarnya?

satgi dtg la tongong2 kata ak bimbo sb x tahu ape kebenda bitcoin nih ...

bitcoint ni duit digital yang ada market, berbeza dgn paypal western union. bitcoint ada chart untuk tengok price masa dan jadi speculating market.

tahun 2017 bitcoint cecah 20kali ganda iaitu jatuh pada harga tertinggi 15k usd satu bitcoint, pada tahun 2016 bitcoint bernilai 500usd sahaja. nampak tak hebatnya bitcoint ?

tp professional investor takkan masuk bitcoint sbb anytime market blh crash
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Melombong bitcoin... mcm tak sesuai patut menjana bitcoin.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Malasnya nk study pasal blockchain..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
cHimo replied at 14-1-2018 03:59 PM
Ini laa penyebab harga GPU pc jadi mahal....

hacker ni dah p inject script kat website.... bukak website tu hbis la pc hang dok mining tanpa sedar
n mmg byk website yg buat aktiviti ginih skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 07:17 PM | Show all posts
Oooo...ini melombong di alam maya
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 09:26 PM | Show all posts
utk yg tk paham

dlm bahasa mudah

bitcoin perlu dibuka , dikunci setiap kali transaksi
jadi pelombong2 ni la buat  proses itu

bukan dia lombong bitcoin , amik duit gitu
tapi setiap kali proses transaksi bitcoin yg berjaya, dia dpt untung

proses tu smua mkn letrik bagai, psl perlu custom hardware, kipas, heatsink
kamu tkle guna i7 core desktop kt umah tu, berasap nanti..

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 14-1-2018 09:26 PM
utk yg tk paham

dlm bahasa mudah

Ni salah tang mana?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-1-2018 04:51 PM
bitcoint ni duit digital yang ada market, berbeza dgn paypal western union. bitcoint ada chart unt ...

Betul, anytime boleh crash. Jenis tak kaji market fikir jalan singkat je. Macam haritu ade yg invest duit pencen semua ke bitcoin ni hmm
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Hm.guna kipas meja je melombong.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 10:07 PM | Show all posts
cempakaa replied at 14-1-2018 09:47 PM
Betul, anytime boleh crash. Jenis tak kaji market fikir jalan singkat je. Macam haritu ade yg inve ...

rumah, saham, commodities ada catalyst iaitu jual beli.

bit coint pula bukan commoditi dan tak boleh dirasa di pegang.bitcoint patut jadi mcm paypal based on currency forex market bukan based on its own value. paypal pula sediakan servis online payment dan ada share holder. paypal urus niaga untuk perkhidmatan online

apa pula bitcoint punya urus niaga? urus niaga bitcoint ada charge xsilap 25usd , kenapa tak listed kan sbg syarikat? kenapa buat market sendiri seperti forex? dan cipta false speculation. negara mana yang jadikan bitcoint sebagai sandaran? belum ada lg.

xlama lg lingkuplah bitcoint tu. masa tu yang kaya siapa? hedge fund yang naik turun kan market. hedge fund ada je melebur duit dalam tu sbb modal dia sangat besar untuk buat market bergerak. ikan2 bilis ni pula tiada ilmu technical fundamental dengar cakap kawan2 masuk duit. time masuk duit tu hedge fund exit dan ikan bilis buy buy buy sampai hedge fund profit. masa tu trend harga bitcoint dah jatuh dan bubble burst.

masa tu ramai meratib semua salah najib ekonomi malaysia teruk walhal sendiri tamak
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 10:22 PM | Show all posts
cool ....  hmmm..   means kalau nak set up sendiri kat rumah, and let the pc's running...  tunggu hasil je lah ye...      

tapi kena ada kipas angin/aircond, calculate elektrik bill ....

might as well buat bilik mini server dalam rumah  .  ini ROI boleh tak dpt dalam 3 bulan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 10:32 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 14-1-2018 05:37 PM
hacker ni dah p inject script kat website.... bukak website tu hbis la pc hang dok mining tanpa se ...

aku suspek website cari  pun guna taktik licik tu pasal latelly beberapa bulan lepas web cari mcm berat nak loading
sebab hari tu heboh forum sarang pengganas letak script bitcoin

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 10:34 PM | Show all posts
cempakaa replied at 14-1-2018 09:47 PM
Betul, anytime boleh crash. Jenis tak kaji market fikir jalan singkat je. Macam haritu ade yg inve ...

yang beli sebelum bulan 11 untung / bertahan... yang lepas tu habis masa bitcoin jatuh menjelang krismas sampai skrg stagnant

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 11:12 PM | Show all posts
bkn kena serbu pasal mining....kena serbu pasal buat farm mining.....pakai asic mmg la bising.....jirian kiri kanan berbunyi...org keluar masuk ..org jadi pelik......ramai warga malaysia tak berapa paham pasal mining coin ni.....yg owner pon satu bodo...pi la sewa kilang ke bangunan tingkat dua ke....ade jadah g buat kat umah ...mmg kena la....bodo...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 14-1-2018 10:32 PM
aku suspek website cari  pun guna taktik licik tu pasal latelly beberapa bulan lepas web cari mcm  ...

aku smp skrg tak paham psl bitcoin... how bitcoin bleh ade value... since bkn bersandar pd emas ke ape...
tp matawang pun sama skrg mana ade bersandar pd emas pun.... n bitcoin bkn dikontrol mana2 gomen....

mohon pakar ekonomi cam sis kabu bg penjelasan....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 11:57 PM | Show all posts
Mentang2 la bitcoin dah mahal sekarang. Semua nk amik kesempatan. Pdhal zaman dulu bitcoin rega sekadar utk exchange game/download content dlm steam xde pon org nk kisah ko nk melombong brp byk (tetap 0.000..... la)
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051349s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list