Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
320
View
0
Reply

ARCBLOCK: Ekosistem blokchain untuk membina dan menggerakkan aplikasi terdesentralisasi

[Copy link]

Author: lamcouz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2018 02:58 PM | Show all posts |Read mode
3.png

Untuk maklumat lanjut mengenai projek ini: https://www.arcblock.io/

ArcBlock adalah platform dan ekosistem yang menyediakan ruang untuk membina dan menggerakkan aplikasi blockchain teragih. Platform ini bukan sahaja menyediakan komponen latar belakang yang penting, seperti sokongan untuk peraturan perniagaan yang kompleks melalui blockchain. Ia juga menghubungkan sistem sedia ada untuk menghalang rangkaian, mengotomatisasi proses perniagaan dengan memanfaatkan data dan identiti dalam sistem yang sedia ada. Tujuan utama membuat ArcBlock adalah dengan membetulkan dan menghapuskan sebarang halangan yang perlahan yang menghalang blok block. Untuk mencapai matlamat ini, kami sedang membangunkan strategi yang diperlukan untuk membangunkan pendekatan yang unik yang akan mempercepatkan proses pengangkatan blockhain.

Antara isu utama dalam blokchain hari ini termasuk

  • Prestasi buruk: Ini adalah salah satu cabaran utama teknologi blockchain. Blockchain digunakan oleh Bitcoin untuk kira-kira tujuh transaksi sesaat, manakala Ethereum menggunakan blockchain untuk memproses lebih banyak transaksi. Oleh kerana perkembangan terbaru dalam aplikasi pengguna hari ini, kira-kira puluhan juta pengguna akan dikehendaki menyelesaikan urus niaga dalam beberapa saat dan bukannya mempunyai kelewatan yang lama.
  • Kos: Ini merupakan satu lagi halangan utama bagi penggunaan blockchain di kalangan orang ramai. Kosnya sangat tinggi, yang menghalang pemaju yang memerlukan kelonggaran untuk membina perkhidmatan percuma. Sekiranya blockchain itu bebas untuk digunakan, isu utama ini dapat diselesaikan, dan platform yang dapat diperkuatkan akan memungkinkan para pemaju untuk mencipta perkhidmatan baru yang berharga, membolehkan pengewangan berlaku secara dalam talian.
  • Kekurangan ciri: Pandangan keseluruhan blockchain adalah serantau, iaitu jangkaan blokchain yang tinggi, dan masa depan yang cerah dalam blok ini telah ditarik. Sebenarnya, teknologi blockchain masih di peringkat awal, kebanyakannya tidak mempunyai ciri khas yang kaya. Kekurangan fungsi sedemikian menjadikan masyarakat umum tidak bersedia menerima teknologi ini secara meluas.
  • Platform dikunci
  • Bukan mesra pengguna.
Platform ArcBlock menangani semua isu ini dengan persediaan dan reka bentuk revolusionernya. Platform ini menggabungkan teknologi blockchain dengan pengkomputeran awan untuk menyediakan penyelesaian yang sangat komprehensif. Ini adalah perkhidmatan platform Tidak seperti pendahulunya yang lain, ia adalah pakej mandiri atau set API.

Kelebihan ARCBLOCK
Sebagai tambahan untuk membina dan menggerakkan aplikasi blockchain teragih, platform ArcBlock menawarkan kelebihan yang ketara ke atas rangka kerja khusus vendor yang terdapat di pasaran hari ini. Kelebihan ini termasuk:

Dibina untuk ekonomi logo baru: ArcBlock adalah ekosistem dan platform yang berkembang sendiri, bukan hanya platform perisian yang dibina oleh organisasi terpusat. Pemandu utama untuk ArcBlock adalah Token Economy. ArcBlock adalah didorong oleh rangsangan dan menggalakkan komuniti blockchain untuk bekerjasama untuk membina ekosistem yang lebih baik.

Dioptimumkan untuk pengalaman terbaik: Platform ArcBlock dibina dengan strategi "top-down" yang memberi tumpuan kepada pengalaman pengguna. Sebaliknya, banyak aplikasi yang sedia ada tertumpu pada teknologi blockchain itu sendiri, hanya dengan perbelanjaan untuk mewujudkan keramahan pengguna. ArcBlock yang disebutkan di atas memberikan pengalaman reaktif, nyata masa untuk aplikasi yang dibina di atas platform. Mudah diakses menggunakan pelayar web atau aplikasi mudah alih. Sama ada jalan selalu ada kebiasaan. Di samping itu, ArcBlock juga meningkatkan pengalaman pemaju. Ia tidak perlu untuk menangani protokol blockchain peringkat rendah. Dengan penyesuai blockchain analog pada platform, jurutera tidak perlu menjalankan nod ujian blockchain tempatan untuk mula membangun dan menguji aplikasi.

Bangunan untuk Awan: ArcBlock direka untuk dijalankan secara awan di awan. Mekanisme ini membolehkan dijalankan pada satu komputer untuk ujian dan pembangunan. Dengan prinsip reka bentuk ini, ArcBlock menonjol dari seluruh dunia blockchain. Dalam ArcBlock, nod boleh dirujuk sebagai "komputer logik" dengan satu atau lebih ciri-ciri mesin maya atau sebagai kumpulan perkhidmatan awan yang berfungsi bersama sebagai persekitaran pengkomputeran. Kemajuan yang ketara akan dibuat dalam pendekatan ini, mengambil aplikasi blockchain dan desentralisasi ke tahap yang baru. Teknologi penangguhan paten tidak dikecualikan sama ada.

Membina dengan standard terbuka: ArcBlock sebahagian besarnya dibina berdasarkan standard terbuka. Terdapat perkembangan dan pembinaan baru-baru ini untuk memenuhi keperluan pemaju aplikasi. Sebagai tambahan kepada sumber utama komponen teras, terdapat juga sumbangan positif dari pelbagai masyarakat teknologi blockchain.

Ahli-ahli pasukan teknikal ArcBlock secara aktif mengambil bahagian dalam pelbagai badan standard, yayasan bukan keuntungan dan jawatankuasa. Hubungan seperti ini dengan organisasi, yayasan dan komisi ini boleh dalam bentuk perkongsian. Ini termasuk Komuniti Blockchain W3C, Komuniti Blockchain Persatuan Piawaian IEEE, Perikatan Enterprise Ethereum, Yayasan Linux dan Yayasan Hyperledger, pengembangan yang mungkin dari masa ke masa.

Senibina ArcBlock

5.png
Matlamat utama ArchBlock adalah untuk mewujudkan platform berskala, berskala, mudah digunakan di mana aplikasi blockchain yang terdesentralisasi boleh dibina dan digunakan.

Prinsip reka bentuk
Disenaraikan di bawah adalah prinsip teras di sebalik reka bentuk ArcBlock:
- Yang pertama adalah pengalaman pengguna
- Isu prestasi
- Sistem standard terbuka
- Ekonomi didorong oleh insentif.

ARCBLOCK: Ekosistem blokchain untuk membina dan menggerakkan aplikasi terdesentralisasi
2.png

Protokol Akses Pautan Terbuka: Protokol sumber terbuka menyediakan lapisan abstraksi untuk mengakses blok block yang mendasarinya. Seperti antara muka ODBC dan JDBC untuk satu set pangkalan data, Open Link Access Protocol membolehkan aplikasi untuk bekerja di blok yang berbeza. Penyesuai Rantaian adalah penyelesaian yang boleh dibina oleh komuniti yang akan membolehkan ArcBlock menyokong banyak protokol blok dan memberikan ruang untuk penambahbaikan.

Blocklet: Ini adalah hos menghitung tanpa pelayan yang menjalankan pelbagai aplikasi. Penyekatan boleh digunakan untuk kontrak pintar, Oracle, pemprosesan sumber dan aset, dan logik perniagaan luar talian. Dengan protokol akses pautan terbuka ArcBlock, Blocklets boleh berkomunikasi dengan blok bar dan boleh dirakam dengan menggunakan algoritma Algoritma Algorand.

Blok komponen: Ini adalah blok pra-dibina yang membentuk tulang belakang teras platform ArcBlock. Kebanyakan ciri ArcBlock, seperti perkhidmatan token dan perkhidmatan identiti pengguna, sedang dilaksanakan dengan mereka. Komponen ini diketahui sangat boleh diguna semula dan disesuaikan. Komponen Blocklet juga boleh dibina dan disumbangkan oleh komuniti dan diuruskan melalui aplikasi ArcBlock Marketplace.

Gerbang menerbitkan / melanggan diedarkan: sistem pesanan diedarkan menyokong menerbitkan / melanggan, juga boleh digunakan sebagai blok gerbang API. Gerbang ArcBlock ini menggunakan reka bentuk dan perlindungan saluran komunikasi yang terdesentralisasi. Dalam kes ini, aplikasi akan dijalankan dalam aplikasi mudah alih dan penyemak imbas web, yang menyediakan pengalaman pengguna reaktif masa nyata.

Ekonomi Pasaran dan Token: Bersekutu dengan ArcBlock adalah Pengurus Ekonomi Token Ekonomi yang disesuaikan sepenuhnya untuk aplikasi yang dibina di atas platform. Aplikasi-aplikasi ini dapat membantu membina token utiliti berharga yang unik untuk mewarisi semua ciri ArcBlock. Di samping itu, pasaran ArcBlock adalah salah satu aplikasi yang dibina di ArcBlock. Ia adalah aplikasi asli yang membolehkan dan mengalu-alukan sumbangan komuniti dan pertukaran komponen yang boleh diguna semula (seperti penyesuai rantai, program blok, atau bahkan aplikasi).

Jualan Persendirian | KYC Diperlukan
Jualan Peribadi Atas: 25000 ETH
1 ETH = 2052 ABT (minimum 150 ETH, 3000 ETH)
Mula-mula Jualan Persendirian: 16 Januari 2018.

Terbuka untuk dijual | KYC Diperlukan
Awam menawarkan keras atas: 125000 ETH + 6M CMT.
1 ETH = 1900 ABT (minimum 0.1 ETH, 50 ETH)
1 CMT =? ABT (minimum 200 CMT, 150,000 CMT)
(Kadar CMT / ABT akan dikunci sebelum tawaran awam)
Jualan token persendirian bermula jam 7 malam pada 3 Februari 2018.
Jualan token peribadi berakhir: 10 Februari, 2018, 7 tengah Waktu Tengah.

Untuk maklumat lanjut mengenai projek ini: https://www.arcblock.io/
Pautan Pengumuman: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2699379
Pengarang url bitcointalk:[url]https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1567836[/url]

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044209s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list