Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
4388
View
120
Reply

[Tempatan] Cuaca mirip Eropah kini ada di Malaysia: Genting Highlands jadi tumpuan hujung minggu

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Post time 14-1-2018 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuaca sejuk ataupun panas bukan penentu kebahagiaan seseorang....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar jelah mereka nak enjoy pengalaman musim sejuk.jgn asyik nak kecam je
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:12 PM | Show all posts
Tanda dari  Allah kepada Malaysia dan umatnya untuk menjadi sebuah negara yang sangat maju, makmur, kaya raya dan dirakhmati hidupnya dunia dan akhirat .... Ini membuktikan hanya malaysialah negara yang disukai dan dicintai oleh Allah SWT .. TAHNIAH....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:21 PM | Show all posts
ubi keledek laku sejuk sejuk gini
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Atas 10 darjah celcius tu panas bagi ummah kokesen sis. Siap pakai baju nipis seluar pendek lagi. Ummah Tropika haruslah teruja sis sampai pakai baju winter fefeling kat Europe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti byk gambar dlm FB,  IG background Genting Highlands dan Kuala Pilah
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:41 PM | Show all posts
Jimat bil letrik umah aku seminggu ni

sbb tak buka aircond n kipas langsung
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku prefer cuaca panas. Biasa la hot stuffs. Hahahahaha.   memang mood aku pun depends on weather, tak sabar nak panas boleh jogging.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:58 PM | Show all posts
slavehunter replied at 14-1-2018 04:56 PM
Aku prefer cuaca panas. Biasa la hot stuffs. Hahahahaha.   memang mood aku pun depends on weath ...

abih tu kalau cuaca sejuk tak leh jogging ke???









Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:59 PM | Show all posts

Kalau Malaysia ada 4 musim maka jangan haraplah korang boleh makan buah doyan, rambutan etc hata nak dpt serai pun payah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Takat 14 - 16C mcm musim sejuk di eropah apanya
Cer buat research skit
Suhu camtu kira mcm waktu fall je lebih kurang
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:07 PM | Show all posts
sukacactus replied at 14-1-2018 05:01 PM
Takat 14 - 16C mcm musim sejuk di eropah apanya
Cer buat research skit
Suhu camtu kira mcm  ...

bahahha

siap ada yang terketar2 kesejukkan sampai takleh jogging.

wtf la


Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nak main pun takleh sejuk sejuk ni... sejuk oooiii
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:20 PM | Show all posts
ala biarlah org nak enjoy sejuk2..so what kalu berbaju tebal skalipun..bkn slalu cuaca camni..korg yg slalu gi oversea tu x payah la bising
tgk ni acik2 kat singapore pun aman2 je berfesyen ala2 autumn/spring gituh



c1.jpg
c2.jpg
c3.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kasihantam replied at 14-1-2018 04:58 PM
abih tu kalau cuaca sejuk tak leh jogging ke???

Tak best jogging sejuk2. Trek basah jalan basah. Nyamuk pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:41 PM | Show all posts
slavehunter replied at 14-1-2018 05:32 PM
Tak best jogging sejuk2. Trek basah jalan basah. Nyamuk pun ada.

musim panas tarak nyamuk ke??


deyyy, musim panas lagi banyak nyamuk la deyyy






Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Siannye org msia
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 06:14 PM | Show all posts
aku xsuka sejuk aku xsuka panas

aku suka yg  sederhana


tp Tuhan ada rancangan NYA tersendiri.


Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
masa aku kecik dulu genting dan cameron punya le sejuk.perasan cam kat urope konon.bila terpaksa duduk kat colorado sejukbeku tu baru rindu suhu nyaman kat cameron tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
hopefully in future ada snow....i nak sliding kat bkt belakang
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka je cuaca sejuk. Tp ksian kucing2 iols kesejukan.   Kucing rumah pon kesejukan apatah lg kucing liar kat luar
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejuk sungguh la ni.. sampai demam  2 hari tak baik2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
retnoel replied at 14-1-2018 04:01 PM
Pada akak, suhu sejuk sgt n pns sgt x selesa..25 to 28 dh ok.. selesa..mlm2 x perlu pakai ekon n kip ...

Kannnn.. nak mandi pun gigil..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni semua sebab najib n kak ros berdoa depan kaabah mohon kesejahteraan rakyat msia sblm plihanraya..dpt le merasa cuaca sejuk..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 14-1-2018 07:41 PM
Kannnn.. nak mandi pun gigil..

Benerrr.. Umah akak xde heater,  pagi2 subuh adam nk g keje mandi air cm ais..ptg td pun air cam ais lg..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046358s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list