Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
4481
View
131
Reply

Scandal + delicious = scandalicious

[Copy link]

Author: kuihbakar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-1-2018 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow.speechless
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape ur mil x nak cerai? Ke skandal suke2 je?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana tt tau mak mertua ada skandal? Pendapat iolss laki tt kena gitau bapak nya. Slow talk ngn bapak. Biar anak kandung yg gitau. Menantu jgn masuk campur. Buat mcm x tahu. Sbb ni masalah keluarga mertua. X kan la si anak sanggup tgk mak buat dosa belakang suami sndri. Dpt kan bukti jgn cakap kosong. Apa2 keputusan lepas dah gitau, tu hak si ayah mertua nak buat apa. Anak2 terima je. Hubungan ngn parents tetap jaga walau apa pon keputusan ayah mertua tt buat
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah tgk kwn ig i, x kenal personal tp sll tukar2 komen.lps tu lama dia hiatus.suddenly dia up gmbr kenduri. I fikir dia kenduri ank, alih2 dia yg atas pelamin.
Rupenye dia divorce her husband n kawin lain.they look so happy together.

Ex husband, ntah ke mana.

Bg peluang pd ur MIL to explain herself.good luck.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak semua perkara kita mampu perbaiki.
Jika boleh diperbaiki sekalipun, takkan sama seperti asalnya.
Di usia pencen i.e 60an dan masih tak lagi sedar atau tahu aktiviti pasangan sendiri rasanya agak keterlaluan.
Adakah FIL & MIL TT masing2 masih sibuk mengumpul harta dunia?
Kebiasaan orang tua yang ada kat sekeliling I ni, bila sama2 dah pencen banyak benda mereka buat bersama.
Breakfast bersama, pergi pasar bersama, lunch bersama, kenduri kendara bersama...
Kalau masing2 menghargai usia perkahwinan yang dah 40tahun tu, mesti mereka sama2 meraikan masa bersama ketika usia pencen ni.
Kesimpulannya, jika MIL TT ada masa berskandal tanpa FIL sedari, bermakna mereka sendiri tak begitu menghargai perkahwinan usia 40tahun.
Dan TT dan suami pula yang merasa... sayang kalau bercerai kahwin dah 40 tahun..
Kalau sayang, tak fikir pun nak ada skandal.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 14-1-2018 12:34 PM
Hati baik tp mulut puaka pun naya juga tt. Mcm ni la, lbh baik tt nasihat je. Jgn lbh2 sgt nk inte ...

Yup cardigans85. I setuju dgn u. Tapi mungkin husband hilang kata2 nak berbincang dgn mak dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
menah replied at 14-1-2018 12:38 PM
try mintak tolong sesiapa yg mak mentua TT hormat nasihatkan mil tu.. takot kalu bgtau fil, fil meng ...

Ya betul tu menah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
epis replied at 14-1-2018 12:43 PM
SCANdal mak mertua tt muda ke atau sebaya mak mertua gak?

I tak pasti. Nampak mcm umur dekat2 dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 14-1-2018 12:48 PM
Mak mentua tt suka buat apa? Penuhkan rumah dia dengan benda2 yang dia suka bagi dia ralit kurangla  ...

Setakat ni memang my husband bagi semua yg dia nak. Dia nak kereta baru, belikan baru, nak jalan obesi, bawak jalan obesi. I pun rasa hidup dia cukup sibuk. Tp hmmmmmm... Entahlah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 14-1-2018 12:57 PM
Cmne uolss boleh tau mak mentua ada scandalicous? Scandal dia tu anak hekan atau baya2 dia? Dh pence ...

Tak tau baya mana . Tau skandal sebab baca kat wasap dan messenger dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tomaz replied at 14-1-2018 01:04 PM
Mcm mana tt tau mak mertua ada skandal? Pendapat iolss laki tt kena gitau bapak nya. Slow talk ngn b ...

I terfikir mcm Tomaz cakap. Tp husband i takde kekuatan nak berterus terang Plus takut keadaan getting wors
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 14-1-2018 01:13 PM
Tak semua perkara kita mampu perbaiki.
Jika boleh diperbaiki sekalipun, takkan sama seperti asalnya ...

Itulah sarahmirza. Apa yg u cakap semua betul. I pun memang taknak campur urusan depa sekeluarga. I selalu fikir teringin nak cepat pencen. Nak pi bercuti berdua, naik moto sama 2. Pi ngaji sama2. Pi hiking sama2 (tu kalau larat). But I dunno kehidupan bagaimana yg dilalui oleh mymil dan my fil.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
TT, apa yg boleh awak buat adalah guide suami awak je mcm mana nak deal dgn mak mertua awak..jgn sesekali awak yg bercakap dgn mertua tentang hal ni..
Menantu tetap menantu sampai bila2 pun..

Org berskandal kerana dia nak escape daripada kehidupan realiti dia..kenapa nak escape? Mungkin sbb ada pendaman perasaan, tiada siapa yg benar2 tau, apa yg berlaku dlm perkahwinan mereka selama 40 tahun tu..

Sama ada, rasa kurang dihargai oleh pasangan, atau sebab expectation seseorang terhadap pasangan terlalu tinggi..bila sedar, expectation tu tak dapat dipenuhi, cuba mencipta fantasi baru dgn berskandal..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2018 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 14-1-2018 02:12 PM
TT, apa yg boleh awak buat adalah guide suami awak je mcm mana nak deal dgn mak mertua awak..jgn ses ...


I rasa apa yg u cakap ni betul. I rasa mil cuba membina bahagia dia. Ya, i ada bagi guide pada husband. I tak mahu masuk campur. Tp dia sendiri tak tahu nak mula dari mana. Kalau berbincang tak tahu nak mula dengan kata apa. Segalanya janggal pada dia agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Perkahwinan ni, dibina atas rasa cinta, dipertahan atas rasa tanggungjawab..
Nak harap cinta kekal sampai meninggal tu, jarang2 berlaku rasanya..

Entahla, cuma ada seorang tua berpesan pada saya, kalo nak rumahtangga kekal, banyak banyakkan bersyukur, sbb bila kita bersyukur, kita secara automatik akan menghargai apa yg kita ada..

Sama samalah kita ambil iktibar ye..takut juga zaman2 sekarang ni..usia perkahwinan bukan lagi pengukur bahagia..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 02:35 PM | Show all posts
40 tahun usia perkahwinan. wow sgt.aku sendiri pun belum cecah usia tu, usia hidup, let alone usia kawin

somehow what trigger these people to deviate, at that stage of age-something to ponder
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 14-1-2018 01:13 PM
Tak semua perkara kita mampu perbaiki.
Jika boleh diperbaiki sekalipun, takkan sama seperti asalnya ...

Yes. Pendapat ni paling tepat oada I so far
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tomaz at 14-1-2018 03:09 PM

Dah lama MIL tt scandal ni? Bkn apa takut si jejan tu scammer ke haper. Bkn boleh percaya sgt. Lgpon MIL tt org berkerjaya ada duit pencen. Cuba tanya pernah x si jejan mintak duit. Tabah lah tt. Tersepit di tgh2

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkedu meols baca story ini...bg meols digest jap
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 03:24 PM | Show all posts
mak mertua mesti ada akaun tagged kan? mai kaka menyamar jd lelaki kenakan mak mertua sis dan upload kat tumblr. masa tu mesti bapak mertua sis tak buta it lg dan percaya kepada gambar2 mak mertua viral di tumblr.

biasanya yang cantik2 ni bimbo je otak letak fuki
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
BedahBedul replied at 14-1-2018 12:11 PM
Ciki tua pun membirah lagi ye.. amik gambar dia tgh dating ngan skandal pastu hantar surat ke alamat ...

Haah setujuk.
Jika still wat xtau wat tebal muka pekak telinga bukti2 tersebut boleh dipanjangkan ke pihak ketiga or family mertua..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama dgn my sister in law from hell. .  Umur dh 60thn tp mcm anak dara bergaya...bermsg..gedik..clubbing. .iol mampu tengok je
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 03:47 PM | Show all posts
if she's happy dengan skandal, suruh je la dia minta cerai..
tak pun kenalkan FIL dengan awek baru yang muda..
fair la dapat MIL dengan FIL baru
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Confess je la ckp u both dh tau. Nanti dia malu dan mgkin berubah. Doa banyak2. Kalau suami dia tau kesiannyaaa. Ntah2 ada sakit jantung ke ape tak pepasal je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya rasa fil pernah curang masa muda dulu
Dulu sebab anak kecil2 so dia bertahan
Sekarang ada orang suka kat dia. Jadi dia balas dendam.

Kawan saya pun mak ayah bercerai bila dah tua2 ni
Sebab lebih kurang macam ni. Ayah bengis itu inin tak bagi
Dah tua ni dia tak kisah dicerai. Then sambung belajar pulak. Sebab sebelum ni nak sambung belajar suami tak bagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049835s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list