Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3315
View
35
Reply

Petua Gigi Putihkan gigi

[Copy link]

Author: eisyah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2018 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Petua Gigi Putih Berseri
.
Pernah tak anda terpikir artis2 atau sape sahaja bila senyum dari jauh dah nampak giginye putih melepak tanpa sedikit pun kekotoran..mesti anda fikir dorang laburkn duit banyak untuk 1 treatment nak putihkan gigi kan..and yes!!of course memang mahal..1 treatment lebih kurang rm80-150 untuk 1 sesi treatment..tu pun boleh bertahan hanya untuk 1 bulan,hurmm,mybe..tapi anda larat ke 2-3 bulan nak buat treatment tu?? hehe..mesti la tak nak kan..
.
So,har ini ape kata try buat treatment sendiri kat rumah..hanya serendah rm1.50 mybe..depend pada kedai yang jual la .ok,firstly..sediakan:
.
1.sediakan 1 sudu soda bikarbonat
.
2. Lemon or limau nipis..(saya guna limau nipis jer)
.
Cara penyediaan:
.
Ambik 1 sudu soda bikarbonat,1 biji limau nipis dihiris (perah limau nipis tu tunggu air limau nipis tu sebati ngan soda, then anda gosok la gigi anda 2-3 minit) then,siapp..
.
Selamat mencuba.. sila share
.
P/s: bole buat 2 hari sekali untuk kesan efektif..untuk gusi yang jenis sensitif boleh try 2x seminggu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tq. Nnt nk try buat
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 01:48 PM | Show all posts
pernah try dah.. menjadi jugakk
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 02:13 PM | Show all posts
boleh try ni nnt..byk ye kegunaan soda bikarbonat tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 12:03 PM | Show all posts
kerlas kau @noraidil_06 dh boleh bg kredit2 gtuh
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 14-1-2018 12:03 PM
kerlas kau @noraidil_06 dh boleh bg kredit2 gtuh


Bg la chance akk gila kuasa jap. Ni nk tabur2. Janji meriahkan bod sini
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 09:37 AM | Show all posts
thanks TT, nti nak try la..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 01:34 PM | Show all posts
bagus ni..

nk try
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 02:32 PM | Show all posts
tq boleh cuba nnt
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2018 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
mak kite gosok gigi pakai abu..putih giginya..tp rasa x sedap la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 09:21 AM | Show all posts
oooo ada yang dah try dan menjadik la...
I pun nak try la....
TQ TT
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 10:06 AM | Show all posts
iols mmg amalkan. menjadi.
nak gi dentis selalu tak mampulah dek non  

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2018 11:51 AM | Show all posts
terhakis tak gigi?..
menipis ke.. jadi sensetip ke kalau buat selalu?.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2018 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Nti nk try la..bru berangan nk p putihkn kt klinik
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2018 12:40 PM | Show all posts
menjadi tips nih.
tapi tak boleh amal kan selalu.
sbb lemon/lime tu berasid.
takut nanti terhakis gigi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2018 12:45 PM | Show all posts
Mokcun tengok kat youtube, banyak petua soda bikarbonat dan air limau nipis ni. Tapi tk boleh kerap ya,soda tu menghakis sifatnya.
Memang gigi akan jadi putih lama kelamaan tapi at the same akan jadi nipis jugak.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2018 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Cam nak try...hmm..tengok lu camne..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2018 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pakai garam sbb takut dgn soda bikarbonat. Menjadi. Tapi kena konsisten la..

Boh ubat gigi plus garam, then gosok mcm biasa. Tapi ubat gigi tak berbuih klu campur dgn garam hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak terhakis ke gigi dek soda tu?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Minum susu & makan stroberi pun boleh putih gigi katanya. Tak pun try kulit pisang, tenyeh kat gigi. Berkesan ke idok, i pun tak try lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102698s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list