Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4121
View
88
Reply

[Momod baik hati nak bg kredit banyak!] - Share tips nak handle or atasi boss perangai azab kt tempat kerja anda!

[Copy link]

Author: idakamaruddin       Show all posts   Read mode

Post time 19-7-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Boss i jenis yang tak ambil kisah pasal keja i. Maybe sebab i keja stor kat jabatan kerajaan. Kadang2 i rasa terabai, macam buat kerja syok sendiri...penat macam mana pun keja, orang tak nampak. Last2 i tak order barang dan jarang masuk ofis. Baru la dia amik perhatian kat keja i. Dia ingat keja stor ni tak penting kot. Sekarang dah ok
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 05:36 PM | Show all posts
Bos i sayang pegawai2 jer. Kami2 yang kerani nie tak pandang langsung. Tak nak urus pencen dia baru tau
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 11:07 PM | Show all posts
tips yg taj lapuk dek hujan, tak lekang dek panas..


"jadi la pengipas tegarrrrr"
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 11:10 PM | Show all posts
BlueRose99 replied at 26-12-2018 09:37 AM
My Boss suka makan.. and dia jenis yang tak suka makan kat cafe atau koop..

Kat pantry plk boleh  ...

letih jugak tips ni, tapi berbaloi...


Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 08:36 AM | Show all posts
My new bos ni expectation dia is super high towards anak buah dia.
I awal2 dh bincang dgn dia sbb i pun new to this new division. I ckp kt dia, i am new and need to learn. But i will learn very fast. So i need his cooperation in order for me to achieve the output yg dia nak. So far so good nampaknya.

Main thing is be very responsive every time your boss need input from you and try to get it soonest the possible and within the time frame. Sbb bos pun perlu nmpk elok pd org atas dia juga. ni tips yg mmg i praktis since day 1 i start kerja. So far i dah pernah ada 6 org immediate bos yg i perlu report. 5 is women and 1 man.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 11:32 AM | Show all posts
AnggurHitam replied at 6-8-2019 11:10 PM
letih jugak tips ni, tapi berbaloi...

Layan kan je lah. At least boleh tumpang makan sekali. Duit beli barang memang Bos bagi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 03:37 PM | Show all posts
Dulu dapat lady boss yang super cerewet tapi straight forward. Tahan tak tahan, dalam 5 tahun jugak la bawah dia.  Alhamdulillah macamana la boleh hadapi moment itu
Berhenti pun bukan sebab dia, tapi ikut famili pindah negeri.

Tips dia :

1. Kena tahan telinga (Kena marah / kena bebel)
2. Jadi seorang yang responsive (apa apa yang  berkenaan kerja yang dia suruh buat tu, buat je, tak tahu tanya. Dia paling marah kalau staff suka assume je, last result keja hancuss or mess up)
3. Kipas pun kena pandai ye.. bukan kipas yang memudaratkan staff lain, tapi macam pandai ambik hati boss (ucap birthday, beli pisang goreng ke cekodok ke, beli breakfast ke..haaa suka la dia).
4. Kalau memang tak tahan, sila cari tempat lain hahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075445s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list