Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4096
View
88
Reply

[Momod baik hati nak bg kredit banyak!] - Share tips nak handle or atasi boss perangai azab kt tempat kerja anda!

[Copy link]

Author: idakamaruddin       Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2018 03:20 PM | Show all posts
boss i lak sejenis sarcastic gila.. cakap sikit membahan.. cakap sikit membahan..
habuannya sekarang.. kalau dia sarcastic.. kita balas sarcastic juga.. tp beralas sikit dari dia.

kadang malas nak layan dia sarcastic.. lantak situ sarcastic sesorg.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2018 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols takde masalah dgn org sb iols baik. Hehe tp iold ada tips, kalau mcm nk handle, kena selalu puji puji bos mcm @MatDeghem hehee
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2018 12:55 PM | Show all posts
batman_2007 replied at 3-3-2018 12:50 PM
Iols takde masalah dgn org sb iols baik. Hehe tp iold ada tips, kalau mcm nk handle, kena selalu puj ...

tengok ini acik kluangman.....sudah gila. tag wa merata.


@idakamaruddin,
[url=home.php?mod=space&uid=1639921]@spiderman80 [/url]
@noraidil_06


Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2018 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 3-3-2018 12:55 PM
tengok ini acik kluangman.....sudah gila. tag wa merata.



Off topic. Maigoodd. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2018 11:23 PM | Show all posts
pls la jgn buat semak sini. iols blm nk gile kuasa potong credit org
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 09:37 AM | Show all posts
My Boss suka makan.. and dia jenis yang tak suka makan kat cafe atau koop..

Kat pantry plk boleh masak.. tapi guna dapur letrik je. So pagi2 datang ofis awal siap2 buatkan breakfast untuk Boss.. tak kisah la roti telur ke.. pancake ke.. as long as ada! Kalau rajin boleh buat nasi goreng..

Tengahari pun sama. Masak nasi then beli lauk sikit kat koop. Susah2 goreng telur je..

Petang plk buat cucur atau goreng pisang. My Boss memang suka sangat!

So far so good!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2018 10:07 AM | Show all posts
Boss hazab merupakan sejenis blessing in disguise sepanjang penglibatan akak dalam dunia keparat. Eh korporat hahaha. Memang la dia hazab membuat kaka menangess di masa muda muda dulu, balik kerja meraung dalam kereta. Tips dia hadap je. Abaikan, and don't take it personally.



Tp lama-lama, once dah Berjaya baca rentak dia, weols kamceng hahaha. Boss mcm ni melatih diri kita menjadi kuat, next job daatang la manusia jenis apo pun bisa dihadapi dengan penuh senyuman.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Boss kita erm baik. Walaupun chinese. Cuma 1 je lah, dia kuat gosip (politik ,artis, pekerja smua dia tahu)  . Tapi sy suka boss saya. Sporting cenggini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 09:44 AM | Show all posts
bos ai okay je most of the time, standard boss la. tapi suka bagi kerja tambahan kat ai sbb kita jenis tak ckp no. tapi skrg dah pandai ckp no skit2 hahahaha... sib baik dia okay

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Bos i dulu dahla kedekut nak mampus, lepas tu time increments buat2 lupa. So, i angkat kaki dan blah. Kowser i nak btahan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 02:40 PM | Show all posts
very important but bold tips.

respect other co workers including the boss.

the moment u cant respect, withdraw. resign. only true if its common type of job anyone can do. not every job is replaceable?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bo's tempat kerja I lembap nak mampoosss
Semua idea dkt management semua idea staff pastu takut dgn staff sendiri dhlah pandang colour kulit....nasib baik onwer tahu tp sbb colour kulit dia tak buang Bo's I tu tp now dia kena pressure kaw2 dgn management....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
I dapat boss yg fussy lady boss. Depan dia semua I ok kak (walaupun lady boss tapi dia galakkan staff bawah dia panggil dia kak, credited to her agitchew). Pernah I baru balik lunch break dia dah jerit panggil I suruh itu ini print macam2 walaupun dia boleh buat sendiri tapi I ok je. Semua I "Ok kak" "boleh settle ni" "pagi2 esok saya letak dalam bilik akak", kalau dia marah I buat silap ke I akan gelak2 sambil cakap "hihi ok2 kak saya yg silap" padahal dlm hati aku bongok punya perempuan kau yg punya silap aku yg kena. Disebabkan I punya taat bodo2 tu, dia bagi I markah tinggi (hampir2 4 flat) & Alhamdulillah gaji naik bonus letop2 manja gittew.

Bagi I ok je dapat boss sejenis fussy & kerek daripada hadap boss yang layan baik sengih2 tapi semua kerja kita yang kena settlekan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 12:50 PM | Show all posts
Boss paling entah apa2 I pernah dapat is someone yang takde manners. Jenis yang suka gelak and cakap kuat2 walaupun I yg duduk depan dia ni tengah bercakap with the clients on the phone. Sampai penah sekali sorang client chinese i ni sound, wah so free aa your office can laugh loud like that? Belum lagi perangai dia tak suka jawab phone sendiri walaupun dia ada kat seat dia...kekadang saja nak tunjuk lagak dia suh la i jawabkan phone, padahal i nampak dia tengah browse zalora kat laptop..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 01:41 PM | Show all posts
first time masuk bod ni ida ..heheheh

nak bagi tip..pendek je...bila boss marah buat muka innocent and sad, nanti boss akan slow down..pastu ayah ajak kak ...baca bismillah sebanyak yg  boleh.....and niat dalam hati...boss berlembut hati

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Klau.dpt.bos.yg suka marah2.masa kena mrh tu buat jer muka innocent
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 02:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau bos garang I selalunya seboleh bolehnya cuba elak jumpa atau dkt dgn dia...hehe..tapi janji kerja jln dan tip top..masalah dgn kawan2 ditmpt kerja kalau blh buat hal sendiri..ada yg berpuak jgn join sgt..kita neutral shj
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bos i ok. masa mula2 jadi bos..ber saya awak. skrg dah ber i u pulak dah. kuar ngan dia atas urusan kerja..boleh perjalanan blk tu dalam stgh jam..tup2 dia bawa ntah mana2 berjam2 dlm keta. iols segan lah..sbb dia kan laki org. nasib dia tak citer yg bkn2..tanye hal personal pon idak.
walhal dia kuar ngn staff lain..elok je kejap. terus blk..
pastu dia kdg send wasap psl info yg related ngn life i..cth jalan i nk g kerja tu banjir ke..
i x tau nk reply apa. just say tq atau senyum je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman mula kerja.. pelik gak tgk semua staff sunyi sepi jer.. masing2 tunduk buat kerja.. rupa2 nyer bos pompuan garang kemain tkleh bising.. tp dek kerana I golongan hyper aktif.. pedulikan la bos tu.. jnji kerja siap dan terbaik. Akhir nyer bos tu pulak yg rajin ajak menyembang.. tanya itu ini.. jadi kawan baik... Hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 05:08 PM | Show all posts
Apa yang boleh dilakukan pertama sekali is sabar banyak banyak.. Memang setengah orang cara and perangai dia lain lain, so apa yang kita boleh buat untuk atasi ialah faham kan dulu. Adakah dia macamtu dengan kita je atau dengan semua orang, jika dengan semua org mmg perangai dia memang macam tu kalau dia buat macam tu dgn kita je maknanya dia mmg ada problem dengan kita..

So, kalau you berani confront lah dia tanya apa masalah dia.. bincang baik baik la, if not just avoid him/her.. I tau susah sebab dia bosskan nak taknak kena juga jumpa last last. but try to avoid them if takde keperluan.. macam tu la saya buat untuk atasi masalah nak handle bukan saje boss tapi orang disekililing juga..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079979s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list