Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4147
View
88
Reply

[Momod baik hati nak bg kredit banyak!] - Share tips nak handle or atasi boss perangai azab kt tempat kerja anda!

[Copy link]

Author: idakamaruddin       Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2018 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
T.kasih kaka momod
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 02:11 PM | Show all posts
selalu berlakon sebok dpn bos..hahaha..bos xde,bukak blk porum ni..
kalau bos selalu komplen keje kita,follow je la ape yg dia nak tanpa byk soal.mesti cepat siap keje.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tips i pula, bodek boss dengan kerja. Buat sehabis baik untuk gain trust dia. Bila dah ada trust barulah boss boleh give and take. Jangan kedekut dgn perkataan sorry. Tp tengok jugalah..selagi boss tu tak pijak maruah kita then bolehlah applied cara i tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Boss iols dolu ok saja
Cuma dia suka push
Hari ni bagi keje
Esok dah nak
Memula iols stay up juga la
Last last iols redha jela ..siap x siap..lantakmkome la...hahaha
Tapi x kedekut bonus..jadi iols bertahan
Keep calm n relaks gitchu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Whoa...tenciu (gaya hh)
Iols nak kumpul kredits lg ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by meow_tompok at 12-1-2018 10:02 PM

Tips I ckp terus terang je dgn boss
Boss bayar gaji org ribu riban yg takde faedah pun kat company ni
company dah takde duit dah
boss aku reply.. you jgn risau pikir ujung bulan you dpt gaji you je
last last gaji aku sangkut dpt 50% je
Lagi sekali aku terus terang aku tak leh survive kena cari keje tempt lain sbb ramai pun dah blah dari company
hasil berterus terang aku dpt duit allowance extra dari poket boss aku sbb buat kerja company personal dia. Dpt survive utk few months sebelum aku real blah

Company tu ada pakai org politik dan guna pakai rasuah aka commission (kekonon)
Member aku pun terus terang je, boss bisness mcm ni, baik bisness jual goreng pisang tepi jalan, bisness direct berkat takde rasuah. Lepas tu boss aku pun sibuk ckp kat aku nak jual goreng pisang bila dia hangin terpaksa refinance rumah dia, surrender insurance bagai nak top up modal kat company

so terus terang je.... rezeki kita bukan kat tangan boss and yes takde kena penampar pun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mandak20 replied at 11-1-2018 05:52 PM
Cara nak handle bos: Depan bos jgn bagi nampak free takder kerja. Pura2 bz kalau perlu... lagi2 jeni ...

iolssssss selalu buattt
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
hauk ke x hauk ke kene hadap je la.. cari makan kn.. janji keje beres dan kita taw job function kita.. setakat ni alhamdulillah bos blum dpt  grievance letter lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Tips i...

Apa2 yg bos bg keje..mesti dlm emel..kira ada black n white la...nnt ape2 blh refer blk kt emel tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Bos saya masa mula join company kami sangat kerek..konon2 dia dari oil n gas dulu..kejap2 panggil meeting untuk hal yang tidak penting pun. Kalau marah kat kami anta email merah,department lain tak boleh nak datang singgah tempat kami walaupun sekejap,kalau tak dia akan email semua kt department. Kalau bertembung dengan sesape muka akan mencuka.
Last2 dia sendiri yang berubah sebab kami2 orang lama dan lebih tua dari dia.lagipun pengalaman kerja kami lebih bagus dari dia dan dia yang banyak minta tunjuk ajar dari kami.
Sekarang ni kami2 pulak yang lebih2 dari dia but still kami respect dia as a head of department.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
My boss kalu nk bg keja, mesti dia tanya, bole buat g tak.sbb selalu i bukak buku bebyk n kertas bebyk letak atas meja.padahal xde benda pun.saje tunjuk bz.tapi i ckp, bole je..bila dia bg keja byk, i siapkan cepat, dia pun tekagum kejap..huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 11-1-2018 04:23 PM
bos i tak suka org melayu tapi dia suka pokey melayu.. dia cut rehat muslim staff dr 1 jam ke 30 min ...

my god..mcm ni pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
tips saya kena pandai ambl hati bos. n masa2 yg perlu kena mulut hangsuang sikit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 03:24 PM | Show all posts
thanks mod
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 03:25 PM | Show all posts
btw aku selalu dapat bos cha. semua masing2 jenis haremz je tapi dapat ku tekel. bila dah resign most of them akan call balik nak offer kerja
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah baca satu article dulu kalau Kita dapat boss from hell, yg jenis suka marah2 without concrete reasons/as a hobby/breakfast or lunch dia, don't take it personally. Anggap je yg parents dia besarkan dia without manners. Kalau dia marah, anggap dia mcm anjing menyalak bukit gitu, takkan runtuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Camne nk handle if ur superior hazab neh?
For me i wud suggest org bg tahi kita bg bunga kekdahnya. Why so? Cz we r all human. Ade hati. Ade perasaan. Sdgkn saidina umar al-khattab r.a pun blh lembut hatinya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Seminggu sekali buat kek,  minggu depan buat dessert,  pas tu ulang lagi.. Jamu mon,  lama lama boss sayang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2018 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kena marah dgn bos i malas nak layan.Kalo jumpa.takde nak baik2 comolot mcm biasa.lama2 dia ok datang sendiri kat kita.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 04:22 PM | Show all posts
Buat tak kisah je apa yg dia ckp atau suruh balas "ok boss"..klu dia merepek meraban pun ckp je "ok" lama2 dia bosan la nk kaco kita.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.738735s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list