Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
7988
View
87
Reply

Saya Tak Ok, Saya Semakin Putus Asa C Elyana

[Copy link]

Author: Cari-suzy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2018 12:07 PM | Show all posts |Read mode

Mesej hampa penyanyi Elyana yang bertebaran di media sosial ketika ini amat menyayat hati. Dia yang sedang  bertarung dengan kanser kalenjar telah memuat naik ig story yang merisaukan netizen. Dia didapati berkongsikan kata-kata putus asa terhadap kesakitan yang dialaminya.


Pengikut akaun tersebut yang rata-rata peminat setianya mula memberikan sokongan dan kata-kata semangat kepada Elyana menerusi entri terbaru daripadanya.


Elyana sentiasa kelihatan ceria disebalik kesakitan yang dialaminya.

Mereka turut menyelitkan doa-doa supaya kesakitan yang dialami Elyana berkurangan.  


Dan memberitahu Elyana bahawa peminatnya sentiasa mendoakan kesihatan penyanyi kesayangan mereka itu sentiasa dalam keadaan yang baik.


Sikap bersahaja Elyana menyebabkan dia disayangi semua orang.


aimamylla stay strong..dont easily give up @elyanaofficial ....fight ur cancer...family belah arwah mak sy byk kene kanser..my mom breast cancer,my uncle(adik mak)kanser lidah,atok sy kanser perut,anak buah sy kanser ovari skrg n sy sndiri hmpir nk ade breast cancer..stay strong ok!doa byk2 pd Allah...doa kami sumer utk awk @elyanaofficial


syarmastura As a nurse, saya faham sgt the suffering u gone through right now. Saya tau, berat mata memandang, berat lg bahu memikul. Ya Allah, kurangkan lah kesakitan dia, kuatkan lah dia.... Aamiin... My doa for u Elyana

Elyana tetap meneruskan kerjaya seni seperti biasa.


Elyana yang mesra dipanggil El telah mengumumkan secara terbuka bahawa dia merupakan seorang pesakit kanser tahap empat selepas tersingkir di konsert minggu kelima Gegar Vaganza 4 pada tahun lalu.


Elyana disahkan oleh doktor menghidap penyakit itu selepas melahirkan anaknya, Cinta Sumayyah tujuh tahun lalu. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
I ada terbaca ig story el... mula2 dah taip "be strong, girl"... lalu i rasa mcm tu bukan ayat yg sesuai utk diungkapkan waktu tu... i hilang kata2 dan cuma mampu berdoa dari jauh jer...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 12:23 PM | Show all posts
kesiannya..semoga diberikan kesembuhan.....amin
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 12:27 PM | Show all posts
dont giving up - bryan adam
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ely semoga Allah kurangkan kesakitan you and semoga Allah bersamamu selalu
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 12:49 PM | Show all posts
semoga Allah berikan kekuatan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan iolls yg sakit kanser baru meninggal bulan ni....baru je raya tahun lepas weolls jumpa & tengok sheolls sihat & happy bg tau yg kanser sheolls dah ok...tp around bulan 11-12 tahun lepas, kanser tu dtg balik....

Semoga Allah kurangkan kesakitan yg elyana rase....

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:01 PM | Show all posts
kesiannya..
semoga Allah berikan kekuatan, ketabahan dn kesembuhan..Aamin..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:05 PM | Show all posts
kawan meols pun ade cancer... tapi nampak kuat jugak dia fight... dah la struggle nak ada anak... tiba tiba ada cancer hati... sekarang dah tahap 3
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga baik3 je untuk elyana
idola zaman awal remaja meols dulu nih.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga allah berikan yg terbaik utk elyana
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya baca luahan El..my mom pon cancer survivor jugak since 2014..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:26 PM | Show all posts
Sedihnya, semoga dikuatkan semangat melawan sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:31 PM | Show all posts
Semoga dipermudahkan semuanya untuk Elyana. Kesian anak dia, kecik lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Elyana ni so strong kan. Selama ni dia ada kanser dia nampak happy je tapi dia tanggung sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:42 PM | Show all posts
termenung i baca ni.. anak masih kecik
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan sume..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga kaka elyana diberi kesembuhan dan kesihatan yang baik... Amin..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 02:04 PM | Show all posts
setiap kali cite pasal elyana
iols asyik teringt kate2 dia yang
dia taknak tidur kalau boleh sebb takut tk dpt jumpe anak dia lg pd ke esookkan hari
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 02:08 PM | Show all posts
kebelakngan ni nampk muka elyana mcm dlm kesakitan. walaupun ceria tp nmpk x bermaya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 02:09 PM | Show all posts
kesian nya elyana, stress dgn netizen yg ckp dia mintak prhatian pon iye jgk kot.
semangat dah down. iolsss pulak sedih. keep fighting el. please please please
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahu...bertabah ya Elyana {:love
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 02:16 PM | Show all posts
Tgk muka die ceria tak nampak kesakitan yg di tanggung... but i can see those pain thru her husband's eyes....  Moga dipermudah kan urusan nya dan di beri kesembuhan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 02:52 PM | Show all posts
sian...tu pun masih tak insaf2 lagi...lantak ko lah babun...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 02:56 PM | Show all posts
bukan senang menanggung kesakitan.  moga diberi kemudahan, keceriaan, ketenangan. keredhaan dan kesembuhan.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053739s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list