Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1481
View
33
Reply

Lagu Auto-Tune Wanita Terakhir Dinobat Paling Sukses 2017

[Copy link]

Author: Cari-suzy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2018 04:38 PM | Show all posts |Read mode



Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Lagu popular dedikasi buat sang kekasih ini telah dinobatkan sebagai lagu paling sukses 2017. Untungla Fattah Amin.


Walaupun dikecam hebat bersuara sumbang, lagu bertajuk Wanita Terakhir itu telah berjaya mengungguli carta lagu debut paling sukses bagi tahun 2017.


Video nyanyian Wanita Akhir secara langsung oleh Fattah Amin di Meletop mendapat jutaan tontonan.

Lagu ciptaan Aizat Amdan dan Mel Ramlan itu menjadi hit ketika Fattah Amin digosipkan sedang hangat bercinta dengan usahawan jelita, Neelofa. Kisah percintaan mereka yang romantis tetapi penuh ranjau itu sedikit sebanyak menyebabkan lagu ini dekat dihati peminat mereka berdua.


Tambahan pula, semasa rakaman lagu tersebut di buat, Neelofa turut hadir memberikan sokongan menambahkan lagi kesyahduan lirik lagu tersebut.


Tahun 2017 amat bertuah buat Fattah Amin kerana memenangi banyak anugerah.


Walaupun diminati penyokong tegar kedua-dua figura tersebut, pengkritik di kalangan netizen tidak dapat menerima lantunan suara Fattah Amin yang dikatakan sumbang dan telah diubah suai.


Kecaman demi kecaman yang diterima menjadi makanan harian Fattah Amin selain dilabel sebagai artis kayu pada ketika itu. Namun begitu, ia tidak menghalang lagu ini untuk menduduki carta teratas di itunes Malaysia dan Singapura.


Instagram Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM) mengumumkan lagu yang mengungguli carta.

Pengiktirafan sebagai debut single paling sukses ini telah diumumkan menerusi akaun Instagram Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM).  Pemilihan lagu tersebut adalah berdasarkan kedudukan tertinggi dalam carta domestik serta antarabangsa pada hari pertama ia dilancarkan kepada umum.


Kejayaan lagu ciptaan Aizat Amdan itu juga mengungguli kedudukan terbaik dalam carta lagu Malaysia untuk tahun 2017. Tahniah diucapkan.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 04:59 PM | Show all posts
Tahniah? Congrats?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 05:18 PM | Show all posts
cc: TKB @sepitsiput
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu yg I akan tukar channel kalau radio mainkan... I kenot
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 05:32 PM | Show all posts
untunglah... cannot brain.. bukan penyanyi pun heols.. mmg tukar channel lah keluar lagu tu.. penyanyi lain cover sedap plak.. kalau mamat ni.. mmmm..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka. Asben nyanyi utk iols. Lirik best. Tang sora no komen.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
bila caritizen lebih pantas drpd RIM yach
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku feeling so clasy sb aku x pnh dgr lagu ni full. Dgr sekerat ade la. Tu pun trdengar hahah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by che-cikL at 10-1-2018 07:07 PM
budakpink replied at 10-1-2018 06:58 PM
Aku feeling so clasy sb aku x pnh dgr lagu ni full. Dgr sekerat ade la. Tu pun trdengar hahah..


Hehehe same here. Tp tak pernah confess verbally psl ketidakpernahdengaran itu kpd sesiapa pun. Hari ni nak confess kat Budakpink hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
i rasa fattah amin je kan retis yg boleh kira "berjaya" dlm semua bidang yg dia ceburi dlm masa setahun sambil pakej kahwin dgn wanita idaman para jejanz.. ke ade retis lain? what say yusss, wikipedia bergerak @sepitsiput?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun suka Fattzura tapi memang tak sanggup tadah telinga untuk dengar majoriti lagu2 nyanyian Abdul Fattah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 07:45 PM | Show all posts
samasam90 replied at 10-1-2018 11:38 AM
i rasa fattah amin je kan retis yg boleh kira "berjaya" dlm semua bidang yg dia ceburi dlm masa seta ...

i pn rs..mgkin la... just in one year 2017.

drama meletop
anugerah popular
gndingan meletop lofattah fattzura jannatah
buat lagu WT,1234u
buat buku kata2 fatah amin
business cafe
produk endorsement
haters vs lovers
shippers bersepah sepah
pc
tunang
kawin


lagi?????
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
nak buat camana chuolsss..dah memang rezeki insan bernama abdul fattah tahun ni..yg lain coba lagi lain kali yah..hiks
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
samasam90 replied at 10-1-2018 07:38 PM
i rasa fattah amin je kan retis yg boleh kira "berjaya" dlm semua bidang yg dia ceburi dlm masa seta ...

meols dan @hannah_montana pernah berdiskusi warna scrotum heshe..merah merah pinkish katanya
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
mujur dengar sinar fm
selamat telinga
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 09:12 PM | Show all posts
Xleh aku terima lirik lagu ni.
Macam main buat je ayat.
Biar kusentuh hatimu ini, sendiri....
Kalau hatimu ini la maknenye mende tu dk kt tgn ko.
Ko nk cakap hatimu itu..., sbb hati die dkt die, tu sbb ko nk sentuh.
Haish... sakit hati dgr lagu bbnu skrg ni yang bahasa tunggang langgang.
Belum lg kire jujurnya aku suka, masih pada dirinya.
ayat bahasa ape ntah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Lgu ni sdap jgk iol pnh dgr cover version mmg sdap tp x ingt sape yg cover
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 10-1-2018 09:15 PM
Lgu ni sdap jgk iol pnh dgr cover version mmg sdap tp x ingt sape yg cover

Lagu ni sedap dgr kalau bkn si patahaminz nyanyi
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 10-1-2018 12:02 PM
meols dan @hannah_montana pernah berdiskusi warna scrotum heshe..merah merah pinkish katanya

i beg to differ.. based on my wild wild west experiences (gittuh), scrotum might be tan.. he got a very dark tits.. ehhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana nama penyanyi lipis? Gigih keluar full album tp 1 pon x sangkut?

What say you @sepitsiput?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
rezeki dia..tahniah la...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 10:43 PM | Show all posts
Fazura dgn Fattah Amin ni memang serasi bersama. Wlpn masing2 nyanyi hauk petala langit ke-7 dgn bantuan auto-tune berkilo, tp tetap percaya diri yg tinggi utk jd seorang penyanyi dan sanggup nyanyi live wlpn hauk
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Body_language replied at 10-1-2018 02:43 PM
Fazura dgn Fattah Amin ni memang serasi bersama. Wlpn masing2 nyanyi hauk petala langit ke-7 dgn ban ...

Exactly... but in term of acting at least fazura way way way way better than fattah... sila ambik kelas lakonan dgn wifey k...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukankah lagu paling sukses adalah lagu jampi?ataupun akak tak paham konsep carta ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 08:38 AM | Show all posts
Orix replied at 10-1-2018 05:27 PM
Lagu yg I akan tukar channel kalau radio mainkan... I kenot

hahaha sama laaa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054651s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list