Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2080
View
32
Reply

Masih adakah harapan untuk keluarga kami bahagia

[Copy link]

Author: shnoorafifah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2018 06:50 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 11-1-2018 10:25 AM
rmi lg umat yg layak di beri sumbangan

mohon sedar diri

Impian utk jadik mod tercapai sudah Kah Intan???



Comments

elooooo aku mmg da lama jadik mod pun  Post time 15-1-2018 02:28 PM
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 10:08 AM | Show all posts
maannaakautahu replied at 12-1-2018 06:48 AM
Hang sampai ngadu kat forum, serik sara laki , takda hang nasihat this same thing kat Dia Kah???
...

laaaaa.......... ini karangan hang ka mannak?
akhir nya mannak terpaksa create cerita sedih mohon simpati rakyat msia hulur bantuan ringankan beban

kalau hang warga msia, hang pemegang kad OKU mental kan mannak
layak dapat RM300 elaun bulanan

tapi hang bukan warga msia kan kan kan

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 10:17 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 11-1-2018 02:13 AM
pergilah sementara kerja jadi sales assistant kat giant ke, tesco ke... busuk-busuk boleh dapat rm2k ...

Kannnn... i rase keje cam sales assistant kat mall tu mudah je nak apply... tak pun kat tempat fast food.... insyaAllah, adalah jalan nya nanti utk selesaikan masalah....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 10:31 AM | Show all posts
Minami2013 replied at 12-1-2018 10:17 AM
Kannnn... i rase keje cam sales assistant kat mall tu mudah je nak apply... tak pun kat tempat fas ...

ni scam ni
nak duit senang
pemalas....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 05:06 AM | Show all posts
sebenarnya kat Malaysia masih banyak kerja, orang kita je yang memilih. Semalam anak aku interview kerja nak jadi cleaner.    Cleaner je ok, bukan salesgirl atau cashier pun  Yang itu memang jauh lagi la.  Tapi tak dapat sebab  tudung je.  Bisnes husband aku pun dah dekat 2 bulan tak masuk apa2., keluar lagi ada.   Harap saving yang semakin rata itu je la untuk cover semua.

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia kerja pon nanti kad bank dia ah long pegang. So duit gaji dia hanya untuk ah long. Penat jer.. So dia perlu wang segera utk setel ahlong dulu br bank2 lain..
Tula hidup berhutang byk ni phtu tak byr memang tak tenang jiwa..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 12-1-2018 10:17 AM
Kannnn... i rase keje cam sales assistant kat mall tu mudah je nak apply... tak pun kat tempat fas ...

sekarang full katanya
sebab budak tunggu result banyak kerja sana
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 13-1-2018 05:06 AM
sebenarnya kat Malaysia masih banyak kerja, orang kita je yang memilih. Semalam anak aku interview k ...

cleaner dia xnK yg bertudung ke macamana?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 09:56 AM | Show all posts
onexox97 replied at 13-1-2018 09:17 AM
cleaner dia xnK yg bertudung ke macamana?

mungkin uniform dia ala2 maid in manhattan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 10:11 AM | Show all posts
kalau kat johor, di kaunter jais ada borang pinjaman/bantuan untuk orang berhutang. Mungkin negeri2 lain pun ada.   Cuba la tengok kalau2 layak.  Kisah  sedara aku hutang 2500, bila tak dapat bayar, along A offer pinjam pada along B, dalam masa tu hutang dah jadi berlipat kali ganda.  Last dia berhutang dengan 16 along  disebabkan hutang pertama berjumlah 2500 tadi dan jumlah semua jadi  dah 100,000.   Rupanya along ada scam sesama sendiri untuk peras duit mangsa.  Buat report polis tapi takde apa2.  Jual rumah akhirnya, baru selesai.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Abang boleh minta nasihat di bank negara, mereka akan bantu abang
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lar senang nya idop hang.. buat penat aku baca.. tak dak jalan lain ka... mcm byk ckadak alasan xmau usaha pun ada. Kwn aku pun ada bisnes jatuh byk kali sbb salah trust kat sepupu sendiri. Smpi muflis papa kedana. Tp dia xputus asa. Cr keja laki bini dpt la 4-5k sorg. Pelan2 build up balik life lama.. skrg elok jah aman damao. Mmg ambek masa yg lama nak bangkit. Tp lg lama tbaring tido x buat apa2 hrp derma org sja baik tak yah idup.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.069936s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list