Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17717
View
238
Reply

Nak tanya, normal ke 'sexless marriage'?

[Copy link]

Author: Mimiasmidar28       Show all posts   Read mode

Post time 15-11-2018 10:03 AM | Show all posts
RamonaFlower replied at 15-11-2018 01:58 AM
I mengalami sexless marriage. Tp i yg tk minat seks. Suami pun tau. kdg2 dia mintak, i sengih2 means ...

Kesian suami mu tuh. Itu tanggungjawab wajib seorang isteri tuh. Kalau x jaga baik2 senang je rumah tangga tuh runtuh.

Cuba u bitau kenapa u x minat seks, kalau pasal fizikal problem ke (tak rasa best/sakit/etc.) mental/trauma issue ke, boleh ikhtiar untuk diperbaiki.

Kang suami makan luar pulak, mu jugak meroyan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2018 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
yprat replied at 15-11-2018 02:03 AM
Kesian suami mu tuh. Itu tanggungjawab wajib seorang isteri tuh. Kalau x jaga baik2 senang je ruma ...

Kesian jugak kat dia sampai i bgtau kat dia kalau tak seronok kahwin lain pun takpe sbb i mmg tak suka seks. Takde trauma ke ape, tp i sedar dari kecil i mmg takde feeling nak kahwin atau nak buat seks
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2018 10:38 AM | Show all posts
RamonaFlower replied at 15-11-2018 10:28 AM
Kesian jugak kat dia sampai i bgtau kat dia kalau tak seronok kahwin lain pun takpe sbb i mmg tak  ...

Kena tau kenapa u tak suka seks, sebab dia x rasa best ke? Ada sakit ke? Atau suami mu tuh x hensem, anu kecik, x dpt rasa. Selalu pompuan yg x suka seks nih ada masalah hormon. Mu sanggup dia tebuk pompuan lain ke?

Kalau x rasa nak kahwin, kenapa gatal kahwin jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2018 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
yprat replied at 15-11-2018 02:38 AM
Kena tau kenapa u tak suka seks, sebab dia x rasa best ke? Ada sakit ke? Atau suami mu tuh x hense ...

Ckp psl hormon, i ada hyperthyroid. Adakah tu boleh effect marriage i?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 10:02 AM | Show all posts
RamonaFlower replied at 15-11-2018 11:01 AM
Ckp psl hormon, i ada hyperthyroid. Adakah tu boleh effect marriage i?

Are you taking any medication for it? If not, from what i read, it could, the symptoms tuh boleh affect your well being and in turn affect your sex life (e.g. depression). I suggest u get it checked by an Endocrinologist.

Also i cadangkan, please visit a gynae and do a checkup and get to know why are you not enjoying your sex life, it could save your marriage! Ada ubat yg doktor boleh bagi untuk naikkan syahwat or hormone treatment kalau perlu. Jangan tunggu sampai nasi jadi bubur.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
yprat replied at 16-11-2018 02:02 AM
Are you taking any medication for it? If not, from what i read, it could, the symptoms tuh boleh a ...

Dulu masa mula2 ada, mkn pastu bila nak bersalin sampai skrg nk dkt setahun lbh tak mkn sbb doc kata hormon thyroid okay dah. Tapi leher i makin besar je.

Thank you for your information. 25/11 ni i ada check up, i akn bgtau everything kat dia. Thank you tau
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 12:27 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 16-11-2018 11:54 AM
Dulu masa mula2 ada, mkn pastu bila nak bersalin sampai skrg nk dkt setahun lbh tak mkn sbb doc ka ...

Good luck! Jangan malu2 nak discuss dengan your gynae or doctor regarding your sex life. They're there to help. Sex is something both parties should enjoy to the fullest and do it always.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 03:37 PM | Show all posts
i m having this kind of marriage now
lama dah... tak tidur sebilik more than 2-3 years i also cant remember

thinking to end this marriage asap
tapi dia tak boleh terima
kalau nak cakap pasal ikhtiar, i je ikhtiar tapi tuan body tak buat apa pun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 04:56 PM | Show all posts
@dua_chzy
ni i dah tulis kat atas
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 16-11-2018 04:56 PM
@dua_chzy
ni i dah tulis kat atas

Speechless aiols baca.

Kuar ja la uol. Jangan biar diri dan batin tu terseksa lama2. Kesian uol...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 09:42 AM | Show all posts
Edited by yprat at 17-11-2018 09:48 AM
Iris. replied at 16-11-2018 03:37 PM
i m having this kind of marriage now
lama dah... tak tidur sebilik more than 2-3 years i also cant  ...

First u kena carik the root cause, kenapa xde aksi atas katil, dah tau punca sebenar dia tak? Dia tak puas hati kat u ke, atau dia xleh naik ke, stamina xde ke, anu kecik sgt ke, tak tertarik kat u ke, dan sebagainya.

Kena carik root cause tuh, dan fix it. Macam mana pulak u punya relationship dengan dia (not including sex)? Sume ok ke tak, ada gaduh selalu ke, etc.

Kalau rasa ada physical problem, sila jumpa doktor dan tanya, jangan malu2. Also try to persuade your partner untuk pegi therapy sama2, it could help.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
yprat replied at 17-11-2018 01:42 AM
First u kena carik the root cause, kenapa xde aksi atas katil, dah tau punca sebenar dia tak? Dia  ...

Eh malas lah.. kan i dah mentioned i dah buat semua. Tapi kalau empunya badan tak nak buat, apa lagi i boleh buat?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 16-11-2018 10:18 AM
Speechless aiols baca.

Kuar ja la uol. Jangan biar diri dan batin tu terseksa lama2. Kesian uol ...

Menunggu masa yang sesuai. Nak cerai cara elok supaya anak tak hilang kasih sayang 2-2
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 09:35 PM | Show all posts
matalalat replied at 12-11-2018 11:51 AM
aku tengah merajuk dgn laki aku.
sebenarnya efek sexless marriage ni sgt bahaya.
sebab, selain str ...

matalalat,

macam sy tulis in #174, sexless-marriage (SM) ada byk sgt negatif impacts kepada hubungan kekeluargaan
mcm yg saudari lalui ini, ada sebetul2 nya masaaalah yg timbul

matalalat tengok lah jika ada apa2 yg telah mematikan Passion di dalam marriage saudari
baru 8 hari gitu, ok lah
apa yg berlaku pada Passion anda berdua?

dan ye, kami lelaki tak berapa faham hal ini
...dan sy tahu, wives pula tak faham kita kadang2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 09:38 PM | Show all posts

saya slowed down sekejapsaya ada byk sgt benda around me masa tu
2-3 thn sy mmg sgt into ''quickies'' sahaja dan ini sgt dibenci oleh isteri sy
now last 1-2 years sy back to normal, or even better alhamdulillah

apa cara saudara ingin usaha?
sy ingin tahu
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 09:39 PM | Show all posts
matalalat replied at 12-11-2018 12:29 PM
early 40.hilang sex drive tu maksudnya hilang keinginan nak ML ke macam mana?
ataupun macam dah t ...

ini lah sikap sy selama 2-3 thn tu
dan sgt dibenci oleh isteri sy
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 09:40 PM | Show all posts
RamonaFlower replied at 15-11-2018 11:01 AM
Ckp psl hormon, i ada hyperthyroid. Adakah tu boleh effect marriage i?

yes
jika tak treat elok2 hyprthyroid tu, boleh jadi really anxious dan berkeluh kesah etc
hyperthyroid kena treat
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 09:56 PM | Show all posts
Iris. replied at 16-11-2018 03:37 PM
i m having this kind of marriage now
lama dah... tak tidur sebilik more than 2-3 years i also cant  ...

seperti sy tulis in #174, dan kepada forumer matalalat diatas, jika SM berlaku, maka ianya amat memberatkan pada hubungan kekeluargaan suami-isteri. pada hakikatnya, really, org kawin adalah untuk access sex relationship.

isu saudari dgn suami, mungkin awak berdua sudah ketahui sendiri apakah halnya.
paling selalu, wanita akan rasa, dialah punca nya lalu rasa guilty dan mula buat maam matalalat buat ie sediakan diri, cantikkan diri etc. Ini semua amat positif dan selalu berjaya. tetapi byk pula puncanya adalah suami: terlalu sibuk (ya, ramai lelaki bila bercareer, lebih minat pada kerja dari sex; sy sendiri pernah alami ini dan balik kerja 9 10 mlm setiap mlm etc); hilang minat pada isteri (biasanya ada wanita lain..hati2); malas (selfish, enggan usaha pada isteri tetapi ingin diusahakan pada dirinya); penyakit (psychologically jiga medically eg ED).

saya terpaksa sebut, bahawa  2 3 thn adalah jangka waktu yg lama berada didalam SM.
saya yakin ada sebabnya yg awak berdua memang dah ketahui

bahaya bagi wanita, ini boleh membawa kepada kehidupan luar yang tidak elok (juga bahaya utk lelaki, tetapi masturbation bagi lelaki sama quality nya dgn sex, sgt berbeza dari wanita)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 09:57 PM | Show all posts
yprat replied at 17-11-2018 09:42 AM
First u kena carik the root cause, kenapa xde aksi atas katil, dah tau punca sebenar dia tak? Dia  ...

ini pendekatan yg terbaik
malangnya, kita di mesia kurang melihat pada the causes
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 10:02 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 16-11-2018 06:18 PM
Speechless aiols baca.

Kuar ja la uol. Jangan biar diri dan batin tu terseksa lama2. Kesian uol ...

saya faham maksud kak chazey ie seksa batin
sy pernah lalui (baca kat atas2) dimana sy really slowed down
sedangkan isteri sy baru masuk 40s (umur yg bahaya bagi wanita)
sy juga tidak faham kenapa isteri sy marah2 etc
sy pernah kena tumbuk bahu (sakit!) kerana tak mencapai maksud/keinginan
nasib kami baik kerana isteri sy vocal dan org yg direct
sy sudah shape myself up, latih diri agar tak selfish dan agar sabar agar tidak terlalu awal datangnya, dan belajar teknik2 baru
ini worked for me (walaupun sy sgt penat kerana nya; dan to be honest, tidak mencapai frequency pihak sebelah sy)

mungkin, kena keluar dari SM jika batin sudah terseksa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076763s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list