Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3956
View
71
Reply

Depression and super sedih

[Copy link]

Author: HatiSedihsangat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-1-2018 09:12 PM | Show all posts
dewimalam78 replied at 7-1-2018 08:37 PM
Apa yg boleh ai katakan, bersabat la tt. Doa selalu minta pd allah jalan keluar.
Pengalaman ai ham ...

sedihnya kalau tok laki berkira
komitment dia banyak sgt kot




OT semalam saya bertahu tok hubby.
aku: yang.. you tahu tak kalo duit you tu you belanja awek/skandal hukumnya haram dosa besar?
hubby: (gelak) mana awak tau ni?
aku: iye. lainlah kalu awak belanja anak yatim, org susah, ibu tunggal susah etc. duit you spend for family okey not skandel. jgn kedekut dgn bini.
hubby: yelah2. ni topik forum mana pulak awak baca
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2018 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian tt.sabar byk2 ye..igt ank..
Lepas bersalin mmg emosi lain mcm skit..moga dipermudahkn urusan tt
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2018 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 7-1-2018 09:12 PM
sedihnya kalau tok laki berkira
komitment dia banyak sgt kot


Skrg dh tak berkira. Ai pun x demand mcm2.
Weols duduk bandar. Semua benda dia tanggung. So komitmen dia mmg byk.

Utk TT, kena perbaiki solat suami tu. Kalau solat amik mudah, displin keja out mmg hidup susah.
Abg ai dulu start dr bwh keja bank. Tp sb attitude keja dia bagus. Tak byk songeh. Nak perbaiki diri cth attend part time kelas..skrg dh jd asst manager. Dia pun suka sedekah, tolong org, org mengata belakang dia tak join sekali. Dia diam je.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2018 11:37 PM | Show all posts
kesiannya TT.
harap TT buat family planning. jangan menambah anak kalau u yang tanggung byk perbelanjaan.
aku rasa, laki u byk jugak le kebaikannya sbb tu u boleh kawen dgn dia. so, nak maintain marriage bersabar aje la...ini ujian utk korang dan jangan ikut cakap2 orang lain -bila nak tambah anak.
jangan ikut KPI masyarakat melayu, beranak ramai selagi boleh - rezeki ada dimana2.
sbb anak sorang pun u dah stress. lagi pulak nak menambah.
lain orang, tak sama misi & perjalanan hidup.
ada orang mmg dapat gaji biasa2 aje tapi, dia hidup dlm situasi yang membantu & sokongan kuat spt, ada mak sendiri boleh jaga anak or ada pengasuh caj murah dlm rm200. itu situasi begitu, takpela tiap2 tahun nak tambah anak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 12:42 AM | Show all posts
Duduk semeja, bincang dari hati ke hati apa yg u rasa... agak2 efektif tak? I takde pengalaman tp berani pulak menyampuk kat sini Moga dikurniakan jalan keluar utk sis
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 12:54 AM | Show all posts
Edited by chanjali at 8-1-2018 12:56 AM

You can come out of depression by doing some or the other activity. As I used to draw some sankranthi muggulu with chukkalu in my free time instead of sitting alone and thinking of some noncence . I later got out of it by doing some or the other work.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
saya enam beradik
yg dah kawen tiga perempuan  dan sorang lelaki
dalam bab gaji memang semua perempuan lebih dari lelaki
dah jadi kebiasaan wanita keje zaman skrg gaji lebih dari suami
dan masing2 ada la hutang sikit sorang
yg penting kena pandai manage duit, masa, kewangan, komunikasi dsb barulah gap laki bini dirapatkan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 6-1-2018 10:10 PM
Biasa lah sis.... baru2 mendirikan rumah tangga mmg mcm ni.. Wlupn I belum kahwin, tapi I admit, I a ...

Kadang bila pk balik single lg baik.enjoy your single life dik!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
adindasm replied at 6-1-2018 10:20 PM
Semoga Allah gantikan musibah yg sis sedang hadapi dengan yg lebih baik aminnnnn ya rabbalaaminnn {: ...

Amin..smga dprmdhkn sglanya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 6-1-2018 10:23 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Akak tk tau nk ckp apa kecuali BERSABARLAH.  Jgn layan per ...

Saya da ckp da jahat cmne wife xblh tampar kt muka tp dia buat xdgr je..

Saya xtahu nak cakap cmne.Actly suami sy jns yg baik..dan baik itu subjektif sbb tiada mnusia sempurna di dnia ini..die solat wlaupon lambat,xmerokok,xmelepak..cuma bab masa,pastu byk alasan..die bekerja,tp gaji xbesar..

Mungkin saya yg kne ubah diri saya sendiri..bykkn berdoa spya suami berubah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 6-1-2018 10:24 PM
Sabar tt..hopefully semuanya akan berlalu nnt. Masing2 ade cabaran masing2 sis.

Tq..mmg byk cbrn..pdhl bru sthun lbh kawen
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 6-1-2018 10:53 PM
saya pernah baca ustaz nasihatkan para isteri supaya memaafkan 100% suaminya supaya murah rezeki
ja ...

Tq...saya perlu terima suami seadanya wlaupon saya xnk hidup dlm kesusahan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-1-2018 11:19 PM
terkesima baca, pernah lalui.

Berada dalam hidup yang kite sendiri xnk lalui..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
whitePoison replied at 7-1-2018 12:39 AM
bersabarlah.. bab duit ni memang akan jadi pergaduhan. Bincang la elok2 dengan suami, rancang kewang ...

Tq..sebab tu skng ni sy yg pegang kad bank dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Joannalee replied at 7-1-2018 01:17 AM
Masalah duit mmg blh buat gaduh...  Tp ape yg paling x suke ialah penampar pipi 2x tu... suami dah l ...

Tahu die jenis xsenang je..xthu plk byk hutang..ingt blh hidup susah same2..sy bkn xblh hdup susah,cne sy xnak da hdp susah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
PyoNaRi replied at 7-1-2018 02:49 AM
Zaman najib ni.semuanya duit duit.apa yg boleh i katakan utk u sis,bertabahlah.doa banyak2.doa mudah ...

Ok terima kasih..mudah mdhn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2018 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 7-1-2018 03:27 AM
Kalau saya jd tt sy mtk berpisah....bkn apa...ank sorang lg senang kita nak handle...nanti dh dpt an ...

Kdng pk klu berpisah nt malu nk berhdpn dgn org..tp tula..hurmm
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
HatiSedihsangat replied at 8-1-2018 07:24 AM
Kdng pk klu berpisah nt malu nk berhdpn dgn org..tp tula..hurmm

kenapa nak malu dengan org pulak
hidup kita kita la tentukan
tapi masalah depression ni lagi besar dari x cukup duit tau
walaupun puncanya tak cukup duit
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 09:31 AM | Show all posts
TT, brp byk husband u hutang ni? and kalau dia takde duit, TT pun tak de duit sampai takleh makan ke?

TT perkahwinan ni muda lagi..sy pun start kawin berkira jugak..sampai  time sy kena byr tol pon berkira...

As time goes by..sy dah tak kisah pun..kiranya kalau ada duit, sy byr kan je apa2...time mula2, husband pon gaji kurang byk drp sy...sy tambah je ape yg perlu...esp bab anak2...

Hidup ni kejap je..mls nk gaduh pasal duit...

So happened...time goes by and by....gaji dia naik la kan...pastu di tambah gi out station wat project semua...gaji lagi tinggi pada sy..and sedikit action plak dah...

But still...sy redha apa yg sy pernah bagi atau sedang bagi....marriage is about consideration and understanding...

Jgn depress depress.....ada husband at least ade protector utk u TT..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
HatiSedihsangat replied at 8-1-2018 07:22 AM
Tahu die jenis xsenang je..xthu plk byk hutang..ingt blh hidup susah same2..sy bkn xblh hdup susah ...

Nak ckp pun bende dah jd...  terpulang kpd diri. Semoge dipermudahkan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.497251s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list