Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2485
View
35
Reply

Suami Macam Tak fikir masa depan

[Copy link]

Author: XhelloX    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-1-2018 09:59 AM | Show all posts
nak komen. tapi takkan membantu pun. alangkan abang aku yg bukan anak lelaki tunggal pun mak aku bela (nangis bila pikir).

aku cuma nk cakap sesetengah orang dia kena tunggu terhantuk baru nak terngadah. u boleh tunggu dia terhantuk, atau u up your game. buat je semua benda u nak buat. cari kerja, dh dapat kerja suruh dia duk rumah jadi househusband jg anak. kalau dia enggan, suruh dia cari kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 10:09 AM | Show all posts
penmerah replied at 2-1-2018 02:56 AM
Kalau aku jadik TT dgn Gini Gaya hubby... Idoklah aku berhajat nk tambah anak

yup aku sokong. hubby ku pun peel nyer sama. tensen daku. sebab keje x tetap, aku paksa diri aku makan pil perancang walaupun pil ni buat badan aku gemuk sekang bagai di pam pam. dulu cekeding sekang si gemuk suda

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2018 02:00 PM | Show all posts
mohon maaf kerana tidak membaca respon lain.

tapi saya nak ulangi pesan ustaz abdullah al amin- manusia tak boleh ubah manusia lain, kerana hanya Allah yang boleh ubah. tugas manusia hanya berusaha.

jadi terus usaha, sambil terus juga berdoa.

memang easy said than done, tapi insyaAllah one day ada hasil.

good luck
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2018 04:04 PM | Show all posts
da_ixora replied at 4-1-2018 10:09 AM
yup aku sokong. hubby ku pun peel nyer sama. tensen daku. sebab keje x tetap, aku paksa diri aku m ...

perancang keluarga yg tak jadikkan kita gemok tade ke?
yg insert tu ke?

takpelah ko mokmok pun... dari ko kurus kering sbb stress jaga anak2 sbb anak bertambah2 ditambah pulak stress duit takdo bela tok laki

stay strong okey
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2018 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki bila takde duit
Jd sampah la
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 01:54 PM | Show all posts
penmerah replied at 7-1-2018 04:04 PM
perancang keluarga yg tak jadikkan kita gemok tade ke?
yg insert tu ke?

zaman sekarang dik, bukan manusia je yang kena fitnah, pil perancang pun kena fitnah. akak baca FB seorang doktor terkenal juga, itu ayat dia. Pil perancang tak pernah mengemukkan orang. Orang yang makan pil perancang yang hidup untuk makan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 04:31 PM | Show all posts
penmerah replied at 7-1-2018 04:04 PM
perancang keluarga yg tak jadikkan kita gemok tade ke?
yg insert tu ke?

aku xtau pulak ada pil perancang yg bole cegah dari kegemokkan. yang insert gitu aku x berani. takut penyakit lain plak jadi.

aku redho aje la dah jadi mokmok ni. tapi pil perancang ni buat muka aku jadi mulus dan licin. Sebelum makan pil perancang ni muka aku menggurutu so ada kelebihan jugakla pil tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
da_ixora replied at 12-1-2018 04:31 PM
aku xtau pulak ada pil perancang yg bole cegah dari kegemokkan. yang insert gitu aku x berani. tak ...

Apa nama pil tu? I pernah makan Yasmin dulu tp tak naik langsung berat badan. Cuba u try Yasmin pula kalau belum try

Sorry TT off topic sikit
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 09:19 AM | Show all posts
kaksarah66 replied at 8-1-2018 01:54 PM
zaman sekarang dik, bukan manusia je yang kena fitnah, pil perancang pun kena fitnah. akak baca FB ...

ko ni kenapa cari pasal dengan aku?? ada masalah dengan aku ke?? sedap bercakap pil perancang kena fitnah. dasar makcik bawang. padan dah dengan umur ko yang dah senja tu. shuh. jgn main forum. pi main dengan cucu sana.

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 09:22 AM | Show all posts
moonbug replied at 13-1-2018 06:28 PM
Apa nama pil tu? I pernah makan Yasmin dulu tp tak naik langsung berat badan. Cuba u try Yasmin pu ...

masa aku ada anak kecik aku makan pil noriday. itu lg teruk buat muka aku berjerawat bernanah lg package naik badan sikit. lepas tu aku tukar yasmin pil. okla dari noriday tu. cuma aku dapat rasa beza rancang sendiri dan rancang dengan pil. bila makan pil ni selera bertambah tak boleh di sekat sekat. rancang sendiri risau terbabas


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 09:27 AM | Show all posts
kaksarah66 replied at 8-1-2018 01:54 PM
zaman sekarang dik, bukan manusia je yang kena fitnah, pil perancang pun kena fitnah. akak baca FB ...

mak janda orang tua senget rupanya. patutla cari pasal dengan orang lain. dah takde laki yang bole di ajak bergaduh itu cuba cari pasal dengan orang lain. kesian makcik bawang ni xde laki dah. hahahahahhahahahahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2018 01:55 PM | Show all posts
da_ixora replied at 15-1-2018 09:19 AM
ko ni kenapa cari pasal dengan aku?? ada masalah dengan aku ke?? sedap bercakap pil perancang kena ...

adab mana? akak cakap betul, pil perancang tak pernah menyebabkan kegemukan. punca gemuk sebab makan & tidur tak jaga. muda2 ni, tuntut ilmu dik, belajar pasal hormon juga. InShaAllah, masuk umur 50 tahun pun badan masih sihat, boleh half marathon, join zumba, suami muda belia dan beranak kecil.

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2018 02:00 PM | Show all posts
da_ixora replied at 15-1-2018 09:27 AM
mak janda orang tua senget rupanya. patutla cari pasal dengan orang lain. dah takde laki yang bole ...

Sabar ya dik. Akak tau adik tengah tensen dengan perangai suami. Dulu awal2 kawin pun akak ada juga tensen dengan suami tapi alhamdulillah, berkat sabar dan doa, semakin lama kawin semakin tenang rumahtangga. Sabar ya, doa banyak2.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2018 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 18-1-2018 04:45 PM
penmerah replied at 7-1-2018 04:04 PM
perancang keluarga yg tak jadikkan kita gemok tade ke?
yg insert tu ke?



IUD kot tak bagi apa2 effect.
Dulu I pakai IUD okay je, tak naik pun badan.
Kalau pil perancang, pernah makan entah lupa apa nama.. pun sama badan tak naik juga.

Ada doktor bagi tau hari tu, implan boleh sebabkan naik berat badan tapi bukan gemuk lemak tapi gemuk air.
Nak atasi gemuk air ni, kena la kurangkan garam, banyakkan ambil fiber, senam supaya keluar peluh dan kawal pengambilan karbo.

Gemuk ni ada banyak jenis, gemuk air, gemuk daging, gemuk lemak, gemuk angin pun ada. Nak tau jenis gemuk sendiri, cuba rasa sendiri badan kita..



Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2018 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 13-1-2018 06:28 PM
Apa nama pil tu? I pernah makan Yasmin dulu tp tak naik langsung berat badan. Cuba u try Yasmin pu ...

OFficemate I makan Yasmin pun badan kurus kering.
Tapi sekarang dah stop, tetap juga badan kurus kering.
I rasa kesan pil ini mengikut badan seseorang plus gaya hidup juga.
Selera makan jangan pula lupa..
Akhir kata, disiplin bila deal dengan nafsu makan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Byknye list nk baca erkkkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.383112s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list