Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7914
View
138
Reply

Isteri Dalam Dilemma..Suami madukan senyap2

[Copy link]

Author: nurfazura81       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-12-2017 07:39 PM | Show all posts |Read mode
Edited by nurfazura81 at 11-2-2018 06:16 PM


Thanks semua yang beri pendapat..rasanya jodoh kami memang setakat ini sahaja..the man that i spent half of my age with..will soon be an ex husband..doakan i kuat menjadi single parents as kids will be with me for sure...
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 07:59 PM | Show all posts
kesian nya kat u sis. i takde nasihat tapi i doakan the best untuk keadaan u. semoga Dia sentiasa dengan u dan anak2
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 08:04 PM | Show all posts
Edited by sayawifenikmie at 29-12-2017 09:34 PM

... hmmmm .... saya baca habis walau tak ada perenggan ... cerita biasa ... tapi pastinya menyakitkan buat sis.

nasihat saya ..... lek lek dulu ....  jangan mohon cerai lagi .... hati tengah marah ....

dalam masa yang sama ... jangan tunjuk lemah kat dia .. jangan dok nanges2 ... buat relak dan bodoh sudah ..

sambil tu atur strategi .. takut2 selepas dah relak2 nanti ... u realise yg cinta sudah tiada lagi buat dia.

trust me ... bila u dah tahu ni .... masa dia dengan u and anak2 pasti terbahagi ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
takda la nusyuz setakat maki2 macam tu
u play safe
jangan flirt dengan mana2 laki
jangan keluar rumah tanpa izin
kalau kat selangor ada hakam
sekarang cari points yg buatkan u boleh diceraikan
tang mana x cukup, x mana ada pengabaian nafkah zahir dan batin
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 08:15 PM | Show all posts
dik, sambil drive and drift ni kt bukit tangga ngeri 9, akak usaha reply thread adik.  mungkin cerai ada baik cuma cuci harta siang2.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 08:24 PM | Show all posts
jadi ibu tunggal tak susah dik, banyak peruntukan nanti akak sharing. cuma penat tu memang sangat penat berbanding yang ada suami. emosi mental kena sedia. tu je. daripada berlakikan biawak atau cicak tokek baik single.

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 08:27 PM | Show all posts
pastikan sebelum cerai family laki tu tahu perangai dia dik  
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 08:37 PM | Show all posts
Pasal nusyuz tu cuba dptkan nasihat peguam sbb u maki2 dlm keadaan berpantang & emosi tak stabil. Mungkin point2 ini you boleh gunakan untuk defend diri you.

Selagi belom selesai kes ni, duduk je di rumah kelamin sbb takut dia ambik kesempatan claim you nusyuz keluar rumah tanpa izin.

Semoga dipermudahkan yer sis. InshaAllah.


Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde maknanya nusyuz akan menghilangkan hak hadhonah aka custody anak. Melainkan si ibu morally wrong,berkelakuan buruk x jaga maruah diri itu baru boleh xlayak nk jadi hadhinah.

U jgn takutla tt psl anak tu jatuh kt dia. Xde sebab pun dia nak dakwa u nusyuz hanya kerana u minta cerai atas sbb penipuan si laki tuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-12-2017 08:15 PM
dik, sambil drive and drift ni kt bukit tangga ngeri 9, akak usaha reply thread adik.  mungkin cerai ...

Kak weihhh,bukit tangga tu kan jln murbahaya.lagi2 memalam gini.benti tepi jln dulu bole,kot yer pn gigil nk reply msg tt nih?

Jeram toi tu port baik utk mencari ketenangan.untong2 jumpe memende
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 08:54 PM | Show all posts
Deidra replied at 28-12-2017 08:41 PM
Kak weihhh,bukit tangga tu kan jln murbahaya.lagi2 memalam gini.benti tepi jln dulu bole,kot yer p ...

xpe dik, malam jumaat , syaitan cuti pemandangan sini siang lawa malam seram.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-12-2017 08:54 PM
xpe dik, malam jumaat , syaitan cuti pemandangan sini siang lawa malam seram.

Setau den kan kak,makhlok setan ni cuti tahunannya hanya di waktu romdhan.selebihnya deme work hard ot bagai

Jgn memacam kak,bukit tangga tu dh memacam kisah misteri nusantaranya tauuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 09:43 PM | Show all posts
Deidra replied at 28-12-2017 09:36 PM
Setau den kan kak,makhlok setan ni cuti tahunannya hanya di waktu romdhan.selebihnya deme work har ...

ok je ni xkena ganggu, cuma bau tu ada, kilang getah xde kt sini kan? so benda tu lah
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Be strong sis. Buat tindakan dengan bijak sis, jangan ikut emosi nanti makan diri dia buat itu yang jadi senjata dia untuk menangkan diri dia. Minta nasihat pejabat agama. Jangan terus cerita kat semua orang. Pandai2 sis untuk kebaikan anak2 sis juga.

Perkahwinan bukan untuk menyeksa orang... tapi nak menuju syurga  Allah

Sis jangan takut jadi ibu tunggal. Ramai je ibu tunggal berjaya harungi hidup dengan anak2 lepas suami mati/bercerai/mia etc

Dekatkan diri dengan Allah banyak2 sis, solat ngaji bersedekah semua jangan tinggal.

Semoga jalan sis dipermudahkan XOXO
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-12-2017 09:43 PM
ok je ni xkena ganggu, cuma bau tu ada, kilang getah xde kt sini kan? so benda tu lah

Rasanya situ xde getah,kak...........huhuhuhuhuhu

Bau ok lg.jgn dia pi sua muka udoh dia tu sudah lerrr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2017 10:02 PM | Show all posts
onexox97 replied at 28-12-2017 08:10 PM
takda la nusyuz setakat maki2 macam tu
u play safe
jangan flirt dengan mana2 laki

i maki2 guna bahasa yg teruk jugak(why oh why)..
and i kutuk2 husband i jugak guba point hantar meseg2 lucah tu time bini hamil n dlm pantang.
I mintak cerai thru sms n whatsapp sebab kalau cakap nnt i either nangis or i mengamuk..
takutnya kalau boleh jatuh nusyuz.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-12-2017 08:24 PM
jadi ibu tunggal tak susah dik, banyak peruntukan nanti akak sharing. cuma penat tu memang sangat pe ...

Ade org cakap jadi IT lagi senang nak minta bantuan drp ada laki biawak hidup
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2017 10:09 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-12-2017 08:15 PM
dik, sambil drive and drift ni kt bukit tangga ngeri 9, akak usaha reply thread adik.  mungkin cerai ...

thanks kak..ur comment made me smile a lil..😊
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 10:09 PM | Show all posts
Catpaw replied at 28-12-2017 10:06 PM
Ade org cakap jadi IT lagi senang nak minta bantuan drp ada laki biawak hidup

yup betul. tp kekangan masa. akak kalau blh nak jd ibu tunggal bersuami sbb akak mata duitan
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2017 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-12-2017 10:09 PM
yup betul. tp kekangan masa. akak kalau blh nak jd ibu tunggal bersuami sbb akak mata duitan
...

Hamboi2    
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088052s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list