CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 12281|Reply: 52

Maream Ni 3 Tahun, Bukan 13 Tahun- Dituduh Biarkan Anak Seksi, Padu Respons Fara

[Copy link]
Post time 19-12-2017 12:15 PM | Show all posts |Read mode
Farah Lee, seorang blogger terkenal yang makin dikenali ramai dan pernah mendirikan rumah tangga dengan personaliti TV, Ally Iskandar.


Walau bagaimanapun, jodoh tidak berpanjangan dan mereka berpisah pada tahun lalu. Melalui perkahwinan tersebut mereka mempunyai seorang puteri bernama Maream Esabel.


Aktif di Instagram, Farah selalu memuat naik gambar anaknya. Macam biasa, kena kutuklah! Banyak netizen yang mempertikaikan pemakaian Maream yang dikatakan tidak mengikut syariat Islam. Seksi katanya! Pakai skirt dan sebagainya.



Foto: IG Farah Lee



Namun reaksi Farah cukup tenang dengan menyatakan anak kecil haruslah diajar mengikut seiring dengan umur mereka. Jangan pula membandingkan pemakaian budak kecil dengan orang dewasa pula.







Padu dan penuh berhikmah, respons dari wanita ini mendapat sokongan dari netizen.






Kadang-kadang tak faham apa agaknya yang ada dalam fikiran netizen. Anak kecil sebegitu menjadi mangsa kecaman. Memang benar melentur buluh biar dari rebungnya, namun kalau nak tegur pun kenalah ada caranya.


Bukan main hentam tanpa memahami keadaannya. Apa pendapat anda? -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-12-2017 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la tu. Kalau 13tahun (dah period) still berskirt pendek barulah kena tegur.

Tapi ada betulnya juga pepatah melentur buluh biarlah dari rebung tu. Tapi tak sesuai diaplikasikan utk budak 3tahun. Kalau dah 8,9 tahun mula jinakkan dia dengan pakaian sopan dan bertudung acceptable la..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuma 1 yg merunsingkan zaman sekarang ni pedo bermaharajalela. Depa tak kisah whether your kids 3yo even below 3yo pun. So kalau anak berseluar pendek menampakkan peha gebu bagai tu better jangan diexposed ke medsoc.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 12:38 PM | Show all posts
Sesetengah masyarakat suka sangat menghukum orang lain tapi lupa nak melihat diri sendiri pun ada banyak kekurangan dan kesalahan
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang kala dalam 100 komen, setaz dan setazah jadian cuma 10 orang saja..lagi 90 orang menyokong artis...

Tapi artis mudah sentap 10 komen tu yang dia pandang, kemudian tulis karangan panjang berjela..acah2 tak sentap tapi nak juga mengarang untuk haters 10 orang tu..bodoh...

Artis ke dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 12:49 PM | Show all posts
muka ally sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
netizen pedo ke? ala2 tgk budak kecik pakai camtu terus naik syawat?! gila punye orang
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde la seksi sgt pun ank dia nih..igtkan seksi amat..skirt pendek..bikini..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-12-2017 01:14 PM | Show all posts
p tegoq adik neelopak laaa...itu wajib ditegur....
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah abis agaknya anak2 artis nak dihencap netizen sampaikan ke mariam ni pun dikecam sama.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen ni memang bangun2 tido aim nak sakitkan hati orang
Bagi i, jangan paksa anak berlitup bagai awal-awal
Nanti dia tak puas dan buka semua dibelakang
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh meols tgok classmate2 yg dari Middle East bwk anak ke laberi. Takde pon berjubah tudung bagai bdk2 tu. Elok je pakai legging baju lengan pendek. Blom cukup haul biar la.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 02:03 PM | Show all posts
org nak kata sgt lahhh sebab anak serena tu pun xazab pakai


ko tu nak tunjuk baik

pakai baju gown tu xpe skirt pun tp ada tangan lah...

life is short bukan tiket ko nak ambil kesempatan  nak enjoy dulu

ingat sikit ko tu kena talak , kalau ko bagus xdenya org tu buang ko


ko terhegeh2 ke dia harem dia xnak ke ko



aku benci farah lee ni dulu dia keji aishah katanya best woman win
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols nak share these words. Baru tertengok pagi td. Such a nice words.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 02:16 PM | Show all posts
netizen pun takde keje btl la. bdk bsr nih pun sibuk nk kecam. bdk comel je pkai gitu, 3 thun kot. bknnya mak nya p pakaikan pakaian org dewasa yg tak sesuai mcm g-string ke hapa
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
penah dgr melentur buluh biar dari rebung? kalau dari kecik dah biasa pakai camni..besar nt nak tudung labuh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-12-2017 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 19-12-2017 02:15 PM
Iols nak share these words. Baru tertengok pagi td. Such a nice words.

Terima kasih ye kongsi ayat ni..
Betul apa yg dia share tu..

Kita patut berhenti menilai org..
Tapinya, kita manusia biasa,kan..
Kadang2 ter menilai tanpa sengaja..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 03:13 PM | Show all posts
bila da besa da pandai da anak tu segan sendiri

anak saya start umur 9ys dah taknak pakai gaun / baju xde lengan

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 03:20 PM | Show all posts
HannahMontana replied at 19-12-2017 02:03 PM
org nak kata sgt lahhh sebab anak serena tu pun xazab pakai

knp ek.. mek pun ade pasaan sama mcm sistur.. cam ajet bgus tp tulah.. xtau sbb ape, walhal x de plak salahnya dia ngan mek... hati mek telah hitammmm
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 03:25 PM | Show all posts
adoiii..budak seumur tu pun sibuk nak dicela bagai
yg sibuk2 sgt ni..
lahir2 trus parents pakaikan tudung ker
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 09:55 PM GMT+8 , Processed in 0.218345 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list