CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 10336|Reply: 101

Orang Kena Gilis, Kau Ambil Gambar Je?-Chef Wan Sakit Hati Dengan Rakyat Malaysi

  [Copy link]
Post time 19-12-2017 10:54 AM | Show all posts |Read mode
Satu negara digemparkan dengan kes pembunuhan, tikam dan gilis yang berlaku di Johor Bahru baru-baru ini.

Kejam dan tidak berperikemanusiaan, membunuh secara terbuka di tempat awam dan disaksikan ramai orang.

Mengulas mengenai kejadian terbabit adalah Chef Wan yang turut meluahkan kekecewaannya.

Foto: IG Chef Wan



Katanya, mangsa kejadian tersebut sepatutnya dibantu dan bukanlah merakam video sahaja tanpa melakukan sesuatu.

“Sakit hati tengok video yang diviral pagi ini a man murdered cold blooded! “What is far more sad and pathetic no one came to rescue this man as they all at the scene could have safe his life!,” tulisnya.

  





Tambahnya, rakyat Malaysia lebih sanggup mengambil gambar daripada menghulurkan bantuan.

Statusnya itu mendapat reaksi dari para pengikut yang bersetuju dengan pandangan yang dilontarkan.





Walau bagaimanapun ada juga yang tidak bersetuju dengan Chef Wan dengan mengatakan kalau bantu, nyawa kita pula melayang nanti.

Mereka kata lebih hindarkan diri dari bahaya kerana risiko untuk dicederakan juga tinggi kalau ikut masuk campur.

Apa pun, setiap orang mempunyai pandangan dan pendapat mereka sendiri kan? -CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-12-2017 10:57 AM | Show all posts
kalau ko ada sana pun belum tentu ko gi tolong
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Jujur ckp....kalau iols kat tempat kejadian pun I x berani buat apa2...I can't afford the consequences...., jd sebagai rakyat yg prihatin I cuma mampu memastikan I mencegah keluarga I & kwn2 terdekat drpd jd penjenayah .... hopefully semua org pun buat yg sama so xdelah penjenayah. Utk berada kat situ & tetibe jd mcm hero Hindustan mmg xlah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Hello cepwan...kita ni ada fmly. Buatnya dia tikam kita gilis sama? Nk jd hero kena la tau tahap diri tu layak ke tidak
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:04 AM | Show all posts
entah... i tengok situation
kalau takde pistol etc dan takde anak i bersama... insyaAllah i will go
tapi kalau ada pistol, atau i tengah pegang anak i
im soooo sorry
nyawa anak i lebih penting dari segala-galanya di dunia ni even my nyawa
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
siputsedut replied at 19-12-2017 10:59 AM
Hello cepwan...kita ni ada fmly. Buatnya dia tikam kita gilis sama? Nk jd hero kena la tau tahap dir ...

Heolss sah2 akan menjerit2 je khuen...aa aaa aaa...
Kalas penjenayah tu ada pistol..dasshhhh skali terus.
Ooo ni upanya wartawan cari yg suka copy insta chef wan tu..da tuka nama jd saiful
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Ckp bnyk bolehla, ntah2 klu dia kt ctu tau terjerit mcm pondan je kut... lain la klu kt ctu ada mat2 moto jntan2 sado bkumpul confem diorg p tlg...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Siap nak kecam org yg rakam..sah2 org yg rakam tu da bantu kerja polis.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-12-2017 11:07 AM | Show all posts
atok chef wan kalau ada kat sana agknya nk tolong camne tu.kalau ada pistol kat tangan kita pun tak boleh suka2 tembak terus penjenayah tu terus kot.mungkin boleh lepaskan tembakan untuk stop je.rasanya mmg ada saksi kat situ call polis kan.tapi kejadian berlaku pun cepat jugak
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:09 AM | Show all posts
Edited by Skyz9183 at 19-12-2017 11:10 AM

cepwan ni ada kala statment dia meols bole trima ade kala x.. klo meols ade kat situ pn x brani nk jadi hero..sah2 deyols baling mercun as warning jgn msuk cmpur..kang dri sorg je yg kiok ade plak yg lain kiok jgk..x pyh la cri psl..yg rakam video tu pn dh kire bgus coz ade bahan bukti yg kukuh..nk hrpkn cctv kdg2 vision x brpa clear..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:09 AM | Show all posts

Sesape Tawu

Ape salah si mati?

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Duta lover replied at 19-12-2017 11:05 AM
Heolss sah2 akan menjerit2 je khuen...aa aaa aaa...
Kalas penjenayah tu ada pistol..dasshhhh skal ...

Hahaha ooemjeee...terbayang plak jeritan heshe sambil kepak2 tgn tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
diandahlia7 replied at 19-12-2017 11:07 AM
atok chef wan kalau ada kat sana agknya nk tolong camne tu.kalau ada pistol kat tangan kita pun tak  ...

Kan iol pun x tfkir mcmne nk tlg, plg pntas pun call polis je lah.. klu eksiden ke lain lah kita boleh tlg mangsa tu x sangka cef wan ni bodoh jgk komen x fkir logic akal
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Chef wan dengan rempanan berkajang x penah selesai...Ada masa rempanan heshe diterima akal..Ada masa hmmmm sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:13 AM | Show all posts
cep wan kalo ade situ pon mesti terkedu punya.... bukan gaduh biasa... melibatkan senjata... mana taw kot ade pistol ka mau bersepai kepala... kalo call polis pun bukan boleh datang dalam masa beberapa saat je... mujur la ade yang record at least boleh bantu polis buat siasatan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Chef wan pleaseeee la amik job kat luar negara. Heolss kurang sgt2 kurang meroyan mcm bapuk bila ada kerja or rakaman kat luar negara. Hanya akan update pasal work n travel, scenery etc. Bila kat malaysia n bosan2 ..heolsa ada tendency nak jd cam bapuk2 ..sket2 meroyan
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-12-2017 11:16 AM | Show all posts

ade bca kt fb paper cina ade reveal psl kes ni..mngsa trlibat dgn hutang & dadah..mmg diorg dh aim mngsa ni lma dh. mmg kes ni btween diorg je.dats y x pyh la nk brani tnjuk hero nk tolong ke ape..kite pn x tau ape msalah diorg ni..diorg x serang org awam pn dh ckup bgus.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:25 AM | Show all posts
chef wan...lu memang pandai cakap...gua tak nafikan...tapi gua percaya lu sembang jer lebih...kalau jadi mesti lu tengok dari jauh je
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:28 AM | Show all posts
klu aku ada kt situ pn x berani nk tlg
silap2 nyawa kita & anak kt situ melayang

dah ok tu ada org rekod bg kt polis
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Firstly,benda ni jadi sepantas kilat.semua duk tergamam and otak masih nak hadam benda ni jadi depan mata..bukan taknak tolong tapi terkejut,tergamam,terkesima gitteww..

Second,kita nak tolong orang berpada lah..ni tengok pon gaya gengster,tikam org slumber badak openly ko nak dorang tunjuk hero ke.dibuatnya dorang ad pistol baru melangkah da kena tembak.belum lagi risiko kena sondol kete.nak tunjuk hero tak brtempat..

Kalau setakat tengok video pastu gelabah bontot nak potpet cam itik,apa beza u dengan keyboard warriors la chep wan..tahu nak carik salah org je.i suka baca celoteh dia lam ig but kali ni I tak setuju
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 06:25 AM GMT+8 , Processed in 0.085512 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list