Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9856
View
264
Reply

Apa yang lelaki fikir sbnrnya?

[Copy link]

Author: aldilla_zahraa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-12-2017 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 13-12-2017 04:03 AM
kuatnya u
kalau i..... 1 taman perumahan tau i hamun


Haha i secara nature nya memang jenis tak cepat amuk/memekik. Jarang i jerit2 kalau tengah marah. Tp anak2 takut I sbb kalau I ugut, I buat. Mcm kalau i cakap kena kemas mainan kalau tak mami buang, kalau lepas sejam tak kemas jugak mmg i betul2 kaut masuk tong sampah. Lama2 diorang dah terbiasa dgn cara tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari perempuan gatal tu, sebar kat scomed.. cam sharifah shahora buat..
Lantaklah malu.. nak kasi sedar kena tindak ganas.. lembik2 kena pijak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2017 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 13-12-2017 06:48 AM
Cari perempuan gatal tu, sebar kat scomed.. cam sharifah shahora buat..
Lantaklah malu.. nak kasi s ...

Laki i yg lagi gatal. Pompuan tu andartu, mmglah bergetar kerang asam keping semua bila ada jantan ajak menikah
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 05:06 PM | Show all posts
hi sis aldilla... sis kte sume sis yg tanggung duit bagai kn..

stop trus sume tanggungan tu.. kalo still ade peluang utk die sedar la sbb da syok ade org yg tanggung kn.. die xmerasa betul2 hidup susah jd ketua keluarga, berat beban sbnrnye tp die amek ringan je.

lg 1, mmbr ade pnh cte..fasakh ni sume mcm quite leceh jgk nk settle, takes time and kena ade agreement bagai by both side gitu.. skrg ni ade procedure nama "hakam".. everything sume settle by hakim xsilap (ini yg sy tawu la tp xdetails mana pn)..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2017 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
aja109 replied at 13-12-2017 09:06 AM
hi sis aldilla... sis kte sume sis yg tanggung duit bagai kn..

stop trus sume tanggungan tu.. kal ...

Mmg dh stop sbb saya baru kehilangan kerja. Ekonomi teruk skrg kan, company byk tutup/downsize.

Pasal fasakh semua sy tak risau sebab saya ada background undang-undang so i know how it works and how to expedite process. Tp fikiran tak sampai ke situ lg kot. Tp kalau berlaku pun saya rasa insya allah saya boleh hadapi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 09:49 AM | Show all posts
Seriously guys, apa yg korang fikir masa bercakap2 mcm tu? Aku betul2 tak faham sbb aku jenis yg hanya akan ckp benda yg aku maksudkan. Aku xreti nak ckp benda saja2 lg2 benda yg serius mcm ni. Aku dh buntu dh skrg


kat bod ATM tu ada bro_kr, abg zulfa etc, you can tag them later and ask for their opinion, knp lelaki gila sex chat etc ni.

biasa as org pompuan ni kita emo gila, mula lar rasa nak jadi srikandi and ask for D from husband, dlm masa sama meratap apa yg kita dah gadaikan, tukar lar pemikiran tu, perkahwinan ni pada asasnya cuma ada kita berdua jer, never will it be smooth sailing sis, never ever, ada org diduga mcm ni ada orang mcm tu.really shin berharap sgt kalau pasal hal ehwal perkahwinan ni tolong lar Tanya yg pakar. pergi bukak case, go for counseling. bkn forumers ni semua dasar kaki jarum ke hapa, but we do not know their background to give sound advise

you sounds like a learned person, masuk forum luah perasaan tu boleh. I wish you well, org tengah marah rasanya nak telan laki sendiri kot. hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 09:54 AM | Show all posts
@zulka @bro_kr

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 09:54 AM | Show all posts
try mintak pandangan @sebu1 sebab kalau dia bagi pandangan lembu pon boleh berkepak untuk diterbangi


kelass gittewwww



Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 10:15 AM | Show all posts

ape ni? ape ni? .. hahaha
semalam aku dh baca topik ni..tapi tggu sejuk sket baru bleh pujuk, owg pompuan kalau tgh marah lain macam..baik aku lari dlu haha..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 10:19 AM | Show all posts
zulka replied at 14-12-2017 10:15 AM
ape ni? ape ni? .. hahaha
semalam aku dh baca topik ni..tapi tggu sejuk sket baru bleh pujuk, o ...

sembah ratu ,

mintak ampun abam zulka, dia nak ask for male advise, kat bod ni ramai acik2 jer, tau lar lately ni panas semacam dgn isu extend masjid, takut surau TT nanti terbakar dek laharan acik2 jer.

nama abam brokr tu salah ker? please tag him
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
petaiterbang replied at 14-12-2017 09:54 AM
try mintak pandangan @sebu1 sebab kalau dia bagi pandangan lembu pon boleh berkepak untuk diterbangi ...

Hasil kegagalan ibu bapa sampai petai terbang gila diforum sebab stress dengan sebu1. Kahkah.  Meroyan macam orang gila tag sebu1 dengan misi terlaksana.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 10:27 AM | Show all posts
salam tt...aku nk cakap sikit je..
wife aku byk kekurangan...bila kami gaduh aku selalu ckp dlm hati 'menyesal kawin dgn dia ni'... tapi hakikatnya, aku takkan tinggalkan dia...dan takkan cari yg lain, insyaallah...sebabnya aku cintakan dia...
lelaki ni cakap je lebih...dia boleh cakap apa saja depan pompuan..... tapi buatnya tak pun....
try to win this ok, takkan senang2 u nk bagi laki u yg u dah kawin selama 8 tahun kat budak andartu tu.....fight ler..... COME ON baby!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 10:30 AM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 14-12-2017 10:19 AM
sembah ratu ,

mintak ampun abam zulka, dia nak ask for male advise, kat bod ni ramai  ...

its ok..no hal la...aku open minded punya sape yg kenal aku in real tau la mcmana...haha

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bro_kr at 14-12-2017 11:26 AM
OsHiN_hOnEy replied at 14-12-2017 09:54 AM
@zulka @bro_kr


Question. Apa yg lelaki (yg ada anak bini) fikir bila phone sex / chat sex dgn perempuan lain?

My answer. Thrills. Fun. New girl. New chapter. New toys. New excitement. In short it is all about a brand's new thing. Bini yg sah hari2 dah gomol.

Question. Apa laki fikir bila chat ajak pompuan tu nikah?

My answer. Maaf cakap. I do assume sang suami dah dapat mahkota impian. Dari main2 / test market / suka2 jadi betul2 suka. So, si suami nak masuk phase yg kedua, menghalalkan perhubungan.

Unfortunately, hubungan si suami, sudah diketahui isteri. Si isteri tak dapat terima, sebab ingatkan si suami orang yg baik, orang yg setia. Yer la, kalau jalan pijak semut pun tak mati. Semua lelaki pun sama. Kalau boleh semua perempuan lawa dalam dunia dia punya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bro_kr at 14-12-2017 04:32 PM

Jadi, bila hubungan sudah terbongkar. Isteri lak memberontak. Ini phase yg memeningkan bagi seorang lelaki. Hajat di hati nampak tak kesampaian. Di sini sayang di sana rindu. Jadi di sinilah skill dan seni memujuk diperlukan.

Hati seorang perempuan seperti kerak nasi. Kalau betul cara memujuknya lembut la jadinya.

As for me, utk TT, utamakan anak-anak. Anak2 perlukan kasih sayang seorang ayah jugak. Biar anak membesar dengan sempurna. Alahai biasa la lelaki gatal ni. Apa nak herankan, yg penting diri sendiri dan anak2. Jangan biarkan emosi menguasai diri. Dekatkan diri dgn Allah swt.

Kalau manusia jadi kecintaanmu
Dan paksinya juga manusia
Pasti kau akan kecewa
Kerana manusia itu diciptakan begitu
Diciptakan utk sujud dan mencintai Pencipta

Belajarlah
Cinta kerana Dia
Benci kerana Dia
Memberi kerana Dia
Tidak memberi kerana Dia
Pasti kau merasai kemanisan hidup dunia

Edit: the above quote, is the way I live my life. I do accept n understand, different people wih different belief, may have different way of life.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2017 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 14-12-2017 02:27 AM
salam tt...aku nk cakap sikit je..
wife aku byk kekurangan...bila kami gaduh aku selalu ckp dlm hat ...

Aku tau byk kekurangan aku.
Aku selalu tanya dia, ada apa2 tak yang perlu aku tukar/ubah? Ada masalah tak dgn layanan aku?
Dia selalu kata takde. Akulah the most perfect wife utk dia.
Bodohnya, aku percaya.
Perbuatan dia buat self esteem, self love, self respect aku jatuh masuk jurang Mariana.
Perbuatan dia buat aku tak benci dia, tp aku benci diri aku sendiri.
Tp lelaki cuma fikir pasal diri sendiri je.
Nak puaskan ego sendiri. Nak menangkan diri sendiri. Aku tak tau aku boleh tak lg biarkan self esteem aku duduk pada tahap serendah ni.

I've always prided myself, aku manusia yg kuat. Dah byk kali diuji dgn kehilangan, kesusahan, and yet I have risen above everything. Dan aku bersyukur sbb allah kurniakan kesabaran lagi sampai tahap ni.

Tp aku letih. Aku dh penat nak hidup dlm keadaan mcm ni. Aku nak hidup tenang tanpa perlu rasa insecure begini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2017 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 14-12-2017 03:38 AM
Jadi, bila hubungan sudah terbongkar. Isteri lak tak memberontak. Ini phase yg memeningkan bagi seor ...

So mmg perempuan tak ada hak agaknya utk merasa dihargai sesama manusia. Semuanya kena serah pada tuhan je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 14-12-2017 11:56 AM
So mmg perempuan tak ada hak agaknya utk merasa dihargai sesama manusia. Semuanya kena serah pada  ...

Dihargai atau tak dihargai tidak bergantung pada jantina / warna kulit / kekayaan / bangsa / agama / nationality.

Lelaki pun ramai isteri yg cari lain. Kehidupan memang camtu.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2017 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 14-12-2017 04:09 AM
Dihargai atau tak dihargai tidak bergantung pada jantina / warna kulit / kekayaan / bangsa / agama ...

So apa patut aku buat?
Biar?
Diam?
Redha?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 14-12-2017 12:14 PM
So apa patut aku buat?
Biar?
Diam?

I do assume, we have a similar belief i.e. yakin hari akhirat itu adalah benar. Yakin kehidupan dan nikmat dunia ini hanyalah seumpama setitik air dari air lautan.

What u should do? Love urself. Love ur kids. Buang jauh2 semua perasaan negatif dalam diri.

Syukur vs Redha
Sebelum belajar redha. Belajar syukur terlebih dahulu. Syukur dgn semua nikmat yg kita dapat. Kita hidup tak merempat. Kita dianugerahkan anak-anak yg comel dan bijak. Lihat pada ibubapa yg ada anak istimewa betapa susahnya nak jaga. Syukur ada mak ayah yg jaga kita elok2. Syukur ada suami tempat bermanja (walaupun kadang tu hampeh, menggatal...apa dia ingat dia hensem sangat ker.. hehehe) dan banyak lagi nikmat yg tak terhitung. Kalau kita bersyukur pasti akan ditambah nikmat utk kita. Itu janji yg pasti.

Bila dah dapat konsep syukur dan sebati dalam jiwa, belajar masukkan konsep redha. Redha maknanya meyakini semua nikmat / ujian / bala yg menimpa kita adalah yg terbaik utk kita. Orang yg redha takde keluh kesah. Takde rintihan. Semuanya adalah terbaik untuknya.

Cuba pelan2 ok. Saya doakan TT dapat merasai kemanisan hidup.

PS - Selain Al Quran, Al Hadith, Al Ghazali, dll kitab ulama tersohor, I m a fan of buku2 motivasi Cannergie. Cuba baca. Bagus utk memamahi konsep syukur dan redha.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101720s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list