Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9027
View
264
Reply

Apa yang lelaki fikir sbnrnya?

[Copy link]

Author: aldilla_zahraa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 12-12-2017 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mystica replied at 12-12-2017 12:47 PM
husband tt actively berwhatsapp - video and voice call time bila? hanya time dia outstation ke? wakt ...

Time kat ofis and outstation. Kat rumah model husband pijak semut pun tak mati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 12-12-2017 12:35 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.
Sabar.  Jgn terburu2.  Jgn biarkan emosi menguasai diri.  U  ...

I takde hati dh dkt dia. Sebabnya? Diorang chat sex dan dh plan nak kawin. To be honest iols tak hadap pun laki tu dah. Before ni gaji iols berganda dari dia. Expenses rumah mostly iols yg tanggung. Dia cuma tanggung expenses sendiri je.

At this point mmg iols fikir nak end this all. Biarlah dia cari kebahagiaan dia sendiri. Iols pun dh tak boleh beranak, umur pun dah 30+, pompuan skandal dia tu umur 31 tp anak dara lg. Who am I to compete or halang dia kawin lain?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 12-12-2017 12:41 PM
Alasan je tu..
So xpayah salhkn diri sendiri u..

Kak mommy,
Mungkin sbb iols ni jenis say what I mean and mean what I say
Jd i takleh terima kenapa laki boleh buang buang cakap mcm tu tp xmaksudkan. Iols sampai skrg tertanya2 apa dia fikir masa dia chat sex dan ajak pompuan tu kawin? Tp bila iols tanya mati2 dia kata dia tak maksudkan. Dia tak berniat pun nak kahwin. Tak berniat pun nak tinggalkan kami. Iols kata mmglah, sbb dia nak extend masjid je. Lgpun selama ni i lubuk duit dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mommymonster82 at 12-12-2017 09:26 PM
aldilla_zahraa replied at 12-12-2017 08:58 PM
Kak mommy,
Mungkin sbb iols ni jenis say what I mean and mean what I say
Jd i takleh terima kena ...


Sedihnya..
Me yg bc je pon sedih..
Walu me rs me faham apa yg u rasa tp mn nk sama dgn yg alami sendiri..

Kdg2 dorg ni rasa hidup dorg senang n lapang sgt tu yg rasa ok nk tambah cawangan.. padahal dia xperasan.. sbb ada isteri yg byk bantu tu yg hidupnya lapang skit..  kadag2 pulak bukan nak tambah pun..tapi sj syok2.. mula dgn sj2 tu lepas tu hah..hasutan syaitan ni jgn main2..

Kisah u ni buatkn me teringat kawan me sorg..hb dia xde la lg sampi thp mesej2 cinta tp perempuan tu suka dgn hb my fren... dahla isteri org.. gini jugakla..duk mesej2.. apa2 kt fb tag hb my fren..punyala rapt tapi yg hb my fren ni kt dia anggap kawan je.. tp mmg dah jd bualan kt ofis pasal keakraban dorg..  sampaikan nak bg task per2pon partnerkan dorg berdua..my fren bg kata 2 terus...hb dia gtula kata xde per2.. tapi pompuan tu dah syok sgt2 dah..takutla jd per2 je nanti..amik gambar pon dia dtg rapat2. Siap crop gambar dorg...xmalu betul.. last2 skrg ni dah pindah jauh.. Alhamdulillah..

Kes u ni pulak me harap u bersabar.. kalau u mampu nak biarkan dia dgn pompuan tu maybe u boleh cakap kat dia nasihatkan dia jgn buat maksiat jgn main2.. kalu suka pinangla pompuan tu elok2 buat isteri.. jgn main2kan perasaan org..tapi jgnkan u..me pon xrasa me sanggup nk ckp gtu klu me kt tempat u..mmg betul2 teruji thp kesabaran... Moga Allah bg yg terbaik utk u..

Ps..klu me..me ckp juga kt hb..klu u nk cr pompuan pon crlh yg baik2..yg jg kehormatan diri..ini belum per2 da mesej2 gini ckp2 pasal seks u rs dia pompuan mcm mn? N klu i yg buat gini dgn lelaki lain apa u rs? N apa u anggap i ni pompuan jenis apa? So kurg2 crlah pompuann yg tahu jg kehormatan diri...moga2 kta2 ni buat dia berfikirlah..pompuan mcm mn yg dia tgh hadapi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau macam tu bulatkan tekad nekadkan azam
sila angkat kaki dan lari jauh2
mana2 perempuan pun bab lain dia boleh tolak ansur tapi bila laki curang memang tiada maaf bagimu

takpalah xpayah layan dah kalau dia rayu2
sebab rayuan sang buaya memang begitulah cara nya


kalau lah masih ada sayang
masa dia merayu ni lah plan strategy lain seperti taklik ke
mintak dia tambah elaun duit ke
sekurangnya tak dapat kasih sayang dapat la duit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 12-12-2017 01:42 PM
Kalau macam tu bulatkan tekad nekadkan azam
sila angkat kaki dan lari jauh2
mana2 perempuan pun b ...

Pui. Duit belanja bulan2 pun aku topap.
Ntahla aku tgh rangka strategi nak blah. Bawak anak aku sekali. Biar dia mereput kat sini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 12-12-2017 01:23 PM
Sedihnya..
Me yg bc je pon sedih..
Walu me rs me faham apa yg u rasa tp mn nk sama dgn yg ala ...

Itulah yg iols cakap kat dia. Iols bg izin dia kawin dua
Yg buat dia takut skrg, dia takut iols keluar dari rumah ni (iol duduk dgn mertua). Dia tau betapa resourcefulnya iols dan yg iols boleh hidup tanpa dia. Sebab dia pernah komplen betapa berani dan berdikarinya iols. Sbb tu dia takut skrg. Kalau iols tipikal perempuan yang takde kelulusan tak boleh berfikir sendiri atau berdikari iols tak rasa dia akan insaf.
Iols baca chat dia dgn kwn baik dia. Dia kata dia nak dua2. Family dan perempuan tu. Babi kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 12-12-2017 01:23 PM
Sedihnya..
Me yg bc je pon sedih..
Walu me rs me faham apa yg u rasa tp mn nk sama dgn yg ala ...

Itulah yg iols cakap kat dia. Iols bg izin dia kawin dua
Yg buat dia takut skrg, dia takut iols keluar dari rumah ni (iol duduk dgn mertua). Dia tau betapa resourcefulnya iols dan yg iols boleh hidup tanpa dia. Sebab dia pernah komplen betapa berani dan berdikarinya iols. Sbb tu dia takut skrg. Kalau iols tipikal perempuan yang takde kelulusan tak boleh berfikir sendiri atau berdikari iols tak rasa dia akan insaf.
Iols baca chat dia dgn kwn baik dia. Dia kata dia nak dua2. Family dan perempuan tu. Babi kan?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 12-12-2017 09:57 PM
Pui. Duit belanja bulan2 pun aku topap.
Ntahla aku tgh rangka strategi nak blah. Bawak anak aku  ...

hahahahah kalau cam gitu gayanya tak susah mana nak lari
tuntut fasakh dan tuntut biar tinggal spender je


dasar jantan tak sedar diuntung

emo lak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 12-12-2017 02:08 PM
hahahahah kalau cam gitu gayanya tak susah mana nak lari
tuntut fasakh dan tuntut biar tinggal s ...

Bagus idea tu. Pastu biar dia tak dpt jumpa anak. Lari lah jauh sikit. Sabah ke sarawak ke. Kau sabajap. Aku tgh carik duit ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 12-12-2017 08:55 PM
I takde hati dh dkt dia. Sebabnya? Diorang chat sex dan dh plan nak kawin. To be honest iols tak h ...

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 12-12-2017 10:01 PM
Itulah yg iols cakap kat dia. Iols bg izin dia kawin dua
Yg buat dia takut skrg, dia takut iols k ...

Allahu..
Me xtahu nk kata per..
Me doakan Allah dorong hati u untuk pilih jln yg terbaik..

Nak 2 2 .?
hurm senangnya bg lelaki ucap..
Pompuan tu keje pe u?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 12-12-2017 02:39 PM
Allahu..
Me xtahu nk kata per..
Me doakan Allah dorong hati u untuk pilih jln yg terbaik..

Tak pasti. Yg iols pernah baca pasal buat invoice semua. Account kot. Ke sales.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 12-12-2017 02:39 PM
Allahu..
Me xtahu nk kata per..
Me doakan Allah dorong hati u untuk pilih jln yg terbaik..

Tipulah kalau i kata i tak sedih. Suami kot. Iols sayang dia sepenuh hati. Iols korbankan banyak benda utk dia termasuk cita2 iols. Iols tolak lelaki yg lebih baik yg pernah meminang iols before kami kawin sbb iols setia dekat dia. Padahal laki tu layan iols jauh lebih baik dari dia. Tp masa tu iols nampak dia je. Iols tak mau org cakap nampak lelaki berduit terus tinggalkan org yg dah 2 tahun bersama iols. (Masa tu dh couple dgn dia almost 2 yrs. mamat yg masuk meminang tu kenal dlm tempoh tu jugak tp takde hubungan sgt, tiba2 je masuk meminang).

Iols igtkan pilihan iols terbaik. Bertahun2 iols bgtau diri yg iols dh pilih lelaki baik. Tak dinafikan dia baik sgt dengan anak2. Tak pernah pukul iols. Tp entah kenapa kali ni hati iols betul2 keras. Mungkin iols xleh terima perbuatan chat sex dan ajak kahwin tu sbb bg iols dia dh jaja maruah iols dkt perempuan tu. Rahsia suami isteri pun agaknya dia dah buka. Macam mana iols nak percaya dia balik mommy? Sampai mati pun iols takkan boleh lupa
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 12-12-2017 10:56 PM
Tipulah kalau i kata i tak sedih. Suami kot. Iols sayang dia sepenuh hati. Iols korbankan banyak b ...

Pendapat me kan..
Bukn setakt u..even me n mana2 isteri pon susah nk terima bab yg 1 ni..
Bab lain ok lagi..susah ke apa pon kita sanggup...
Tambah pulak kita xsangka suami sanggup gtu skali..
So rasa hormat n percaya pada dia agak terhakis..
Me rasa klu dia tiba2 dtg minta izin nk kawin lg 1 lukanya xseparah kita terbc  suami bckp benda2 gtu dgn org lain...
Me rasa maybe elok u minta izin untuk blik kmpung ke mcm mn..jauhkn diri sekejap dr suami untuk bg masa pada diri u sendiri berfikir dgn tenang..
Kdg2 bila berjauhan ni kita boleh fikir dgn tenang skit..klu dia depan mata mybe u akn teringat2 so rasa marah tu makin membuak2..

Lg 1 kan pd me klu u nk tinggal ank kejap dgn dia pon ok juga..biar dia urus ank sorg2..klu u biar dia sorg2 karang syok pulak dia berlagak bujang.. bukn xsyg anak.biarla doa belajar uruskan anak kali ni... biar dia sibuk.. klu x byk sgt masa diakan sampi boleh nk chating2 gtu dgn pompuan lain.. u bg ms pd diri u sendiri..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 12-12-2017 03:29 PM
Pendapat me kan..
Bukn setakt u..even me n mana2 isteri pon susah nk terima bab yg 1 ni..
Bab la ...

Bab tinggal anak tu, yg bongsu je sy tak sanggup. Banyak cabaran saya masa mengandungkan dia sampai nyaris mati. Plus susu badan. Dan saya tau anak inilah yg paling dia sayang sebab perempuan. Mungkin org akan kata saya tamak, tp dia lg tamak sebab nakkan family dan nakkan perempuan tu jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 12-12-2017 03:29 PM
Pendapat me kan..
Bukn setakt u..even me n mana2 isteri pon susah nk terima bab yg 1 ni..
Bab la ...

Bab tinggal anak tu, yg bongsu je sy tak sanggup. Banyak cabaran saya masa mengandungkan dia sampai nyaris mati. Plus susu badan. Dan saya tau anak inilah yg paling dia sayang sebab perempuan. Mungkin org akan kata saya tamak, tp dia lg tamak sebab nakkan family dan nakkan perempuan tu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 12-12-2017 11:51 PM
Bab tinggal anak tu, yg bongsu je sy tak sanggup. Banyak cabaran saya masa mengandungkan dia sampa ...

Itulah cdngan sj..mybe u boleh buat ikut kesesuaian..yelah ank kecik nyusu badan mcm mn nk tinggal..kesuan jugakla..

Tp klu me sj je kan ku biar sehari semlm duk ngan dia..biar kelam kabut seharian... sedey oi..mami nk layan perasaaan jap ..bawa je kereta tanpa hala tuju..bawa je ke mana2..pusing2 je..tp xblik rumah..sedey.. huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Utk TT, semoga ada penyelesaian yg terbaik buat TT, anak2 dan suami dan semoga semuanya dipermudahkan..iols ni tak bole bg nasihat psl ni pun sbb iols ni andartu semata tp cuma nk ckp, sebab benda2 mcm ni la kdg2 iols rasa bersyukurr sbb msih pegang title andartu..sbb kalau iols di tempat TT, iols mmg tak mampu dah nak hadapi semua ni and konfirm rase menyesal kahwin mula la dok serang iols
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Org laki ni totey drg haus je.. tu yg sex sex sex tu dipk kannye.. sian org pompuan ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073569s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list