Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9030
View
264
Reply

Apa yang lelaki fikir sbnrnya?

[Copy link]

Author: aldilla_zahraa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-12-2017 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
A few days ago aku terjumpa msg dalam phone suami aku. Dia chat dgn sorg pompuan ni. Asalnya dia kenal pompuan ni dalam satu program opis dia. Sekali tu je lah diorang jumpa sbb pompuan tu jauh kat tpt lain. Tp perkenalan tu berlanjutan melalui whatsapp.

A few days lepas dia kenal pompuan tu masa kami borak2, dia tunjuk satu gambar kat aku. Gambar pompuan tu dgn kwn dia masa event tu la. Dia bgtau aku pompuan tu sukakan dia semua. Aku ok je lah sbb aku tau suami aku mmg ada rupa pun.  Bukan kali pertama kot pompuan sukakan dia. Tp aku tak ambik kisah sgt sbb aku percaya suami aku setia pada aku dan anak2.

Alkisahnya last week suami aku outstation seminggu. Aku tinggal rumah dgn anak2. Keadaan cam biasa sampailah dia balik. Lepas borak lebih kurang, dia terlelap sebelah anak2. Antara rutin harian aku adalah ambik phone dia dan charge sebab dia selalu lupa charge phone, sekurang2nya dia pg kerja pg bateri dia tak low lah.

Masa nak charge tu entah kenapa tergerak hati aku nak bukak whatsapp dan terjumpalah aku msg2 itu. Hancur luluh hati aku baca apa yg tertulis. Ckp pasal seks semua. Aku screenshot dan forward semua ke phone sendiri tp aku tak bgtau dia. Aku letak balik phone tu sebelah dia dan masuk bilik satu lg bawak anak aku yg kecik tido.

Beberapa hari aku pendam perasaan, aku tak layan dia sampai dia tertanya2 apahal. Hari ahad dia pg office, aku bukak whatsapp dia thru web dan aku dpt jawapan aku. Diorang ckp pasal hantaran, pasal nikah, pasal seks. Boleh bayangkan tak perasaan aku masa tu?

Akhirnya 2 malam lepas aku tanya dia. Aku tunjuk sc dan tanya. Dia as usual lah takkan mengaku punya. Aku desak dan akhirnya dia mengaku.

Dia minta maaf tp masa ni perasaan aku masih terlalu tercalar. Sejujurnya hati aku betul2 dah tawar masa ni. Aku kecewa sbb x dihargai padahal aku dh korban byk utk bersama dgn dia selama 8 tahun kami kahwin

Aku tanya, kenapa dia ajak pompuan tu kahwin, dia cakap dia main2 je. Aku tanya apa perasaan dia masa sex talk dan video call dgn perempuan tu, dia kata tak ada apa2. Dia main2. Dia tak serius. Saja2. Suka2. Tak bermaksud.

Seriously guys, apa yg korang fikir masa bercakap2 mcm tu? Aku betul2 tak faham sbb aku jenis yg hanya akan ckp benda yg aku maksudkan. Aku xreti nak ckp benda saja2 lg2 benda yg serius mcm ni. Aku dh buntu dh skrg
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tepuk sebelah tangan takkan berbunyi.. simpan semua bukti2 tu kemas2
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 12-12-2017 02:24 PM
Tepuk sebelah tangan takkan berbunyi.. simpan semua bukti2 tu kemas2

Alu sokong. Buat copy. Bubuh kat Cloud memana. Jangan baik sangat beritahu plan
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
wikedsaikel replied at 12-12-2017 02:26 PM
Alu sokong. Buat copy. Bubuh kat Cloud memana. Jangan baik sangat beritahu plan

Betul. Ingat,  nanti jadi apa2 u boleh selamatkan anak u. Nanti dia nak anak u ada bukti2 incase apa2 berlaku in future. Kita tak tahu masa depan kita Allah nak uji macam mana.

Bertindak bijak, sayangi diri sendiri jangan zalimi diri sendiri Allah tak suka orang yang sombong tak berusaha ikhtiar untuk diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 02:57 PM | Show all posts
Sedih baca kisah2 lelaki dan pompuan yang gatal nie.. tak cukup dgn satu...
Nak apa lg sebenarnya.. tak cukup ka ada anak bini..

kepada TT, bersabarlah... aku tak pandai nak cakap mcmana.
Lepas pada kes Izreen Azminda tu...terus aku meluat kat pompuan2 perampas nie...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 03:01 PM | Show all posts
main-main la sangat..
cuba tanya pompuan tu pulak..
main-main ke serious?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ajak kahwin pun boleh main2.
Ingat main pondok2 ke apa?
I pernah sound sorang bekas kelik i..
Suami PJJ tetiba nikah dengan perempuan mana entah, tak sampai 6-7 bulan nikah dah bercerai.
Selamba i cakap, korang ingat kahwin ni main pondok2 ke?
Tahun ini, cukup 5 tahun kot dia tak pernah lagi bercakap dengan i.

Jantan murahan macam tu, sememangnya tak layak untuk jadi kawan pun.
Tak ada rasa hormat pada institusi perkahwinan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 04:32 PM | Show all posts
ntahla kebanyakan laki ni sama je
cuma yg membezakan samada bole control ke x
lumrah laki ni mmg suka ngetest dari speeding, konar baring, cucuk jarum, amik dadah, sampaila ke pompuan
dia akan makin naik syeikh bila pompuan tu melayan
setelah aku selidik laki akan jd camtu bila xtau nk buat ape dgn masa
mungkin jenis kerja yg goyang kaki kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
cuba buat phone sex dan wasap sex dekat dia
pastu mintak ganda duit nafkah
nafkah batin lak mintak hari2
pegang je anu dia setiap malam
ignore je rasa tak best tu

mana tahu bila buat macam tu niat dia terhenti

jangan ngamuk2 nanti dia perasan lak
takpun dia makin boring
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 05:15 PM | Show all posts
Dik, orang dulu kata nak jaga suami, jaga perutnya. Itu zaman dulu punya cerita. zaman sekarang, nak jaga suami, suruh dia jaga lafaz takliknya. kita pula, awal2 kena bersedia fizikal dan mental.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kaksarah66 replied at 12-12-2017 05:15 PM
Dik, orang dulu kata nak jaga suami, jaga perutnya. Itu zaman dulu punya cerita. zaman sekarang, nak ...

Iols suka komen u ni. Wiked beri lima bintang!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kaksarah66 replied at 12-12-2017 09:15 AM
Dik, orang dulu kata nak jaga suami, jaga perutnya. Itu zaman dulu punya cerita. zaman sekarang, nak ...

Aku mmg dh ready kak. Tp ni ha dia merayu2 kat hujung kaki aku ni. Mintak maaf semua. The only reason aku xkeluar lg sbb anak. Aku pub baru kehilangan kerja jadi simpanan aku agak compromised skrg. Aku tak mau balik rumah parents aku, aku nak cari rumah sendiri hidup sendiri. Kalau dia xmau ceraikan aku pun aku tak kisah sbb aku tak rasa ada lelaki yg betul2 jujur dlm dunia ni dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 12-12-2017 08:48 AM
cuba buat phone sex dan wasap sex dekat dia
pastu mintak ganda duit nafkah
nafkah batin lak mintak ...

Aku jijiklah nak pegang konek penipu malam2. Aku tak hadap pun laki mcm tu. Yg aku tak paham dia kata aku bini sempurna kat semua org tp at the same time ajak pompuan lain kawin. Baru kenal pulak tu. Test market level apa ni sbnrnya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 12-12-2017 08:32 AM
ntahla kebanyakan laki ni sama je
cuma yg membezakan samada bole control ke x
lumrah laki ni mmg s ...

Cuba ko ckp kat aku sth.
Aku skrg suri rumah. Masa aku mmg penuh dgn kegiatan kat rumah. Dari celik mata sampai waktu dia balik aku bersilat sorang2 uruskan 2 anak dan rumah. At the same time aku ada keje part time yg aku akan curik2 masa buat time anak2 aku tido. Basically aku takde masa sgt nak melayan laki aku berwhatsapp.

Aku baca satu thread lelaki yg mengaku curang dlm whatsapp kejap td. Katanya dia syokkan perempuan tu sbb perempuan tu ambil berat dkt dia. Persoalannya, adakah bila aku tak whatsapp laki aku seminit sekali aku dianggap tak ambik berat dkt dia?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
wikedsaikel replied at 12-12-2017 06:26 AM
Alu sokong. Buat copy. Bubuh kat Cloud memana. Jangan baik sangat beritahu plan

Aku dh simpan dah. Tunggu masa nak cabut
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.
Sabar.  Jgn terburu2.  Jgn biarkan emosi menguasai diri.  U were sad but u r now in the anger phase kan?

Be wiser.  Msg je pun dik.  Kalau nk cuba fahamkan KENAPA tu, tkkn faham punya.  So isteri mesti always cool n cerdik.  Dia tgh tunjukkan dia nyesal tu kan.  Instead of terburu2 nk angkat kaki, why not bgtahu suami I FEEL INSECURE SBB I TK KERJA N TAKDA SAVINGS.  MCM MANA I N OUR KIDS NK HIDUP IF ONE DAY U LEAVE US FOR SOME OTHER WOMAN?  Then u demand n make sure he give u half or more of his savings .  Insya Allah dia tk layan pompuan lain dah.  Tp kalo dia buat lg, at least hati u (n ur bank account) dah kuat.  

Sabar.  Sabar.  Sabar.  Allah berfirman dah, Dia sentiasa bersama dgn org yg sabar.  Redhalah dgn kelemahan suami tu.  Ujian ni Allah bg sbb u r strong enough to face it.  Muhasabah diri.  Bgn tahajud.  Doa agar Allah ampunkan dosa u n suami.  Bykkn istighfar dn sedekah.  Omputeh kata, This too shall pass.  It might pass like a kidney stone, but it will pass.  
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Asalnya semua nak main2 je..tp dorg selalu lupa syaitan tu di mana2..
Moga Allah bg kesabaran pd tt..sedih bc..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 12-12-2017 07:37 PM
Cuba ko ckp kat aku sth.
Aku skrg suri rumah. Masa aku mmg penuh dgn kegiatan kat rumah. Dari cel ...

Alasan je tu..
So xpayah salhkn diri sendiri u..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 12-12-2017 08:35 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.
Sabar.  Jgn terburu2.  Jgn biarkan emosi menguasai diri.  U  ...

Setuju ngan sis..

Mmg klu tnya kenapa xde jawapn sebenarnya..
Klu dia bg jawapn pon alasan je tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 08:47 PM | Show all posts
husband tt actively berwhatsapp - video and voice call time bila? hanya time dia outstation ke? waktu kerja atau time malam.. masa kat rumah ada berwhatsapp tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095825s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list