Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
8943
View
33
Reply

Al- Kisah Jalan Bentong Lama (TOP 5 Kisah Seram)

[Copy link]

Author: pestol    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-2-2018 11:12 AM | Show all posts
kawan aku cakap pernah la orang kampong situ kene pow dengan perompak yang menyamar pontianak...dia ingat orang kampong yang dia pow tu bodoh....pakcik yang nak kene rompak tu kebetulan ade bawak senapang nak tembak ayam hutan ke kijang aku tak ingat....then pakcik tu lepas peluru kat langit...mencicit perompak yang pakai baju pontianak tu lari. Siap tertinggal motor lagi yang dia sorok kat tepi jalan dalam semak pokok senduduk liar.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2018 12:27 PM | Show all posts
ex_klia replied at 6-2-2018 11:12 AM
kawan aku cakap pernah la orang kampong situ kene pow dengan perompak yang menyamar pontianak...dia  ...

oh ni la cerita sebenarnya ya.. manusia pulak rajin jadi hantu.. dia tak taw yang hantu2 pun malas nk lepak dunia ni lg. sbb roh dia tertsesat je la.. klu x dia dah bla dah tmpt lain..

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 02:45 PM | Show all posts
iloveselangor replied at 13-1-2018 07:48 PM
Jalan Bentong Lama ni sama dgn Jln Karak Lama ke dik?

Jalan Karak Lama dalam wikipedia antara 10  ...

xde sape ke nk buat thread pasal jalan-jalan yang berhantu kat dunia ni?ke dah ad?


Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 04:24 PM | Show all posts
iloveselangor replied at 13-1-2018 07:48 PM
Jalan Bentong Lama ni sama dgn Jln Karak Lama ke dik?

Jalan Karak Lama dalam wikipedia antara 10  ...

tak silap la jalan bentong ni mula daribentong sampai ke janda baik, jalan karak lama mula dari janda baik sampai ke gombak bt9... all in all jalan sama la
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
misy replied at 15-5-2019 04:24 PM
tak silap la jalan bentong ni mula daribentong sampai ke janda baik, jalan karak lama mula dari ja ...

Mmg menyeramkan jln2 belah Karak ni xtau la ngapa, rasa x selesa semacam.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 09:23 AM | Show all posts
None68 replied at 15-5-2019 11:02 PM
Mmg menyeramkan jln2 belah Karak ni xtau la ngapa, rasa x selesa semacam.

pernah lalu dan pernah cerita kat sini dah kot, masa nak avoid jam kat LPT, kami lalu ikut jalan lama bentong ni, masa tu dah jam 1 pagi... ni dari penceritaan suami la, sebab saya sudah kroh kroh...katanya ada dekat2 kawansan yg ada tempat pengajian buddha sehingga ke tempat kawasan kolam air panas tu...husband cakap banyak kelibat kelibat cik ponti...at one ti ada yang terbang seiringan atas kerata, kerata masa tu lupa nak tutup  sunroof, so transparentlah bumbung...leh nampak superman kot...tapi nasib baik takde apa2 terjadi selain daripada kenampakan2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 09:26 AM | Show all posts
area lain yang rasa keras sikit yang dekat2 kuil hindu tu, nak deakt sampai genting sempah dah...memang rasa spooky sket...yang lain takde dah... pengalaman kitorang kadang2 lalu situ tetiba ada bau busuk macam bangkai, tapi buat donno je lah sesambil baca ayat2 kursi..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Sambung la lg..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
misy replied at 16-5-2019 09:23 AM
pernah lalu dan pernah cerita kat sini dah kot, masa nak avoid jam kat LPT, kami lalu ikut jalan l ...

I percaya mmg pernah lalu situ masa maghrib elak highway jem..ada jugak nmpk org cycling dan jogging tp xtau la org btol ke tak...x berani tengok belakang..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:34 AM | Show all posts
Jalan ni paling seram time raya jer..... 10 tahun dok ulang alik guna jalan ni, x pernah pun ada misteri.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by iloveselangor at 27-9-2019 12:51 PM
ex_klia replied at 6-2-2018 11:06 AM
Hi...aku ade kawan yang tinggal kat kampong sungai salak batu 10 jalan gombak-bentong lama. Dia caka ...


Jahatnya.......sebenarnya orang jahat tu lebih bahaya dari Hantu kannn.

Sampai Hantu pun diorg fitnah...ye lah Hantu Mana boleh saman fitnah atau buat report Polis...cian hantu
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 03:22 PM | Show all posts
misy replied at 16-5-2019 09:23 AM
pernah lalu dan pernah cerita kat sini dah kot, masa nak avoid jam kat LPT, kami lalu ikut jalan l ...

bukan LPT, tapi KLK (Kuala Lumpur - Karak Highway)
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Baru semlm lalu xde apa2 ...ha rap sampai bila2 xjumpe apa2 yt pelik kt situ
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu selalu lalu jalan tu utk lepaskan tension (bosan2, sedih2, so simply saja nak drive). Tak pernah kena apa2
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071834s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list