Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
8907
View
33
Reply

Al- Kisah Jalan Bentong Lama (TOP 5 Kisah Seram)

[Copy link]

Author: pestol       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-12-2017 10:46 AM | Show all posts |Read mode
Edited by BabeYSHa at 10-12-2017 03:19 PM

AL KISAH JLN BENTONG LAMA (TOP 5 KISAH SERAM)


Banyak kes rupanya belaku, patut lah berhantu teruk sgt


Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 10:57 AM | Show all posts
pestol pergi la sana utk menghalau dan menyucikan jalan bentong lama
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 11:17 AM | Show all posts
mmg tempat org buang mayat lepas bunuh ke area ni?  lalu malam2 sorang2 mmg takut jgk la..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 11:33 AM | Show all posts
kita kena pegang ni je :

> apa jenis mahluk yang seram kacau kita tu spesis jin tak kira hantu kopek ke, hantu vokuru ke
> ayat suci alquran ada baca amalkan.
> petua bila di ganggu  kena berani tu je. selama ni filem hantu bila orang jumpa hantu buat background music seram hakikat realiti tak de lah seram mana pun sebab mindset kita hantu je seram.  makin kita berani makin mahluk jin takut pada kita ni fakta
> sepatutnya hantu takut kita ni kita takut hantu filem banyak pengaruhi minda kita jadi jauhi filem kecuali hantu vokuru kampung pisang
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 12:41 PM | Show all posts
lagu tu best kalau di dengar lepas jam 12 tengah malam.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2017 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu tu sape nyanyi?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2017 12:37 PM | Show all posts
Edited by Ipo at 9-12-2017 12:39 PM

lagu tu seramnya..part ketawa tuh
pontianak yang nyanyi agaknya, tuju kepada kekasih hati yang masih hidup
suruh mati sama2 dah la suruh mati bunuh diri

anyway, tak pernah lalu jalan belakang ke Bentong ni. Ni jalan sama ke dengan jalan Karak lama?

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2017 04:22 PM | Show all posts
paling seram lori bawak laju kat selekoh

fuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2017 05:20 PM | Show all posts
Serem weiii
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2017 05:41 PM | Show all posts
kalo time cuti sini pun jem wey...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 03:45 PM | Show all posts
Lalu highway pun dah seremmm ni kan pulak jalan lama
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 07:57 AM | Show all posts
pernah dulu masa kat uia kitorg buat program nek beskal lalu jalan lama gi hutan lipur lentang.
lori2 balak byk lalu jln ni.
dia amik korner dgn jalan byk rosak kat selekoh boleh mengundang maut kat pengguna len.

dreba lori tu yg hantu sebenornya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2018 03:22 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 8-12-2017 10:57 AM
pestol pergi la sana utk menghalau dan menyucikan jalan bentong lama

Belum dapat jemputan lagi
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 10:55 AM | Show all posts
Ipo replied at 9-12-2017 12:37 PM
lagu tu seramnya..part ketawa tuh
pontianak yang nyanyi agaknya, tuju kepada kekasih hati yang masi ...

klu based on komen ko ni aku agak tu lagu alda menanti kekasih. yg mati dibunuh/ bunuh diri tu. cuba google psl lagu tu. dia misteri sb kluar lps penyayi tu mati.sb aku xdgr sound klip di atas. kt opis
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Jalan Bentong Lama ni sama dgn Jln Karak Lama ke dik?

Jalan Karak Lama dalam wikipedia antara 10 jalan paling seram di dunia...sama macam Clinton Road di Amerika.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 05:41 PM | Show all posts
jue10 replied at 13-1-2018 10:55 AM
klu based on komen ko ni aku agak tu lagu alda menanti kekasih. yg mati dibunuh/ bunuh diri tu. cu ...

ya la..baru perasan
lagu menanti kekasih
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2018 04:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah sekali terjadi masa 2012.dari bentong nak balik ke kl.masa tu baru lepas makan dekat kedai kawan sorang ni.kitorang bertiga.
Masa balik, otw tol bentong dalam pukul 12 lebih.kereta memang xda.memang lenggang jalan situ.masa tu aku bawak laju.saja dok layan feeling corner dekat highway tu.masa sebelom sampai tol.aku ade potong 1 kereta ni kereta lama dan buruk.tapi bukan volkswagon kuning lah.dan selepas tol.aku ade potong kereta jugak.bila lepas aku potong je.aku terus terdetik dalam hati.'eh kereta ni aku dah potong tadi.memang dia x potong aku pon' benda tu bermain didalam otak aku.dan aku tiba2 jadi meremang segala bulu roma.goyang beb.last aku diamkan je.kawan di sebelah aku da terlelap.dan kawan di belakang aku rasa macam tido.last2 bila da sampai kl,kitorang lepak minom dulu sebelom balik.lepastu kawan aku yang duduk belakang cakap.'ko perasan x yang ko dah potong kereta yang sama 2x'.aku macam 'ko pon perasan jugak?aku ingat ko tido'.nasib baik x jadi apa2 dekat kita kan.aku bersyukur.mungkin benda tu hanya nak menyakat aku
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2018 02:00 PM | Show all posts
mmg seram..harap xkan terjumpa apa2 yg menyeramkan bila lalu situ
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
nitrotech replied at 21-1-2018 04:24 AM
Pernah sekali terjadi masa 2012.dari bentong nak balik ke kl.masa tu baru lepas makan dekat kedai ka ...

Nasib baik ada kawan perasan....kalau tak mahu kemurungan sorang2.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 11:06 AM | Show all posts
Hi...aku ade kawan yang tinggal kat kampong sungai salak batu 10 jalan gombak-bentong lama. Dia cakap masa dia kecik2 tahun 80an jalan tu ramai jer orang lalu sebab karak highway tengah under construction. Sekarang jalan tu ade juga yang lalu untuk ke pantai timur sebab nak elak tol sampai area bentong sane tu....pernah jugak dia bagi tau ade beberapa kes buang mayat kat gaung area jalan lama tu, bunuh orang then bakar kereta kat situ malam2 pun pernah ader. Bab kuntilanak ke pontianak ke belum rezki dia jumpa lagi sepanjang 38 tahun tinggal kat area sana tu....tapi! kes orang/penyamun rompak orang yang guna jalan tu malam2 pernah. Perompak guna kostume pontianak la, pocong la, macam2 penyamaran untuk merompak orang yang lalu situ....dari dulu sampai sekarang same je modus operandinya.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086755s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list