Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2358
View
49
Reply

[2018] THRILLER MOVIE: A Quiet Place (April 2018)

[Copy link]

Author: Levespa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-12-2017 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kepada peminat filem genre thriller, nantikan A quiet Place, general release April 2018



Synopsis:

Sebuah keluarga bersembunyi dan hidup dlm ketakutan, berkomunikasi pun dengan sign language sahaja..

sebab tak boleh buat bising hatta bunyi kentut sekalipun (ok gurau) , kalau tak akan ada sesuatu yg akan memburu mereka..

apa/siapa yg memburu mereka dan bagaimana kesudahan nasib mereka? semuanya masih kemas tersembunyi sebab trailer dia tak reveal banyak.. apapun  harap2 best la movie ni


Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 07:42 AM | Show all posts
nampak macam meyakinkan ..kena tunggu april
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2018 04:59 PM | Show all posts
Tak sabar nak tgk !
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2018 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tgk trailer dlm tv
Cm best...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2018 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Rating tinggi.. bole ni g tgk
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
sape yg tgk..?? best x..?? kalau mnarik n best iolss nk tgk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2018 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
hari ni baru start.. weekend ni la nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 02:39 PM | Show all posts
kawan aku cakap best. satu panggung senyap sunyi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2018 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 5-4-2018 06:39 AM
kawan aku cakap best. satu panggung senyap sunyi

jadi panggung tu pun dah jadi A quiet Place jugak la malam esok la nak gi tengok
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 03:02 PM | Show all posts
Sumpah citer ni best. SENYAP SUNYI hall dan buat kita betul2 STRESS and FOCUS
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2018 03:57 PM | Show all posts
nak tengok!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 07:22 AM | Show all posts
cite hantu ke
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Cite alien
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 12:22 PM | Show all posts
Dalam trailer aku tgk si Emily Blunt masa dia menjerit tapi takleh kluar suara tu.. terasa emosi dia..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 04:12 PM | Show all posts
mcm best....suspens
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 11:00 PM | Show all posts
sgt best filem ni. suspen je dari awal sampai akhir. memang puas hati.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 11:15 PM | Show all posts
One most stressful and  tense less talking movie I ever watched in my entire life ...
Silent but so stressful and tension ...
Moment when the mother was in labor pain to deliver the baby ... that was the same moment when the creature was hunting her ... and that one of the most stressful scene in the movie ...
My score ... 8/10
Music background ... awesome ... 10/10
Highly recommended ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
best. aman je panggung. paling best klimaks ending tu perghhh.... hope ade sekuel
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Puas hati btul tgk movie ni.
Seawal 5 minit pertama dah dihidangkan dengan tragedi family.
Kemunculan paku tu membuatkan penonton plak ngeri pastu jerit kt movie 'wei jalan tu tgk bawah la ada paku tu'
Mula-mula tu aku rs mcm tak logik gak, ko dah tau alien tu sensitif bunyi, tp gigih lg nk beranak pesal?
Yg menarik movie ni, takyah dialog meleret-leret, penonton leh paham dan suspens tu dia muncul sendiri.
Ada babak sedih,  sape anak bapak tu mesti terharu. Termasuk la aku
And the ending, yes!!!  Aku suka hokkay. Badass sgt. Muka puas hati mak bile tau camne nk bunuh alien jahat tu.

Aku kasi 9/10 utk movie ni.

Cuma aku terkejut kt ending credit michael bay jadi producer. Motep takde scene letup bangunan?  Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
John krasinki yg jd pengarah tu adelah writer n director movie ni. Die tu asalnya pak lawak, jadi org kagum dan beri pujian debut die as a director adalah movie horror. Mcm org tak sangka la
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 07:14 PM | Show all posts
annehuda replied at 7-4-2018 02:15 PM
Puas hati btul tgk movie ni.
Seawal 5 minit pertama dah dihidangkan dengan tragedi family.
Kemun ...

si ibu tu pregnan balik .. sebab rindu kat yang bongsu tue ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2018 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Levespa at 8-4-2018 12:23 PM

siapa yg suka survivor movie wajib tonton movie ni.. plot yg original, lakonan setiap karakter pun menjadi termasuk pelakon kanak2..  bukan mudah sebab tak banyak dialog dan lebih kepada ekspresi wajah dan body language.. dan movie ni tak perlu banyak dialog/super sound effect utk buat penonton melekat pada kerusi masing2.. memang senyap je especially pada scene2 awal

bermula dengan tragedy pada awal utk grab the audiences attention, movie ni terus membuat penonton tertunggu2 scene seterusnya..
memang reaksi penonton dlm cinema hall rata2nya super intense.. especially masa emily blunt terpijak paku tu.. siap ada yg bimbang kot2 lepas tu ada lagi yg terpijak.. siap jerit paku tu...paku tu weyy hahaa

yg scene nak bawak baby balik ke sound proof basement tu pun gerun jugak..ada yg jerit baby nak nagis dah tu...ending dia pun an open ending but on an optimistic note .. overall a good movie

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2018 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 7-4-2018 06:17 AM
John krasinki yg jd pengarah tu adelah writer n director movie ni. Die tu asalnya pak lawak, jadi or ...

tu lah kan.. dah la berlakon dengan wife sendiri..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2018 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 7-4-2018 06:15 AM
Puas hati btul tgk movie ni.
Seawal 5 minit pertama dah dihidangkan dengan tragedi family.
Kemun ...

ada jugak yg komen pasal mengandung ni kat imdb.. tapi tu la accident la kan.. lagipun writer saja nak intense kan lagi jalan cerita..lepas tu dah boleh agak her water will break at the most unfortunate event
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2018 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga replied at 6-4-2018 03:15 PM
One most stressful and  tense less talking movie I ever watched in my entire life ...
Silent but so ...

exactly miss nigga! . hopefully they will make more movies like this..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051789s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list