Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4496
View
138
Reply

Yuna cakap dia makan mi segera, sardin je sebelum cipta nama di US

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-12-2017 10:05 AM | Show all posts |Read mode



Kini berjaya menempa nama di Amerika Syarikat, penyanyi Yuna atau Yunalis Zarai antara kebanggaan rakyat Malaysia. Ramai yang menjadikan wanita berkarisma ini sebagai idola.

Namun, disebalik kejayaan Yuna di negara besar tersebut, tidak semua yang dilalui oleh penyanyi ini indah belaka.

Jarang sekali Yuna kongsikan kisah peribadinya kepada umum apatah lagi suka duka yang dialaminya sebelum berjaya di US. Baru-baru ini, Yuna kongsikan keperitan yang dilaluinya sebelum mengecap kejayaan yang diciptanya kini.



KONGSI RM50 BERSAMA ANGGOTA BAND
Setiap kejayaan kita tak kira besar atau kecil kita sebenarnya tak mampu melakukannya seorang diri. Pasti ada seseorang yang membantu. Ketika ini saya fikir ramai yang berasa apabila mereka memperoleh suatu kejayaan mereka lakukannya sendiri.
Tapi saya tahu ada orang yang akan membantu saya ketika saya tidak punya apa-apa. Pernah saya terpaksa berkongsi RM50 (USD$15) bersama anggota band dan krew. Ada masanya mereka juga bekerja secara percuma kerana kami tidak dibayar.

HANYA MAKAN MI SEGERA, NASI DAN SARDIN

Semasa awal berhijrah ke LA, saya makan mi segera atau nasi bersama sardin selang sehari untuk jimatkan duit kerana perbelanjaan disana terlalu mahal. Tapi saya ada rakan yang selalu membantu saya dan membeli makanan. Semua perkara ini saya akan ingat sampai bila-bila. Terima kasih





Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 10:43 AM | Show all posts
Respek yuna...tak mcm agnes monica terpaksa mengesek utk masuk USA tu pun belum tentu...haha
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
sardin klu kat malaysia tercekik leher nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 10:55 AM | Show all posts
cairel_azlie replied at 7-12-2017 02:43 AM
Respek yuna...tak mcm agnes monica terpaksa mengesek utk masuk USA tu pun belum tentu...haha

sekarang agnes kecoh menghimpit chris brown. Orang troll agnes dari kelantan, terus indon butthurt cakap malaysia nak claim
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 10:57 AM | Show all posts
sardin pun dh mahal skrang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2017 10:59 AM | Show all posts
cairel_azlie replied at 7-12-2017 10:43 AM
Respek yuna...tak mcm agnes monica terpaksa mengesek utk masuk USA tu pun belum tentu...haha



betul ke sis.. mengeseks dgn siapa?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2017 11:00 AM | Show all posts
EncikRhoma replied at 7-12-2017 10:55 AM
sekarang agnes kecoh menghimpit chris brown. Orang troll agnes dari kelantan, terus indon butthurt ...



sial la angnes dari kelantan.. bachok ke pasir mas? mau nya x butthurt indon




Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:01 AM | Show all posts
Respek Yuna
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:02 AM | Show all posts
i respect gile gan yuna, macam mana die naik dari zaman gig sampai zaman international. dah la berbakat... memang beauty with brain betul la...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:16 AM | Show all posts
sadin pon beli kat lazada chuols pakai voucher code.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:16 AM | Show all posts
chacon replied at 7-12-2017 11:00 AM
sial la angnes dari kelantan.. bachok ke pasir mas? mau nya x butthurt indon

dari gua muse. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:18 AM | Show all posts
chacon replied at 7-12-2017 10:59 AM
betul ke sis.. mengeseks dgn siapa?

eden bukan sis laaa tapi abe yg encem.....kiki
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:28 AM | Show all posts
family dia bukan marhaen kot..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:29 AM | Show all posts
cairel_azlie replied at 7-12-2017 02:43 AM
Respek yuna...tak mcm agnes monica terpaksa mengesek utk masuk USA tu pun belum tentu...haha

SUNDAL INDON what do u expect? mmg semua indon tu pelacur sampah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:29 AM | Show all posts
apapun, TAHNIAH yuna atas kejayaan besar anda! u go malaysia!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:30 AM | Show all posts
Tikahtokah replied at 7-12-2017 03:02 AM
i respect gile gan yuna, macam mana die naik dari zaman gig sampai zaman international. dah la berba ...








Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:38 AM | Show all posts
cairel_azlie replied at 7-12-2017 10:43 AM
Respek yuna...tak mcm agnes monica terpaksa mengesek utk masuk USA tu pun belum tentu...haha

agnez mo itu bukan produce sendiri album sheols kat sana??
sheols ada bernaung dalam syarikat rakaman apa jah??
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:39 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 7-12-2017 11:28 AM
family dia bukan marhaen kot..

sheols anak tunggal dan anak datuk kan??
mak sheols cikgu, bapak sheols gomen lawyer ke gitu la kat pahang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:42 AM | Show all posts
selalunya begitulah..

orang yang asalnya susah
mesti tak lupa asal usul bila
dah senang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
cairel_azlie replied at 7-12-2017 10:43 AM
Respek yuna...tak mcm agnes monica terpaksa mengesek utk masuk USA tu pun belum tentu...haha

Agnez mo tu collab la dgn retis A class sekali pun tetap sendu. Dah la gigih tiru style miley cyrus hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:49 AM | Show all posts
sapa tah yg bgtau yuna ni sebenarnya anak org have2 gak kan??
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 11:56 AM | Show all posts
Vokuro replied at 7-12-2017 03:39 AM
sheols anak tunggal dan anak datuk kan??
mak sheols cikgu, bapak sheols gomen lawyer ke gitu la k ...

Penasihat Undang2 Negeri Pahang. Sekarang rasanya JC dekat High Court JB kot.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 12:00 PM | Show all posts
go yuna go
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpayahla mention artis seberang kat thread yuna ni
Karang masuk plak gang jongos kaki claim ckp yuna suku sakat diorang plak
Go go Yuna!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 12:10 PM | Show all posts
inspektoremos21 replied at 7-12-2017 11:49 AM
Agnez mo tu collab la dgn retis A class sekali pun tetap sendu. Dah la gigih tiru style miley cyru ...

sheols collab dengan sapa jah?
dulu ada lah collab dengan timbaland, tapi timbaland pun macam lama dah sendu kan?
dulu2 memang lagu heshe banyak hits.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050820s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list