CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 9731|Reply: 21

Ookyo ni macam best je. Untuk kaki internet.

  [Copy link]
Post time 6-12-2017 05:40 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 6-12-2017 08:21 AM

Link ke website Ookyo.
Unlimited internet. No capping. No trottling. No malam laju siang slow. RM30per months only.

Bayar RM30 sebulan untuk guna 12 apps ikut pakej apps entertainment/ apps social.
Selebihnya, setiap app dia charge tambahan RM3 sebulan (untuk lebih 100+ supported app, termasuklah app unik...
- 1000 voice/ 1000 sms dia letak dalam satu app.- 500mb/ hour internet dia letak dalam satu app lain.
- 2gb/ day internet dia letak dalam app lain.

Maksudnya kalau cuma pakai whatsapp, youtube, instagram, call pun jarang2, possible je RM30-RM51 sebulan tapi boleh main internet app tak tutup langsung sampai phone meletup.

Ada komen?

PS: Setakat ini, Ookyo untuk pengguna android sahaja. iOs nantilah tengah buat la tu.
UPDATE 8AM: SERENDAH RM3 PER MONTH SETIAP ADD ON APP. SERENDAH. BERMAKSUD DARI RENDAH AKAN JADI TINGGI SETINGGI MENARA MAXIS.
SOALAN: Hampir terkena i pagi ni. Nasib salah masuk nombor MSOS sampai tiga kali/ visa block terus. Heran jugak pehal boleh silap tekan nombor sampai banyak2 kali, tak hisap dadah rasanya pagi ni. Thank you allah thank you allah. Jadi ape alternatif?

I mampu streamyx kat rumah je, tu pun dah 150 sebulan. kalau kat luar phone lawa tapi I spesis save data jugaklah. Yelah takkan nak bil internet sebulan sampai habes gaji sehari kan? Penat tu...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2017 06:43 AM | Show all posts
ios dia orang xkeluarkan sbb apple berlagak

cm best je plan ni, youtube unlimited ke? kalau unlimited mati lah umobile . kih3..  umobile baru nak IPO ,
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Aplikasi permua pun boleh???!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 06:47 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-12-2017 06:43 AM
ios dia orang xkeluarkan sbb apple berlagak

cm best je plan ni, youtube unlimited ke? kalau  ...



dik, umobile lagi berbaloi dik, ni berniaga style yahudi , RM 8 untuk 3 jam youtube

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 06:49 AM | Show all posts
finesse replied at 6-12-2017 06:44 AM
Aplikasi permua pun boleh???!!

ada hidden charge, dia install dalam apps tu, lepas tu nak tambah apps dia org akan charge contoh youtube 3 jam RM 8.

bagi akak xberbaloi untuk heavy user baik ambil umobile hero 99,  unlimited thetering 30gig .

plan sebegini berbaloi kalau apps dalam kouta RM 30 heavy user. ni under maxis jadi maxis ni syarikat paling mahal kt malaysia. mustahil dia org buat harga murah customer dia org dah lari berbondong bondong masuk celcom umobile.

plan ni berbaloi untuk heavy user RM 30 plan bukan add on plan.

plan sebegini kena baca banyak kali agar tak salah tafsir definisi unlimited apps.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-12-2017 06:49 AM
ada hidden charge, dia install dalam apps tu, lepas tu nak tambah apps dia org akan charge contoh  ...

Sis harap Maxis bankrap kerana kedekut dgn pelanggan.  Sis dulu setia dgn Maxis pun tukar kpd Webe.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 07:21 AM | Show all posts
finesse replied at 6-12-2017 07:07 AM
Sis harap Maxis bankrap kerana kedekut dgn pelanggan.  Sis dulu setia dgn Maxis pun tukar kpd Webe ...

haip xbaik doakan maxis bangkrap, babap nanti,

doakan maxis dan astro bangkrap tau
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Celcom elok ke sekarang? Dari mula kenal hp akak guna celcom tapi nan hado je. Setahun dah tukar digi pun nan hado juga
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2017 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
finesse replied at 6-12-2017 07:07 AM
Sis harap Maxis bankrap kerana kedekut dgn pelanggan.  Sis dulu setia dgn Maxis pun tukar kpd Webe ...


webe mmg tak mengecewakan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2017 07:40 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-12-2017 06:49 AM
ada hidden charge, dia install dalam apps tu, lepas tu nak tambah apps dia org akan charge contoh  ...

laaa kan.... AS LOW AS RM3 / MONTH <----- AS LOW AS <---- AS LOW AS

ASSSSSS la maxis
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Sesuai untuk pengguna social media yang hanya guna fb,instagram,whatsapp,wechat,etc.

Kalau browse forum cari masih pakai quota.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2017 07:51 AM | Show all posts
ultra78 replied at 6-12-2017 07:48 AM
Sesuai untuk pengguna social media yang hanya guna fb,instagram,whatsapp,wechat,etc.

Kalau browse ...

hampir tertipu hampir tertipu. Maxis mmg taraf expat je guna, company bayarkan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 07:59 AM | Show all posts
Edited by CiliPadiSedap at 6-12-2017 08:02 AM
Lagubestbest replied at 6-12-2017 07:40 AM
laaa kan.... AS LOW AS RM3 / MONTH

ni pencawang xsiap, line internet mahal wutooh maxis ayahnda boy reman kerja operator maxis
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 08:01 AM | Show all posts
Bila kita tengok satu plan too good too be true kebanyakan plan marketing sebegitu hanya jerangkap samar supaya kita tak faham content product dan servis sebenar

kan lebih elok terangkan dalam bentuk graphic ( bagus dh ada) perlu tambahan dengan susunan ayat , disclaimer agar pengguna faham pembelian

ni serendah RM3, serendah RM 1 bulan pertama sumpah sakit hati baca website sebegini. produk bagus servis bagus tak perlu marketing bagi customer pening. customer prefer simple direct to point explanation. baik2 nak beli terus boikot
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 08:02 AM | Show all posts
ultra78 replied at 6-12-2017 07:48 AM
Sesuai untuk pengguna social media yang hanya guna fb,instagram,whatsapp,wechat,etc.

Kalau browse ...

baru tahu cari forum ni sendu tahap jakarta
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2017 08:10 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-12-2017 08:02 AM
baru tahu cari forum ni sendu tahap jakarta

sendu tak sendu Forum CARI siap ada wartawan kan? mana dia dapat duit banyak2 bayar wartawan? Ke volunteer je semua? I jarang klik iklan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2017 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-12-2017 06:43 AM
ios dia orang xkeluarkan sbb apple berlagak

cm best je plan ni, youtube unlimited ke? kalau  ...

ios byk songeh sis... tp sbnrnya menjaga pengguna.. kat android ko letak la harga menda pun tarak dipersoal....
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 08:22 AM | Show all posts
Lagubestbest replied at 6-12-2017 08:10 AM
sendu tak sendu Forum CARI siap ada wartawan kan? mana dia dapat duit banyak2 bayar wartawan? Ke v ...

dia org ada buat paid review kut? contoh wartawan buat review masakan kedai makan ke apa?

macam iklan xsure dapat per click atau per impression rasanya dua2 :

contoh satu klik - 50sen
contoh 1000 impression iklan - RM 2

jual email subscriber, jual database pun boleh buat duit nak2 lagi industry banking, e commerce, FnB. cari forum nak buat iklan targeted sendiri tak scalable. user pun acik2 bawang tak mature tapi sebahagian acik2 bawang ni mmg berduit professional.

akak game bisnes website tak pandai kalau dah pandai nanti akak jemput masuk website akak. akak ddos cari forum








Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2017 08:25 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-12-2017 06:47 AM
dik, umobile lagi berbaloi dik, ni berniaga style yahudi , RM 8 untuk 3 jam youtube

kalau umobile, kena jadi burung hantu la pula. time weekend je kita mampu jadi burung hantu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2017 08:34 AM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 6-12-2017 08:59 AM
CiliPadiSedap replied at 6-12-2017 08:22 AM
dia org ada buat paid review kut? contoh wartawan buat review masakan kedai makan ke apa?

macam ...

Akak security forum CARI rupanya. hahaha. Manage iklan bukan tengah pakai doubleclick ke nampak gaya. Nape tak boleh nak targeted iklan pula? Traffic tak sampai juta ke? I dulu penah ada dua blogspot lirik lagu tahap bodoh giler layout tapi sampai 800K visitors, siap cita2 nak aim juta2 pageviews, bulan2 dapat dekat RM300-RM500 lepas setahun lebih adsense dapat kesan, block terus.

Yang i tau Superman je, sbb id tu selalu closed tread yg i buat. So now tau lagi sorang id Cilipadi.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 08:41 PM GMT+8 , Processed in 0.127170 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list