Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2012
View
45
Reply

[Jenayah] jamal, jangan lupa bayar saman ya...

[Copy link]

Author: memeque12       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-12-2017 03:37 PM | Show all posts |Read mode
Edited by memeque12 at 4-12-2017 03:38 PM

sekadar peringatan walaupun anda sibuk berdemo Untitled.png
Untitled1.png

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 03:41 PM | Show all posts
bongok punya pembangang

tarak isu lain lagi la tu nak kenakan jamal.

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 03:42 PM | Show all posts
tt pun sama bongok.

bahlol keturunan

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana dia boleh dapat diskaun rm7 tu?
I pun berderet juga saman, pergi balai nak settle semua.
Tapi polis trafik tu bagi tau takde diskaun walau seposen pun.
Terus i tak bayar langsung masa tu.

padan muka polis tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 04:21 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 4-12-2017 04:00 PM
Macam mana dia boleh dapat diskaun rm7 tu?
I pun berderet juga saman, pergi balai nak settle semua. ...

on9 payment diskaun kot
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:23 PM | Show all posts
salah tetap salah. tak kira apa pagnkat kau dari parti amna pun.

liwat pun kantoi walau position kau tinggi.

.

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:28 PM | Show all posts
baldi replied at 4-12-2017 12:23 AM
salah tetap salah. tak kira apa pagnkat kau dari parti amna pun.

liwat pun kantoi walau position  ...

oh...maksudnya orang yang liwat lu dulu dah kantoi lah?
Syukurlah akhirnya peliwat lu di penjarakan!


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:30 PM | Show all posts
BEW9 tu biasa nampak. Ferrari merah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
memeque12 replied at 4-12-2017 04:21 PM
on9 payment diskaun kot

Online bayar kt myeg tu kena extra charge ada la... bazir aje
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 4-12-2017 04:00 PM
Macam mana dia boleh dapat diskaun rm7 tu?
I pun berderet juga saman, pergi balai nak settle semua. ...

Mmg skrg myeg ade buat diskaun. Aku dah terkena. Baru2 ni aku nak settlekan 6 saman. So guna fb saman pdrm ( orang tengah ). Total semua rm800. Sebelum tu check myeg dapat diskaun rm7 setiap saman. Tanya kat fb saman pdrm, dapat diskaun rm40 setiap saman. Kecuali parking rm50 xde diskaun. Total lepas diskaun, rm600. Tanpa fikir panjang, terus bank in duit. Orang tu ckp, esok selepas kul 6 ptg boleh check myeg, nama dah clear. Esok nyer, dalam kul 11 pagi, aku saja2 check myeg, rupa2 nyer saman aku jadi rm67 utk saman speeding n rm23 untuk parking. Jadi aku rugi rm242. Redha jer la.....janji dah xde saman.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 4-12-2017 04:40 PM
Mmg skrg myeg ade buat diskaun. Aku dah terkena. Baru2 ni aku nak settlekan 6 saman. So guna fb sa ...

Nampaknya kena check kat myeg la ni eh..
Okay.. tq
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpelah, duit hasil jual ikan dgn ayam murah tu heols bayar lah saman2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 4-12-2017 04:40 PM
Mmg skrg myeg ade buat diskaun. Aku dah terkena. Baru2 ni aku nak settlekan 6 saman. So guna fb sa ...

Sygnyaaaaa byr duit saman sampai 600
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 05:47 PM | Show all posts
Amina_Mirza replied at 4-12-2017 05:41 PM
Sygnyaaaaa byr duit saman sampai 600

Sis, logik ke buat highway 6 lanes tapi speed limit 70km je?
Itu yang terjadi kat tempat I ni.. jalan yang lalu hari2 pergi balik kerja.
Baru seminggu lepas surat saman sampai... speed 95km/jam je.
Gila betul, drive tak sampai 100km/j pun...
Sebab tu la mengumpul aje saman.
Highway 6 lanes okay!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 4-12-2017 05:47 PM
Sis, logik ke buat highway 6 lanes tapi speed limit 70km je?
Itu yang terjadi kat tempat I ni.. j ...

Tp kan uols, speed 40 km/j aje dah mampu membunuh tau. Ada calculation dia why certain highways ada different speed limit. Tp 70 @ 95 km/j utk highway aduhai jenuh jugak nak maintain. Dahlah 6 lanes. Ada possibility babi/gajah tidur bersepah atas jalan ke kat highway uols tu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 4-12-2017 04:00 PM
Macam mana dia boleh dapat diskaun rm7 tu?
I pun berderet juga saman, pergi balai nak settle semua. ...

saman speed trap ke
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Amina_Mirza replied at 4-12-2017 05:41 PM
Sygnyaaaaa byr duit saman sampai 600

rasa nya kalau cek saman saya lagi banyak kot, kerewta tu banyak kaki berat
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Amina_Mirza replied at 4-12-2017 05:41 PM
Sygnyaaaaa byr duit saman sampai 600

Tu saman tertunggak dari 2012. Minggu depan nak bercuti ke turki. Segala hutang yg berkaitan dgn gov, mmg nak settlekan. Takut x lepas immi. Walaupun xde bunyi2 kerjasama pdrm dgn immi. Nanti takut nak berjimat rm600, tapi rugi beribu ribu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 4-12-2017 05:58 PM
rasa nya kalau cek saman saya lagi banyak kot, kerewta tu banyak kaki berat

Haha 2x baca baru iols faham kaki berat tu apa. I takde saman tertunggak dgn pdrm. Last kena saman seingat i 10 tahun lepas parking kat double line. Tapi saman dgn majlis daerah boleh tahan banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 4-12-2017 05:59 PM
Tu saman tertunggak dari 2012. Minggu depan nak bercuti ke turki. Segala hutang yg berkaitan dgn g ...

Oh saman tertunggak rupanya. Ha baguslah uols baik settlekan, kang buatnya takleh lepas kat airport maunya uols frust tak dapat berjimba kat turki.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Amina_Mirza replied at 4-12-2017 06:03 PM
Haha 2x baca baru iols faham kaki berat tu apa. I takde saman tertunggak dgn pdrm. Last kena saman ...

sy balik terengganu sebulan sekali boleh kata la dengan driver berlainan, kalau yg minat makan angin kat highway tu selamat la, tapi kalau pesen kaki berat memang sedia je la, sbb depa ni speed trap tak takut, depa beringat kat AES je, hafal kat mana AES masa tu je bawak perlahan, awk bawak kereta berapa km sejam tak penah kena saman, salutela
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:12 PM | Show all posts
tapi pada aku saman ni tak efektif ler
ada pnah kwn pada kwn baik aku parentnye keje majistret
saman speedtrap ada 11 ko
tapi semua terpadam dgn ghaibnya

camnela tk ramai mampus kt jln
sebab ada loophole sistem ni
duit ada semua bole padam
korupsi
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 4-12-2017 06:12 PM
tapi pada aku saman ni tak efektif ler
ada pnah kwn pada kwn baik aku parentnye keje majistret
sa ...


boleh ke rekod saman dipadam dalam sistem?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Jamal jamban sampah dambakan cacai sial @baldi @memeque20 @cikgukafa
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Amina_Mirza replied at 4-12-2017 05:57 PM
Tp kan uols, speed 40 km/j aje dah mampu membunuh tau. Ada calculation dia why certain highways ad ...

Iye tau.
Tapi sebab highway 6 lanes kan...
Tak mungkin ada gajah lembu nak melintas kat highway tu.
Dah jalan lebar, kereta tak banyak.. nak maintain 70km/j tu sangat la sukar ya.

Dah check kat myeg.. ada diskaun rm7 juga.
Ada charge rm2, kira diskaun rm5 aje la kalau bayar satu saman.
Hurrmmmm
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053407s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list