Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3315
View
88
Reply

Pertanyaan

[Copy link]

Author: framecermin       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 6-12-2017 10:11 AM | Show all posts
sebu1 replied at 6-12-2017 09:27 AM
Ex dia cantik sgt ke sampai kena halau pun dia masih nak.  ?

katanya x cantik pun.. tua tapi nak kawin balik sb anak2 je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2017 10:12 AM | Show all posts
gujiwa replied at 6-12-2017 09:57 AM
bab upsr tu.. ada mak ayah pun ada je dapat D E sis oiii..
bukan iols nk kata hubungan mak ayah tu  ...

betul tu.. ayat ni la yg selalu aku ckp dgn dia. Harap dia buka mata
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by siputsedut at 6-12-2017 10:46 AM

Maybe betul laki ko syg anak2 dia...dan nak anak2 dia memesar ada mak ayah sebumbung? Mungkin after 5 tahun br dia nampak apa kesan penceraian dia dkt anak dia? Diorang bercerai masa anak kecik..dan skarang anak tgh meniti umur remaja..umur memberontak...

Tah la tt...maybe betul dia nk jaga family lama dia? Sorry kalau telahan aku ni hurts you...bab anak ni ssh nk jangka kasih sayang ibu bapa tu tahap mana..ada mak bapak sanggup mati utk anak..ada  mak bapak sanggup duduk dlm dysfunctional marriage utk anak bapak...and walaupon ex dia dah tua dah hodoh kaki mak esah suka parang dia bak kata you...tp maybe kasih sayang dia as a bapa lebih bsr dr semua tu?

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 11:13 AM | Show all posts
Bila baca masalah tt ni, teringat satu telemovie Dosa Terlindung lakonan Jue Aziz, Zamarul Hisyam, Eira Syazira. Janda lelaki tu nak goda ex laki dia guna anak-anak, padahal ex laki dia dah bahagia dengan bini baru.

Untuk tt, tt berbicang la baik-baik dengan suami dan keluarga. Buat keputusan yang paling baik untuk tt. Doa banyak-banyak, minta petunjuk dari Allah. Semoga tt berjaya mencari jalan penyelesaian dari masalah tt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2017 11:15 AM | Show all posts
siputsedut replied at 6-12-2017 10:44 AM
Maybe betul laki ko syg anak2 dia...dan nak anak2 dia memesar ada mak ayah sebumbung? Mungkin after  ...

mungkin juga.. tapi kalau gitu aku rasa baik aku yg undur diri sebelum aku yang lebih banyak terluka. Aku tak sanggup diserang dgn parang atau dibomohkan oleh pihak sana kalau ada apa2 yg tak puashati.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2017 11:17 AM | Show all posts
mieymiey replied at 6-12-2017 11:13 AM
Bila baca masalah tt ni, teringat satu telemovie Dosa Terlindung lakonan Jue Aziz, Zamarul Hisyam, E ...

terima kasih dik.. inilah dugaan paling besar sepanjang perkahwinan saya. Moga2 ada jalan penyelesaiannya
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
framecermin replied at 6-12-2017 10:11 AM
katanya x cantik pun.. tua tapi nak kawin balik sb anak2 je

Cantik bukan ukuran sis.
Pernah jua jumpa couple nenek kebayan & handsome man.... bahagia je.
Cantik dari hati agaknya.
Sebusuk2 ex wife dia tu mungkin ada kebaikan/kelebihan yang buat suami nak berbalik semula.

Sihir bagai ni..... i payah nak percaya.
Syirik
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 6-12-2017 11:43 AM
Cantik bukan ukuran sis.
Pernah jua jumpa couple nenek kebayan & handsome man.... bahagia je.
Ca ...

Sama la sis..aku pon x percaya sihir2...mana tau ex wife tu mmg first love lakinya tt..tu la berpisah pon perasaan still ada..lgpon depa bercerai mengejut sgt..kene serang kt opis terus talak...mcm lakinya tt tergesa2 sgt..kot menyesal lps tu ke mana tau tp x bgtau tt...laki ni nature nya mcm mana pon nk lepaskan diri je lah yg dia reti..walau bini baik pon ..bila cite kt pompuan lain..ttp la diri dia sendiri je yg mulia yg buruk tu bini dia...tu aku ssh nk percaya kisah mak esah kisah parang ex wife..maybe masa tu lakinya btl2 ada buat something yg ex wife marah gila2 ke...sapa tau kisah sebenarnya kan...takkan la buruk benar ex wife nya sampai lps 8 tahun sanggup nk serah tengkok lg skali utk diparang..mesti ada benda yg laki tt sorok ni...laki dia manis mulut sbb x nak cerai ngn tt je kot
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sebu1 at 6-12-2017 06:12 PM
framecermin replied at 5-12-2017 10:09 AM
Dia dah bercerai 3thn sebelum jumpa dan berkahwin dgn saya kak.. Dia mmg syg anak2 termasuk anak2  ...


Peliknya nasihat mertua tt suruh bercerai.   

Ada kenalan lelaki akak yg bercerai dgn isterinya dlm keadaan tergesa2. Kes ni sama mcm kes suami tt pada pemerhatian akak sebu.  Perempuan penyebab penceraian. Isteri garang tapi rasanya ada sebab yg kita tak tahu knp isterinya mcm tu.  Lepas cerai dikutuk2nya teruk2 bekas bininya yg mana salah hanya kita nampak sebelah exwife.  Tapi rupa2nya terkeluar kata hati dia yang dia terlalu menyayangi bekas bininya.  Dia nk balik bekas bininya malangnya exwife berkahwin dgn org lain.  Akhirnya laki bawa hati lara tangkap muat pilih yang dia jumpa berminat nk kawin. Harap kawan kaka sebu tu hidup bahagia dgn isteri baru.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
bertabahlah tt.tapi kalau undur diri sebelum ada anak lebih mudah.bukan hasut suruh bercerai tapi apa huna makan hati pendam rasa.esok2 asik guna alasan anak untuk spend masa dekat rumah yang sana.tt jugak makan hati.biarlah dia dengan anak2 nya.tt fikir masak2 ye..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 08:43 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 6-12-2017 11:43 AM
Cantik bukan ukuran sis.
Pernah jua jumpa couple nenek kebayan & handsome man.... bahagia je.
Ca ...

Sounds more like your own story odah???? Only tang Nenek kebayan tuh??




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2017 08:51 AM | Show all posts
mrsqueen replied at 7-12-2017 12:47 AM
bertabahlah tt.tapi kalau undur diri sebelum ada anak lebih mudah.bukan hasut suruh bercerai tapi ap ...

Tq sis.. mmg begitu fikiran saya kadang2 ada yg reply tu tak faham. Saya pertikai knp lepas 5thn kawin dgn sy baru dia nak kawin balik. Kenapa dulu masa 3 thn sebelum berjumpa lagi dengan saya, dia tak fikir anak2. Klu dia ckp masih syg dan kalau ada jodoh nak kawin balik dgn exnya, saya tak kan nak kawin dgn dia. Dlm hal ni saya rasa saya teranaiya sb saya berpegang pada kata dia yg kata dulu, mati hidup balik tak kan kawin balik dan ibunya juga dah ckp klu kawin balik kira anak derhaka. Korang bayangkan lah kebimbangan ibu mertua aku, klu diaorg kawin balik. Untuk pengetahuan korang janda dia ni jenis yg kurang sabar kalau ada yg dia tak puashati siap lah kena ugut dgn senjata tajam dgn dia sb dia akan hilang pertimbangan bila marah. Sebab tu ibu mertua saya suruh saya berkeras minta cerai kalau diaorg jadi kawin sb dia tak nak saya jadi mangsa kalau ppuan tu naik hantu.

Sebenarnya aku skrg macam dah tak kisah dah.. aku ckp dgn dia lepaskan lah aku. Biar aku cari kebahagian sendiri. Aku ok je bela anak, anak2 aku ok je tak de bapak. Aku blh je cari lelaki lain yang nak sehidup semati dgn aku atau solo pun tak de hal. Sejak drp aku minta cerai aku tgk dia berubah. Skrg balik pun awal.. kejap2 mesej aku, cal aku dah mcm org bercinta balik. So mungkin ada hikmahnya benda ni berlaku, mungkin kasih sayang kami akan jadi lebih kuat. Aku pun mengharapkan yg terbaik buat kami. Sesungguhnya aku kata kat dia sebagai isteri aku tau setakat mana kemampuan dia jika berpoligami. Jangan nanti dah ceraikan aku, tak bahagia kat sana dtg cari aku lagi. Mmg aku dah move on la masa tu. Kalau aku dah ada org lain jgn kacau aku lagi masa tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2017 08:51 AM | Show all posts
mrsqueen replied at 7-12-2017 12:47 AM
bertabahlah tt.tapi kalau undur diri sebelum ada anak lebih mudah.bukan hasut suruh bercerai tapi ap ...

Tq sis.. mmg begitu fikiran saya kadang2 ada yg reply tu tak faham. Saya pertikai knp lepas 5thn kawin dgn sy baru dia nak kawin balik. Kenapa dulu masa 3 thn sebelum berjumpa lagi dengan saya, dia tak fikir anak2. Klu dia ckp masih syg dan kalau ada jodoh nak kawin balik dgn exnya, saya tak kan nak kawin dgn dia. Dlm hal ni saya rasa saya teranaiya sb saya berpegang pada kata dia yg kata dulu, mati hidup balik tak kan kawin balik dan ibunya juga dah ckp klu kawin balik kira anak derhaka. Korang bayangkan lah kebimbangan ibu mertua aku, klu diaorg kawin balik. Untuk pengetahuan korang janda dia ni jenis yg kurang sabar kalau ada yg dia tak puashati siap lah kena ugut dgn senjata tajam dgn dia sb dia akan hilang pertimbangan bila marah. Sebab tu ibu mertua saya suruh saya berkeras minta cerai kalau diaorg jadi kawin sb dia tak nak saya jadi mangsa kalau ppuan tu naik hantu.

Sebenarnya aku skrg macam dah tak kisah dah.. aku ckp dgn dia lepaskan lah aku. Biar aku cari kebahagian sendiri. Aku ok je bela anak, anak2 aku ok je tak de bapak. Aku blh je cari lelaki lain yang nak sehidup semati dgn aku atau solo pun tak de hal. Sejak drp aku minta cerai aku tgk dia berubah. Skrg balik pun awal.. kejap2 mesej aku, cal aku dah mcm org bercinta balik. So mungkin ada hikmahnya benda ni berlaku, mungkin kasih sayang kami akan jadi lebih kuat. Aku pun mengharapkan yg terbaik buat kami. Sesungguhnya aku kata kat dia sebagai isteri aku tau setakat mana kemampuan dia jika berpoligami. Jangan nanti dah ceraikan aku, tak bahagia kat sana dtg cari aku lagi. Mmg aku dah move on la masa tu. Kalau aku dah ada org lain jgn kacau aku lagi masa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
maannaakautahu replied at 7-12-2017 08:43 AM
Sounds more like your own story odah???? Only tang Nenek kebayan tuh??


Iye la manak..
Sounds like me je kan.. hahahaha
Ada orang tulis kat forum, rupa sarahmirza ni hodoh & mengerikan.
Siap chop lagi, i perempuan tak laku.
I terima aje.. biar rupa hodoh jangan perangai yang hodoh.



Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
framecermin replied at 7-12-2017 08:51 AM
Tq sis.. mmg begitu fikiran saya kadang2 ada yg reply tu tak faham. Saya pertikai knp lepas 5thn k ...

TT, percaya tak yang manusia berubah seiring dengan usia?
Mungkin ex wife dia dah berubah, dah berbeza dari 8 tahun yang lalu.
Dan perubahan tu pun suami TT sedar & nampak sendiri.

I tak sebelahi sesiapa.
Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.
Tak semua isteri boleh terima poligami, apatah lagi nak bermadu dengan bekas isteri suami.
TT kata nak failkan cerai, boleh jika suami setuju nak selesaikan secara baik.
Yang payahnya, kalau TT failkan cerai dan suami tak nak bekerjasama..
Maka bermula la episod sakit hati, meroyan, dan mungkin sehingga ke gantung tak bertali.
Jadi, fikirkan solusi yang terbaik.

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 09:17 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 7-12-2017 08:59 AM
Iye la manak..
Sounds like me je kan.. hahahaha
Ada orang tulis kat forum, rupa sarahmirza ni  ...

Apa org cakap, ada manak kisah?? Tapi yg penting seingat manak belum pernah lagik manak chop hang hodoh....tapi sebut comot......tu jer Kan??yelah to look good utk suami is never your priority, tapi beli rumah property so bila Anak Besar dapat sewa dari hang...itu priority hang...Kan?? Hang Nee manak equate Kan macam koko2 ler lebih kurang...sebulan berterusan lauk bertemaKan telor pun ok...nasi se pinggan kongsi 3 orang makan still ok...janji asb property Semua ada lebihan......
Anyway tang hang nak ngaku hodoh rupa Tak hodoh perangai itu Hak hang...tapi tang the latter tuh manak hanya dapat senyum sinis jerk ler...



Paham nee??



Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
maannaakautahu replied at 7-12-2017 09:17 AM
Apa org cakap, ada manak kisah?? Tapi yg penting seingat manak belum pernah lagik manak chop hang  ...

Aha... keep calling me comot.
Ada aku kesah ke manak?

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 09:57 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 7-12-2017 09:21 AM
Aha... keep calling me comot.
Ada aku kesah ke manak?

Eeeuuuwww kalau tengok hang main tarik tali setiap kali ada barbeque yg hang jemput diri hang sendiri to your friend's...dgn tudung labuh serembah serembeh hang...rimas bebenor tau manak tengok......tuh belum sebut track pants zaman dinasour hang Yang menyapu lantai  lagik

Adoiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
maannaakautahu replied at 7-12-2017 09:57 AM
Eeeuuuwww kalau tengok hang main tarik tali setiap kali ada barbeque yg hang jemput diri hang send ...

Ouchhh...
Menangis girang mak i kalau i pakai tudung labuh manak

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 10:19 AM | Show all posts
Abang pilih yg mana? Janda atau perawan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083169s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list