Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3111
View
88
Reply

Pertanyaan

[Copy link]

Author: framecermin       Show all posts   Read mode

Post time 5-12-2017 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Memandangkan tt pun pernah menjadi janda..sedikit sebyk tentu tt faham perasaan janda husb tt..dan juga perasaan anak2 nya..semoga ada penyelesaian terbaik buat keluarga tt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2017 08:25 AM | Show all posts
sebu1 replied at 4-12-2017 05:46 PM
Masing2 dah ada anak maksudnya ini perkahwinan kedua tt?

Ye saya ada 2org anak dan dia ada 4org anak
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 08:25 AM | Show all posts
framecermin replied at 4-12-2017 05:37 PM
Tq sb bg info2 yg berguna ni. tlg la doa2 kan agar saya berjaya. mak Mertua pun baru lepas call di ...

Allahuma Ameen..insyaAllah..at least you have your inlaws on your side, they can guide you..

abaikan ada makluk tu dia mcm biasa buat muka no shame dia nak overtake thread orang, dia tu layan syok ingat semua thread kat FD ni dia yg bukak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2017 08:33 AM | Show all posts
pumpkingirl replied at 5-12-2017 08:21 AM
Memandangkan tt pun pernah menjadi janda..sedikit sebyk tentu tt faham perasaan janda husb tt..dan j ...

Saya pun pernah jadi janda saya faham, saya memamg tak pernah kacau kehidupan bekas suami dan tak pernah ambil tau pasal dia. Suami saya mmg lebihkan nafkah anak2 dia dan tak pernah culas. Setiap minggu pegi jumpa anak. So situ sebenarnya tak de masalah dgn laki aku cuma janda dia yg masih tak move on lagi. Skrg mak mertua suspek anak dia kena sihir. Aku mula2 tak nak caya. Tapi bila fikir2 balik dulu dia bukan main benci kat janda dia dlm masa 2 hari jaga anak sunat dlm rumah tu tiba2 je dia berubah. Entahlah aku pun tak mau main tuduh2. Mlm tadi aku bincang lagi dgn dia aku ckp aku tak setuju tlg faham perasaan aku. Dia kata nak kawin tu bukan skrg dia cuma nak tanya2 aku dulu minta simpati utk anak2 dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 09:56 AM | Show all posts
framecermin replied at 5-12-2017 08:33 AM
Saya pun pernah jadi janda saya faham, saya memamg tak pernah kacau kehidupan bekas suami dan tak  ...

Are you ready to bermadu kalau ditakdirkan suami hang tergerak utk nikah semula dgn bekas isterinya walaupun Dia pernah berkata takkan Dia ambik beliau  semula???


Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
framecermin replied at 5-12-2017 08:25 AM
Ye saya ada 2org anak dan dia ada 4org anak

Akak sebu tak menyebelahi mana2 pihak memandangkan baca kisah dari satu pihak. ..maafkan kak sebu dgn ayat ni. akak harap tt bukan punca rumah tangga suami bercerai berai dulu.

Akak sebu tak mengalami apa yang tt rasa sekarang cuma berfikirlah dengan waras kalau nak bercerai kali ke 2.

Tak de makne sihir mihir ni . Ni hati suami tt sendiri masih menyayangi exwife dan anak2nya.  Harap dia juga menyayangi anak2 tt.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 09:59 AM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 5-12-2017 08:25 AM
Allahuma Ameen..insyaAllah..at least you have your inlaws on your side, they can guide you..

ab ...

Kalau in laws hang  willing to guide hang bila DUN nak tambah bini lagik....hang ikut Tak??

Nasihatkan org kemain hang eh ochin?.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2017 10:09 AM | Show all posts
sebu1 replied at 5-12-2017 09:58 AM
Akak sebu tak menyebelahi mana2 pihak memandangkan baca kisah dari satu pihak. ..maafkan kak sebu  ...

Dia dah bercerai 3thn sebelum jumpa dan berkahwin dgn saya kak.. Dia mmg syg anak2 termasuk anak2 saya. Sy setuju dulu nak kawin pun sb dia mmg ckp mati hidup balik pun dia tak kan berbalik pada ex wife dan mak mertua pun ckp kalau dia berbalik pada ex wife dia anak derhaka. Keluarga dia semua tak suka ppuan tu sb ppuan ni kalau gaduh dia kejar2 suami guna pisau. Janda dia juga terkenal dgn sikapnya yg suka jumpa Mak Esah sb nak menundukkan suami. Yg ni dah kantoi byk kali dulu. Sb tu laki saya benci sgt dgn dia. mak mertua siap bg warning kat suami dia tak kan terima ppuan tu sbg menantu sampai dia mati. Mak Mertua nasihat lebih baik saya bercerai kalau betul mereka nak kawin semula sb dia kesiankan saya. Dia tak mau saya teranaiya dgn sikap suami dan janda dia tu nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 10:14 AM | Show all posts
Edited by OsHiN_hOnEy at 5-12-2017 10:15 AM
maannaakautahu replied at 5-12-2017 09:59 AM
Kalau in laws hang  willing to guide hang bila DUN nak tambah bini lagik....hang ikut Tak??

Nas ...

hidup ni ni mmg bosan kot eh bang? yer lar nak tunjuk muka dgn moniker yg satu ni kang orang kata takdaaaa life sungguh si manak ni

so buat lar MN merayau sana sini causing gumpita. ada update best tukar lagi MN to satisfy your crazy desire to be just all the time.it must suck big time to be terperangkap dlm minda and badan yg dah usang, tekan lagi minyak we'll see apa lagi yg terburai nanti


tooo the loooooooooooo we go
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 10:21 AM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 5-12-2017 10:14 AM
hidup ni ni mmg bosan kot eh bang? yer lar nak tunjuk muka dgn moniker yg satu ni kang orang kata  ...

tang bosan hang kena tanya aurelio....she knows best....Mak ayahnya  sihat bugar......kerja macam nak mampos......setakat kasi Dia peneman dengan Adik sorang lagik pun takkan berat sangat??
Hang nak jawab camna ochin??






Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 10:23 AM | Show all posts
sebu1 replied at 5-12-2017 09:58 AM
Akak sebu tak menyebelahi mana2 pihak memandangkan baca kisah dari satu pihak. ..maafkan kak sebu  ...

Kalau kat thread nun disana tuh manak terbaca....Tak mustahil kifarah dariNYA


Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 10:40 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 4-12-2017 11:51 AM
Kann..
Hari ni sunat, esok dah pakai seluar dah.
Budak2 tu kan dipakaikan clamp.

Hang dulu sunnat sembuhnya berapa hari odah???


Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 01:59 PM | Show all posts
moga ada jln penyelesaian buat TT
kdg sebelum dpt suami akan janji bulan bintang
karang dah dpt apa pun xde
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 03:39 PM | Show all posts
nak suh jaga anak ke, or jaga janda tu??

mngada2.. anak sunat je pun. bukan strok smpai tak leh gerak 1 badan
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 03:41 PM | Show all posts
framecermin replied at 4-12-2017 03:14 PM
Dah kawin 5thn.. aku tak tau knp dulu dia kata mati hidup blk pun tak akan balik semula tiba2 begi ...

ada la tu penyebabnya. cuba duduk berbincang tanya hati ke hati. jangan gaduh2 dik, penat je.

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah macam cerita yang i pernah cerita dulu.
Suami gila talak dengan bekas isteri.
Tak tau la alasan apa mula2 yang boleh jadi macam tu.
Bertabahlah TT.
Semoga ada sinar bahagia di hujung jalan.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2017 09:13 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 5-12-2017 05:06 PM
Dah macam cerita yang i pernah cerita dulu.
Suami gila talak dengan bekas isteri.
Tak tau la alasa ...

Kan tak tau la apa penyelesaian masalah gila talak ni.. tp mlm tadi kami bincang lagi.. Aku tanya dia tak ingat ke dulu awk yg cerita ex bini awk suka pakai bomoh bodoh2kan awk, kalau gaduh mesti awk diugut dgn pisau, parang atau segala senjata yg ada depan mata, awk pernah dihalau sehelai sepinggang. Cerita ni semua org tau, awk tak malu ke? . Knp awk tak serik2? manusia susah nak berubah kalau terjadi perkara sebegitu lagi awk dah rugi sb dah ceraikan saya. Saya tak pernah berbaik dgn ex dan tak akan jilat balik ludah yg saya dah buang. Aku nampak dia macam dah slow down dan mula pujuk aku balik sb dia mmg takut kalau aku pegi mahkamah syariah failkan kes cerai. Semua org akan buang dia termasuk ibu dia sendiri. So apa kebaikan kawin balik dgn janda awk. Aku ckp lagi saya kesian dgn awk lepas awk timbulkan perkara ni semua org marah2 pada awk. Awk keseorangan sb keluarga awk sendiri boikot awk. Yg happy cuma janda awk, sedangkan awk sendiri mmg drp dulu dah tawar hati dgn dia. Awk sebenarnya memperjudikan kebahagiaan awk sendiri sedangkan sebelum ni rumahtangga kita aman2 je.

Petang ni dia nak pegi jumpa anak2 dia lagi. Aku biarkan je. Biar dia selesaikan cuma aku pesan kalau tak jadi kawin dgn janda tu bgtau awal2 jgn biar dia mengharap. Kalau jadi cepat2 lah selesaikan penceraian kami sb aku tak mau dia jalan senget kerana tak mampu berlaku adil nanti. Dan bersedialah untuk membentuk semula janda tu jadi isteri solehah dan minta ampunlah drp ibu awk sb awk dah jadi anak derhaka.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Fasha sandha tu walau teruk dia hentam burukkan mertua dan family laki dia tetap jejai nak walau bercerai.  Ni bukan sihir tapi hati dia.  Perasaan dia.  
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
framecermin replied at 6-12-2017 09:13 AM
Kan tak tau la apa penyelesaian masalah gila talak ni.. tp mlm tadi kami bincang lagi.. Aku tanya  ...

Ex dia cantik sgt ke sampai kena halau pun dia masih nak.  ?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 09:57 AM | Show all posts
bab upsr tu.. ada mak ayah pun ada je dapat D E sis oiii..
bukan iols nk kata hubungan mak ayah tu tak penting..

dari ape sis cerita.. suami uols masih lagi jenguk anak2x dia.. masih lagi berhubung rapat..
kecuali kalau mak dia bg alasan akedemik jadi lemah sbb mak ayah bercerai..

bg iols lagi stress kalau mak ayah asyik gaduh even berkahwin..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082964s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list