Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3515
View
88
Reply

Pertanyaan

[Copy link]

Author: framecermin       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-12-2017 02:32 PM | Show all posts
update terbaru.. laki aku nak kawin balik dgn janda dia katanya untuk anak2. Aku sebenarnya mmg tak blh terima dimadukan. Jadi aku minta cerai. Namun suami aku tak mau ceraikan. Semua menentang keputusan dia termasuk keluarga belah mertua. Dulu masa nak kawin dia dah janji nak jaga aku dan tak akan balik dgn janda dia. Tapi lepas peristiwa tu tiba2 dia nak balik dgn janda dia. Aku tak tau kenapa tiba2 dia berubah. Skrg dia tgh pujuk aku sb aku mmg tak blh terima apa yg dia buat setelah dia berjanji dan aku juga tak pernah sekat dia jumpa anak-anak dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 02:37 PM | Show all posts
Mertua aku pun sokong aku nak cerai. Sb mertua aku tau sgt perangai janda dia. Puas mak mertua nasihatkan suami tapi dia tetap juga nak kawin balik janda dia. Aku skrg mmg dlm keadaan yg mana tgh convince dia supaya ceraikan aku sb aku tak nak masalah lain timbul lepas mereka kawin. Dia janji akan berlaku adil dan nak buat agreement. Berkali2 dia ckp dgn aku yg dia nak kawin sb anak saja. Tapi kalu pasal anak pun perlu ke kena kawin???. Dia kata perlu sb anak2 dia memberontak & malu sb tak ada ayah. Janda dia nak jumpa aku tapi aku tak mahu jumpa dia lagi buat masa ni. hati aku masih sakit sb suami aku dah mungkir janji yg dia tak akan balik pada janda dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 02:39 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 12:49 PM
jaga anak lps anak bersunat - alasan
laki merenyam dgn ex - kenyataan

Aku pun rasa ada betulnya part ni sb lepas je jaga anak sunat tu tiba2 dia ckp minta izin nak kawin janda tu. Tapi masa yg dia jaga anak dia tak tido kat rumah tu sb aku call dia nasihat jgn tdo sana sb tak manis walaupun ada anak2 sekali dlm rumah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 02:52 PM | Show all posts
framecermin replied at 4-12-2017 02:32 PM
update terbaru.. laki aku nak kawin balik dgn janda dia katanya untuk anak2. Aku sebenarnya mmg tak  ...

dah berapa lama kahwin dik? ada anak ke? senangnya lelaki ni kan, kahwin cerai lepas tu gila talak pulak. alasan anak2 tu biasa sangat org buat dik. alasan je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 03:11 PM | Show all posts
bertabahlah wahai TT.. klu aku jadi TT pun aku mengamuk dah..dorg cerai dulu sbb apa TT? jandanya buat hal ke? laki ko gila talak balik ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 03:14 PM | Show all posts
kaksarah66 replied at 4-12-2017 02:52 PM
dah berapa lama kahwin dik? ada anak ke? senangnya lelaki ni kan, kahwin cerai lepas tu gila talak ...

Dah kawin 5thn.. aku tak tau knp dulu dia kata mati hidup blk pun tak akan balik semula tiba2 begini jadi nya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 03:16 PM | Show all posts
myakayina replied at 4-12-2017 03:11 PM
bertabahlah wahai TT.. klu aku jadi TT pun aku mengamuk dah..dorg cerai dulu sbb apa TT? jandanya bu ...

Knp baru skrg gila talak??? kenapa dulu2 tak de pun gila. Sedangkan hubungan aku dgn dia baik je seblum ni. Dia guna alasan anak aku tak dapat cari alasan lain untuk ni. Janda dia pun gila talak juga ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 03:30 PM | Show all posts
framecermin replied at 4-12-2017 03:16 PM
Knp baru skrg gila talak??? kenapa dulu2 tak de pun gila. Sedangkan hubungan aku dgn dia baik je s ...

sabar banyak2 TT.. family mertua pun backup TT skrg ni kan.. so TT mmg confirm nak cerai ke klu dorg nikah balik? tanyalah suami tu kenapa tiba2 je? mmg tak boleh nak jangka dlm perkahwinan ni TT.. ni dugaan utk TT la...  
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 03:34 PM | Show all posts
framecermin replied at 4-12-2017 02:39 PM
Aku pun rasa ada betulnya part ni sb lepas je jaga anak sunat tu tiba2 dia ckp minta izin nak kawi ...

sorry sis tekaan I mengena.am so sorry for you. but alasan yg dia beri tu mmg tak masuk akal. jauh ker rumah dia and his ex tu? maaf bertanya you and hubby dah ada zuriat ke belum?

masa dia kata mati hidup semula takkan balik dgn ex dia tu, maybe dia masih marah - so I suspect ex wife dia yg curang ker dulu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 03:49 PM | Show all posts
myakayina replied at 4-12-2017 03:30 PM
sabar banyak2 TT.. family mertua pun backup TT skrg ni kan.. so TT mmg confirm nak cerai ke klu do ...

Drp bergaduh berebut suami baik cerai. But dia kata klu aku cerai juga makna aku zalim sb tak fikirkan dia derita sebab anak skrg memberontak. UPSR dpt D, E bagai. alasan sb tak de ayah. Anak nak ayah ada bersama dlm keluarga katanya. Abis dulu kenapa tak payah. Itu yg aku pertikai. 5 thn aku kawin bukan masa yg singkat knp baru skrg semua ni berlaku. Kenapa janda dia beria2 nak jumpa aku nak juga kawin balik. Dia tak tau ke perasaan ppuan mcmana bila lakinya diambil. Sb dlm kes aku, aku tak amik laki dia sb kitaorg kawin lepas 3thn diaorg berpisah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 03:51 PM | Show all posts
Edited by framecermin at 4-12-2017 03:52 PM
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 03:34 PM
sorry sis tekaan I mengena.am so sorry for you. but alasan yg dia beri tu mmg tak masuk akal. jauh ...

Ex dia bawa anak2 dtg pejabat serang laki aku konon laki aku balik lewat. laki aku masa tu mungkin dah malu dia terus lafaz talak & ada saksi masa tu. Aku tak ada anak dgn suami sb atas kesepakatan kami sb kami masing2 dah ada anak & sibuk dgn kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:03 PM | Show all posts
framecermin replied at 4-12-2017 03:51 PM
Ex dia bawa anak2 dtg pejabat serang laki aku konon laki aku balik lewat. laki aku masa tu mungkin ...

anak dia umur berapa yg sunat tu? 9 yos ker? ok lar if both dah ada pengalaman and history masing2 semoga dpt buat keputusan for the long term.so ex dia masih solo and berharap kat ex laki? anak2 dia pun pandai cipta alasan padahal pemalas nak belajar or mungkin not academically incline.

i do the maths - dah cerai 3 tahun baru kahwin dgn you for the last 5 years - in total dah 8 tahun kot bapak tak tinggal serumah, amboi kemain lama trauma anak2 tiri you tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 04:25 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 04:03 PM
anak dia umur berapa yg sunat tu? 9 yos ker? ok lar if both dah ada pengalaman and history masing2 ...

Ye.. i rasa ni plan mak gunakan anak utk balik semula. Anak dia yg bersunat tu umur 12thn. Bukan janda dia tak de pengalaman jaga org bersunat. Anak sulung diaorg lelaki so dah ada pengalaman. Berkali2 i suruh suami fikir, suami tetap kata ex dia dah berubah skrg dia nak bahagiakan anak2 katanya. Tlg la faham katanya. Dia tetap syg aku. Dia tak blh berpisah dgn aku sb terlalu syg kan aku. Abis aku ni cam ne? Aku nak undur diri dia tak bagi. Aku malas nak berebut jantan baik aku solo atau cari lain je. Tiba2 tadi laki aku call ajak gi honey moon kat Cameron Highland. Aku sebenar masih tak blh terima kalau dia nak teruskan niat dia. Hati aku masih kata ex dia belum berubah. Tu cuma lakonan utk dptkan balik laki aku. Sanggup dia pulak nak menyamun laki aku. Aku dah ckp baik2 dgn janda dia, dia ckp aku ni mcm budak2. Blh ke org nak bermadu ckp bakal madu budak2. Abis kau ingat kau blh ke kalau laki kau dirampas. Aku sebenar termakan janji laki aku 5 thn lepas. Aku sebenar mangsa disini.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:39 PM | Show all posts
framecermin replied at 4-12-2017 04:25 PM
Ye.. i rasa ni plan mak gunakan anak utk balik semula. Anak dia yg bersunat tu umur 12thn. Bukan j ...

ada sebabnya poligami walaupun halal di sisi Islam tapi pra-syarat dia bkn lelaki berharta etc, but ADIL. kemampuan bkn dari segi batin jer. shin tak tahu nak nasihat mcm mana, hopefully for sis FC dah clear arah tuju your hubby and his ex, you berhak utk tolak poligami tu if you think your hubby tak dpt berlaku seadilnya

and pompuan tu lagi lar takda hak nak call you up and mengata mcm2, lain lar kalau you yg rampas laki dia or menyebabkan RT dia runtuh, ckp dgn hubby that you appreciate if dorang berdua yg tengah mengenyam tu to RESPECT you sebagai manusia and jgn sesuka hati nak pijak you. si ex dia tak laku2 hingga hari ni bkn salah you pun so why bother?

you jer yg tau if he is worth it for you to fight for sis. setakat Cameron tu kami balik hari jer punn

but if when you dah cool down, and you rasa hubby you mcm fattah amin, then make sure he has to work hard to win you back, pau dia cukup2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 05:37 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 04:39 PM
ada sebabnya poligami walaupun halal di sisi Islam tapi pra-syarat dia bkn lelaki berharta etc, bu ...

Tq sb bg info2 yg berguna ni. tlg la doa2 kan agar saya berjaya. mak Mertua pun baru lepas call dia suruh suami blk jumpa dia segera sb dia nak brain wash otak suami.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
framecermin replied at 4-12-2017 03:51 PM
Ex dia bawa anak2 dtg pejabat serang laki aku konon laki aku balik lewat. laki aku masa tu mungkin ...

Masing2 dah ada anak maksudnya ini perkahwinan kedua tt?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:23 PM | Show all posts
framecermin replied at 4-12-2017 03:14 PM
Dah kawin 5thn.. aku tak tau knp dulu dia kata mati hidup blk pun tak akan balik semula tiba2 begi ...



Bak kata mimik....kalau 10 'pemandat' yg kata , satu nak caya pun susah.....


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:32 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 04:39 PM
ada sebabnya poligami walaupun halal di sisi Islam tapi pra-syarat dia bkn lelaki berharta etc, bu ...

Adil itu milik DIA...not ours.....
for poligami to work....needs effort from both parties.....the wives and hubby...


Jap...manak tolong hang reply ochin....."amboi3x manak, hang yg sedap dapat celup sini celup sana yg halaltoyibban...para isteri pulak Yang nak kena Bantu hang to make poligami works?.

Cikgu kafa  mana yg darinya hang tuntut??



Teaser ........apa yg hang dapat fahami akan notion ber ikut.....berlaku  adil dalam keterbatasan Kita sebagai makhluk yg dicipta??
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 06:35 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 04:03 PM
anak dia umur berapa yg sunat tu? 9 yos ker? ok lar if both dah ada pengalaman and history masing2 ...

Wow.....you are really doing your maths.....goshhhhh


Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 05:36 AM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 12:49 PM
jaga anak lps anak bersunat - alasan
laki merenyam dgn ex - kenyataan

Amboi3x..kemain hang eh....ochin.....
So in your case lak camna??

Laki outstation...alasan...

Laki nak survey2 cari bini tambahan so dapat more zuriat( since tak mustahil hang terlalu obssessed nak jaga peyut so Tak nampak buruk kalau lahirkan lebih dari sorang anak ).....adalah kenyataan??.....







Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098714s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list