Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4095
View
99
Reply

Nak teruskan FASAKH atau tidak.....

[Copy link]

Author: biruseroja    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-12-2017 05:26 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 1-12-2017 05:15 PM
Teruskan aja, jantan tak guna gitu jer cara ngajar nyer.
Banyak betul laki tak guna di zaman mil ...

Kalau memang betul ramai(istilah yg betul) dan Bukan banyak laki Tak guna dizaman millennium ini ONLY BECAUSE  women allow that to happen....
Hang paham Tak nee....???

Manak ambik contoh hang sendiri....yours is just like a time bomb too...Cuba hang berhenti kerja....dok rumah jangan tunggu setahun ler...
6 bulan jerk...tengok what happen.....sebabnya????

Nak manak sambung lagik????




Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 05:29 PM | Show all posts
maannaakautahu replied at 1-12-2017 05:26 PM
Kalau memang betul ramai(istilah yg betul) dan Bukan banyak laki Tak guna dizaman millennium ini O ...

bluwekkkk












hang ada mai langkawi esok? Aku buat kenduri sikit, mailah. Kenduri kampung
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 05:31 PM | Show all posts

Buffet@St Regis langkawi  against kenduri kampong hang????

Oh ok....


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2017 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
maannaakautahu replied at 1-12-2017 05:26 PM
Kalau memang betul ramai(istilah yg betul) dan Bukan banyak laki Tak guna dizaman millennium ini O ...

Bm skrg bole guna byk untuk orang..
T.kasih
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 1-12-2017 12:13 AM
So.. hang ingat senang kaa buleh dapat fasakh tu?? hang baca kes TT ni kaa?? lainlahh memang ada b ...

So kau ingat senang ke nak suruh suami dia datang kaunseling dan sukarela lafaz talak?

Kau tau ke susah macam mana nak fail fasakh tu? Cuba sesekali google dan baca pasal Islamic Family Law... hadamkan. Dari situ kau tau bagaimana perjalanan mahkamah syariah kat Malaysia ini.

Islam itu adil dan tak membebankan. Pemikiran kau seolah nak tunjukkan betapa zalimnya Islam kepada isteri2 yang teraniaya. Tukar mind set tu ya.. fahamkan undang2 yang dah ditetapkan.

Btw, kalau lepas ni kau nak kata mahkamah pula yang merumitkan keadaan... ya, ada masa memang ya. Rumit & melambatkan bila hakim tunda bicara di saat2 akhir, hakim kursus, hakim cuti, hakim demam sakit segala bagai.. itu memang la.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 05:50 PM | Show all posts
Tu yang kadang-kadang fobia nak kawin.... macam2 dugaan zaman sekarang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
steadylady80 replied at 4-12-2017 05:50 PM
Tu yang kadang-kadang fobia nak kawin.... macam2 dugaan zaman sekarang ni..

jangan la fobia
kawen tu best tau
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 03:18 PM | Show all posts
11 thn bersabar, i bet hati u dah kematu kak. Lepas cerai ada perancangan tak utk diri sendiri? Kalau boleh berdikari, teruskan je la. Lebih bahagia sebenarnya dari hidup dgn suami yg curang. Tapi kalau simpanan pon takde, sabar je la, since dia tak abaikan nafkah zahir kan. Gunakan duit dia utk diri sendiri, pergi spa ke, buat treatment rambut ke. Kekadang lelaki ni kene umpan kat mata, tak kira la kita masak taraf chef kemas rumah taraf ocd, kalo nmpk masam, dia tgk yg lain jugak. Jgn lupa buat simpanan dr nafkah yg suami bg, start cari pendapatan sendiri. Agak2 dah kaya tu, cabut la
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:17 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 4-12-2017 09:06 AM
So kau ingat senang ke nak suruh suami dia datang kaunseling dan sukarela lafaz talak?

Kau tau ...

lain aku tulis lain hang paham .. pastu ada hati nak berhujah
Ada aku cakap senang kaa nak panggil depa mai kaunseling?? sebab tu aku dok ulang sabaq.. mula dari bawah.. semua tu buleh jadi bukti di masa mendatang.. hang minah google kaa?? patut laa bengap semacam.. dalam hidop ni kena pandai main politik & sabaq walaupun nampak kita lemah

Tang mana aku cakap mahkamah lak??? selalu dok bising pasal mahkamah ni.. geng2 tino mcm hang.. tak pandai main politik kaa tak sabaq kaa.. pastu tuding jari ke sana ke sini
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 5-12-2017 04:17 PM
lain aku tulis lain hang paham .. pastu ada hati nak berhujah
Ada aku cakap senang kaa n ...


Sorry lorry la bro nak serang i minah google.

Dah berapa tahun dah TT ni sabar. Kau masih suruh dia sabar melayan prosedur kaunseling bagai tu?
Why?
Sebab kau rasa dengan ketidakhadiran si suami ke sessi kaunseling boleh jadi modal kat mahkamah nanti?

Jap, gelak dulu

Pernah follow perkembangan kes cerai talak dan cerai fasakh?
Kalau tak, pergi la cari pengalaman ya.

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis kasi je anak kat laki ko. Kasi dia hadap sis. Geram pulak sis baca. Ko mendoniaa lebarkan karier.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:41 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 5-12-2017 04:24 PM
Sorry lorry la bro nak serang i minah google.

Dah berapa tahun dah TT ni sabar. Kau masih sur ...

Bak kata pepatah laa ... Biaq kita kawal musuh, bukan musuh kawal kita.. kalo nak ikot emosi, semua tak betoi.. hanya orang berakai & sabaq jaa buleh menang
hang baca kes TT tu cmna?? kena dera ka laki dia masok penjara ka apa ka?? nk buat apa2.. tgk keadaan. sebab tu pompuan2 ni senang terpedaya sebab dok ikot emosi semata2 .. tak yah sembang hang dok byk pengalaman sgt laa.. hang ada bercerai 10 kali kaa?? prrffgghh jer laa
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 5-12-2017 04:41 PM
Bak kata pepatah laa ... Biaq kita kawal musuh, bukan musuh kawal kita.. kalo nak ikot emosi, semu ...

Hihihi... sabar bro.
Tak perlu cerai 10x nak dapat pengalaman bagaimana perjalanan sesuatu kes.

Macam i tulis sebelum ni, TT ada sebab yang dibolehkan untuk dia fail fasakh.
Sebab tu suami TT sentap, ajak bincang bagai.
Sebab mungkin suami dia tau, jangan memain bila isteri dah failkan fasakh.
Kalau TT failkan cerai talak, i rasa suami dia boleh aje tidur aman2 tak sentap bagai.

Btw, malas nak layan kau sembang lagi.
Sendiri emo tapi tuduh orang lain pulak emo.

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2017 06:28 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 5-12-2017 04:48 PM
Hihihi... sabar bro.
Tak perlu cerai 10x nak dapat pengalaman bagaimana perjalanan sesuatu kes.
...

Takmo kalah jugak hang Kan odah.....??

Nampak sangat lebam hang tau.......

Jgn Kasi malu manak dengan keharbaman hang boleh kah..?..


Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 10:44 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 29-11-2017 10:15 AM
nak jugak cakap macam tu tapi tak sampai hati
if bapak dia nak sangat amik anak, bagi je..
...

bab ni aku setuju.. dulu ade sedare aku bercerai.. laki dia beriya tuntut anak.. ayah aku kate bagi je lah kalau di nak jaga sangat.. tapi beberape bulan je sanggup nak jaga.. lepas tu pulangkan balik ke mak dia n nafkah pun dah tak bagi.. hehehe... senang je dorg fikirkan.. laki kawen lagi satu.. nak kurangkan komitmen, dia pulangkan balik anak2 tu pada ibu dorg
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 01:56 PM | Show all posts
onexox97 replied at 1-12-2017 11:00 AM
macam2 ujian jadi isteri ni kan

kalau suami bagi cukup nafkah zahir batin



kan... klu suami tak kaki skandal... kedekut taik pulak camno tu..

asal makan luar... kena order air kosong... haloooo para suami.. Allah akan kurnia lebih rezeki klu tak berkira dngan anak isteri
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
cadarblogsot replied at 6-12-2017 01:56 PM
kan... klu suami tak kaki skandal... kedekut taik pulak camno tu..

asal makan luar... kena  ...

hahaha suami nak jaga kesihatan anak2
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2017 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mannnaaakautau replied at 29-11-2017 02:11 AM
Main memantat pada malam pertama nikah,  pattern Semua taknak tanya lak Kan???

Awat??? Dalam ke ...

Lawaklah hang ni manak gelak2 aku baca hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2017 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga tt dpt buat keputusan sebaik2nya..lelaki yg tidak tau menghargai isteri ni x ade rasa kesian kt isteri sendiri ni rasanya memang da batu...dugaan utk tt sabar ye doa byk2
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2017 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp pompuan ni pun satu klo bahagia duk le canang satu doniya dielah plg  bahagia lps tu Allah swt Uji skit da kepochi ckp laki itu ini...ce bahagia tu simpan utk diri sendrik..org pompuan yg ske cite bahagia dpt suami baik ni hengat pompuan lain nk dgr ke..drg lg berbulu dgr..baik x yah cite pape..cite lain lg baik...x phm aku dgn pompuan yg ske cite kunun2 laki die sorang je yg baik...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.107556s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list