Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4124
View
99
Reply

Nak teruskan FASAKH atau tidak.....

[Copy link]

Author: biruseroja       Show all posts   Read mode

Post time 30-11-2017 09:18 AM | Show all posts
Sambungan...

Kdg tu lelaki ni acah2 je.  Layan multiple women tapi tak nak commit pun.   Utk ketenangan hati, why not isteri pndg sebelah mata je hobi luncai itu?   Akak pernah terbaca somewhere, artikel omputih ni kata, Don't divorce ur philandering husbands, make them ur ATM.  Tp kita ada agama.  Pandai2lah.  For now, redhalah dgn penyakit suami tu, TT.   Bila sabar dan redha, bahagia akan dtg dgn sendirinya... walaupun bersuami curang.  Allah berfirman dah, Dia akan bersama2 dgn org yg sabar.  Peganglah dgn yakin.  
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 30-11-2017 01:45 AM
Pendapat aku mudah jaa.. hang dahh tahu laki hang tu ego tinggi melangit.. lagi hang nak failkan fas ...

Yang kes gantung tak bertali tu sebab wife fail cerai.
Kalau fail fasakh, tanpa kerjasama suami pun kes tetap berjalan.
Jangkamasa yang I tau, max 2 tahun dah selesai.
FYI, kes fasakh, hakim yang membubarkan perkahwinan walaupun suami bersumpah tak nak lafaz talak.

Belajar bezakan antara kes cerai dengan kes fasakh agar tak salah memberi maklumat.
Sebab itu orang pandang serong pada mahkamah syariah.... bukan sebab mahkamah melambatkan kes tapi yang fail kes tu yang tak tau apa yang dia failkan.

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 11:16 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 30-11-2017 08:57 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Nak tanya soalan... TT, suami mampu atau tidak utk berkahw ...
Kalau dah cerai-berai hanya sbb curang, tak worth langsung TT


mohon elaborate more penceraian jenis apa yg worth it kak G,yg tak memberi kesan buruk pada keluarga sendiri

sebab even kes yg suami jenis matpit tegar/kaki bermacam kaki, sampai nak bagi kaki jer rasanya kat suami mcm tu.

orang yg dah reached level spirituality or dah teguh iman dia, mmg lar boleh kata let him berpoligami, let him do whatever his heart desire.biarkan dia, lambat laun nanti dia ok balik, lambat laun bebird dia pun dah takda hydraulic nak berdiri megah.

but tak semua orang tu sama, and shin rasa byk lagi yg TT tak kongsi, and bkn sikit kasih syg yg berbaki towards her hubby walau retak berkecai hati dia hubby asik jln mcm ketam.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 30-11-2017 01:38 PM
OsHiN_hOnEy replied at 30-11-2017 11:16 AM
mohon elaborate more penceraian jenis apa yg worth it kak G,yg tak memberi kesan buruk pada ke ...


Assalammu'alaikum n selamat sejahtera,

Pd akak, kalau suami penagih, biawak, kaki pukul, gay, kaki zina... layaklah isteri failkan fasakh.  Kalau takat main cinta thru texting, tk pyhla.  Ujian isteri2 zmn sekarang lebih kurang je.  Tp tu la, lain org, lain la pula cara penerimaannya.  Apa pun kena ingat, kalau kita tk kuat, Allah tk bg ujian mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 01:44 PM | Show all posts
Deidra replied at 30-11-2017 08:47 AM
Do u think jantan ego melangit tinggi mau sudi hadir sesi kaunseling dan kaunselar? I dont think s ...

So hang heret dia  macam mana dandraff???

Hmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 01:46 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 30-11-2017 08:35 AM
1. knp masih tanya nak teruskan ke tidak?
2. knp goyah?

Hmmmmm

Tetiba kan hang takda mood????is it that 'period' of the month when tampon is needed???

Atau DUN buat perangai  ochin???


Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 01:52 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 30-11-2017 11:16 AM
mohon elaborate more penceraian jenis apa yg worth it kak G,yg tak memberi kesan buruk pada ke ...

So DUn dari sudut spiritualnya...imannya..masih Tak layak tambah sorang lagik Kah ochin????

Jap manak tolong hang jawabkan......"manak....Aku takda masalah...in fact Aku galakkan dia tambah lagi sorang......sebab Aku tahu Dia mampu...cuma Dia Yang taknak"




Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 01:53 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 30-11-2017 01:32 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera,

Pd akak, kalau suami penagih, biawak, kaki pukul, gay, ...

Maaf mencelah, Adik ummi tuh dah ada orang masuk risik kah ummi???


Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 01:54 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 30-11-2017 01:32 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera,

Pd akak, kalau suami penagih, biawak, kaki pukul, gay, ...

waalaikumsalam Kak G..

yg texting tu dgn kawan lama.kes2 lain bkn setakat texting kot sampai keluar berdating. again some people pain threshold is higher than others right? ada jer kawan shin kahwin dgn mcm2 jenis ketagihan drpd najis dadah hingga prostitute. to most mmg dah lama patut angkat kaki

semoga Jannah yg tertinggi to my friend atas ketabahan hati dia melayani suami persis alas kaki darjatnya.

abg manak if you want me to stoop as low as you, I wont be accountable for giving people a glimpse of your personal life that you protect with all your might, or so you think..warning has been given with care. jgn nanti merempan mcm last time ahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 02:04 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 30-11-2017 01:54 PM
waalaikumsalam Kak G..

yg texting tu dgn kawan lama.kes2 lain bkn setakat texting kot sampai ke ...

Your circle of friends tuh ochin.......itu Yang manak Tengah.....hmmmmmmmm



The very fact DUN tuh hang sendiri boleh buat macam alas kaki ler hang angkat Dia jadi laki hang Kan???

Or camna???




Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
maannaakautahu replied at 30-11-2017 01:53 PM
Maaf mencelah, Adik ummi tuh dah ada orang masuk risik kah ummi???

Takda laei, manak.  Baru je ni dia tanya akak, Nak pitcher set tak?  Dia nk bg la tuu.  Akak on je.  Kebetulan mugs umah ni byk dh pecah.  
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
lamanya bertahan
13 tahun tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 30-11-2017 08:57 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Nak tanya soalan... TT, suami mampu atau tidak utk berkahw ...

Wow kak ummi

Akak ni mmg seorg yg idealistik sungguh, walau tidak realistik

Untung laa somi akak

Walaupun ada yg saya tak setuju dgn pandangan akak, tapi mmg btul, orang yg sentiasa sabar disayangi Tuhan
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 12:07 AM | Show all posts
Deidra replied at 30-11-2017 08:47 AM
Do u think jantan ego melangit tinggi mau sudi hadir sesi kaunseling dan kaunselar? I dont think s ...

Dalam perjuangan kena ada istilah sabar sambil2 bermain politik..

Apabila si isteri ka bini kaa ikot process biasa, itu semua boleh dikumpul sebagai bukti.. pedulikan jantan2 keparat xdak teloq yg pikiaq depa punya ego jaa.. apa sahaja benda boleh dijadikan bukti kena buat & simpan utk masa akan datang kelak
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 12:13 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 30-11-2017 09:49 AM
Yang kes gantung tak bertali tu sebab wife fail cerai.
Kalau fail fasakh, tanpa kerjasama suami p ...

So.. hang ingat senang kaa buleh dapat fasakh tu?? hang baca kes TT ni kaa?? lainlahh memang ada bukti yg jelas lg nyata.. semua tu boleh manipulasi .. bukan aku tak pernah tengok geng2 jantan keparat dh tak nak tapi dok seksa lg

Kena bersabar, mula dari bawah.. bukan main terjah... hujung habuk pun tarak ... lain laahh dah lebam biji mata kaa laki kaki dadah ka apa kaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
macam2 ujian jadi isteri ni kan

kalau suami bagi cukup nafkah zahir batin
tinggi pulak potensi nak mencurang, main kayu tiga

kalau yg setia tak cukup pulak nafkah dia
tapi cinta setia xboleh beli pampers

kalau yg cukup serba serbi, laki gay pulak

kalau tak gay, lemah tenaga batin pulak

nak cari suami masa single pun susah inikan pula kalau menjanda
nak cari pahala bersabar dengan karenah suami macam terlalu banyak dah mengutuk2 suami, x masuk syurga jugak
lama2 biol je
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 11:09 AM | Show all posts
onexox97 replied at 1-12-2017 11:00 AM
macam2 ujian jadi isteri ni kan

kalau suami bagi cukup nafkah zahir batin

That brings us to one fundamental question.....

Bahagia Yang bagaimanakah yg kita  cari dalam kehidupan berkeluarga ?..

Bagi anak buah manak yg baru dapat keputusan upsr Minggu lalu....kebahagian baginya adalah bila dengar lagu berikut



Bahagia hang pulak yg camna wajahnya onex?..




Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
maannaakautahu replied at 1-12-2017 11:09 AM
That brings us to one fundamental question.....

Bahagia Yang bagaimanakah yg kita  cari dalam k ...

bahagia tu bila redha

bising2 kat forum jah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 04:30 PM | Show all posts
onexox97 replied at 1-12-2017 12:13 PM
bahagia tu bila redha

bising2 kat forum jah

Bising bising kat forum jah?? TUHAN yg hang sembah buta, tuli  Kah??

Last last bahagia itu redho.....redho pala otak hang berjambol....hang punya laki bipolar entah tidaknya...hang cuma exxagerate....

puiiiiiiiii


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 05:15 PM | Show all posts
Teruskan aja, jantan tak guna gitu jer cara ngajar nyer.
Banyak betul laki tak guna di zaman millenium ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079101s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list