Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4094
View
99
Reply

Nak teruskan FASAKH atau tidak.....

[Copy link]

Author: biruseroja    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-11-2017 10:24 AM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 29-11-2017 10:11 AM
Main memantat pada malam pertama nikah,  pattern Semua taknak tanya lak Kan???

Awat??? Dalam ke ...

well, aku tunggu komen otai2 lain.. klu dgn hang ni ada je reason hang.. wife takkan simply nak cerai klu perangai laki tak hauk ok..klu wife tu salah or tak betul dan hauk jgk laki yg kena tegur..nasihat dan perbetulkan..bukan cari skandal sana sini..tugas suami utk didik isteri asalkan tak naik tangan and kaki..  and 1 more thing..wife bukan kain buruk yg boleh sepah sana sini mannak..time nak, dicari..time tak nak campak jer..
cuba klu situation sebaliknya..i bet hang maki habis2 bini tu..awat berskandal sana sini ye dak? baik ceraikan je bini mcm tu..etc..bla..bla.. laki dah habis mulia jalankan tanggungjawab..tapi bini berskandal..
ok mannak..peace no war..

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:25 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 29-11-2017 10:22 AM
Manak... itulah tak faham.
Orang sembang pasal orang layan thread gossip sampai sesama mereka ber ...

You are not  trying to be defensive about how kepochi nak mamps, you, yourself,  are ???Kan odah????


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnaaakautau replied at 29-11-2017 10:25 AM
You are not  trying to be defensive about how kepochi nak mamps, you, yourself,  are ???Kan odah?? ...

okay manak...
I memang kepochi.
So??????

Manak kecewa?



Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:29 AM | Show all posts
myakayina replied at 29-11-2017 10:24 AM
well, aku tunggu komen otai2 lain.. klu dgn hang ni ada je reason hang.. wife takkan simply nak ce ...

Agama mengajar kita akan adab serta protokol  tentang benda benda macam nee...dan antaranya,..adalah dapatkan pandangan dari pihak Yang berwewenang....agar kedua be lah sides of stories dapat di dengar dan di nilai sebelum dapat diberikan oanduan serta kaunselling Yang structured lagi betul.....setakat hang citer apa Yang hang nak forummers dengar kat sini..dgn hang erkinja kinja sedangkan cerita sebelah laki Kita Tak tahu...hang nak pakai ka edah apa utk beri nasihat????
Hang nak manak sambung lagik Tak????

Hang paham Tak nee????


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnaaakautau replied at 29-11-2017 10:23 AM
Yup hidup "bahagia" ..angkut Anak anak fight for custody mati matian...... .pastuh struggle to mak ...

mane ko tau nnt die struggle to make end need? Allah tu pemberi rezeki tau nk2 org teraniaya..n lg ade je bantuan utk ibu tunggal..xtau meh? jgn tkut rezeki tu xckup..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:32 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 29-11-2017 10:26 AM
okay manak...
I memang kepochi.
So??????

yup kecewa sebab Tak boleh ambik alih title kepochi nak mamps hang Tuh....sebab ke Sufian hang bab kepochi Nee memang takda orang boleh tanding.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:35 AM | Show all posts
teruskan je sis. 11 tahun dia curang dengan sis but sis still boleh sabar.
mungkin bagi dia sis takkan berani tu sebab macam mencabar..mengugut..lutut tak goyang

kalau sis tak buat next move...selamanyalah dia akan buat macam tu sebab dia tau sis boleh terima dia semula

pasal hak penjagaan, sis boleh kemukakan bukti kecurangan dia.
mahkamah akan decide nanti
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:35 AM | Show all posts
NurAlia14 replied at 29-11-2017 10:30 AM
mane ko tau nnt die struggle to make end need? Allah tu pemberi rezeki tau nk2 org teraniaya..n lg ...

Anak buah manak Yang belum tertanggal sarong keronsang khatan nya  sebut.......TUHAN TIDAK pernah menzalimi hamba2NYA kecuali hamba2NYA itu Yang sendirik menzalimi diri mereka....

Nee akal budak bulu Jembut pun belum tumbuh tau alia.....

Hang nak sebut pasal rezeki ALLAH?????


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:39 AM | Show all posts
izzah_mia replied at 29-11-2017 10:35 AM
teruskan je sis. 11 tahun dia curang dengan sis but sis still boleh sabar.
mungkin bagi dia sis tak ...

Hang galak galakkan TT nee pastuh ajak ler TT jadik madu hang...sebab laki hang baik Kan???ada berani Kah????

Atau hang nee sifat kamjad???? ...setakat Galak orang bercerai jerk...pastuh hang sendirik malam ada laki nak gentil buahnya...when TT kena Gesel kat dinding..yelah laki dah takda Kan???

Selfish twerp you...



Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:41 AM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 29-11-2017 10:29 AM
Agama mengajar kita akan adab serta protokol  tentang benda benda macam nee...dan antaranya,..adal ...

klu TT dah file fasakh tu mmg dia dah nekad ya mannak..but laki yg melengahkan.. sbb apa? sbb nti perangai hauk laki terbongkar kat mahkamah..
takde sapa nak hidup dlm kesedihan mannak..kena cari jln keluar jgk..

ok mannak.. malas lah nak layan ko..nak jenguk thread lain pulak..


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:45 AM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 29-11-2017 10:39 AM
Hang galak galakkan TT nee pastuh ajak ler TT jadik madu hang...sebab laki hang baik Kan???{:1_539 ...

ke ko yg nak kawin lagi tp tujukan dekat orang...bini ada dalam forum ek.tu sebab takut...


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:45 AM | Show all posts
myakayina replied at 29-11-2017 10:41 AM
klu TT dah file fasakh tu mmg dia dah nekad ya mannak..but laki yg melengahkan.. sbb apa? sbb nti  ...

Kalau dah kat Mahkamah...you already have the right experts  utk hang bertanya kat entity tersebut...tapi masih nak bukak Tred kat board nee to justify action????...nak dapat rally dari forummers that she has done the right thing Kah???

nanti TT Tak kena ludah...hang Yang kena Kahak manak...

Sorry.......


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:48 AM | Show all posts
izzah_mia replied at 29-11-2017 10:45 AM
ke ko yg nak kawin lagi tp tujukan dekat orang...bini ada dalam forum ek.tu sebab takut...

memang ramai bini manak kat dalam board nee aja....tuh belum board lain.....

Kat sini jerk kalau hang tanya by show of hands siapa nak jadik bini manak.....hampir 90 peratus akan angkat tangan....



Natijahnya...I don't have to find one....people offer to be mine...

Hang nampak tak level manak???

Nak manak sambung lagik????





Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:54 AM | Show all posts
Aiiikkkkkk..takkan senyap semua????

Baru kena jentik sikit dah merajuk????

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnaaakautau replied at 29-11-2017 10:48 AM
memang ramai bini manak kat dalam board nee aja....tuh belum board lain.....

Kat sini  ...

sambung la lg nk tgk hang tera tang mana
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 10:59 AM | Show all posts
NurAlia14 replied at 29-11-2017 10:56 AM
sambung la lg nk tgk hang tera tang mana

are you worthy of my intelligence??
Jawab soklan manak Nee dulu???

Jawapan belum try belum tahu...Tak pakai.....ok???


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnaaakautau replied at 29-11-2017 10:59 AM
are you worthy of my intelligence??
Jawab soklan manak Nee dulu???


ok mannnaaakautau
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 11:32 AM | Show all posts
Well, kalau TT rasa selesa dgn kehidupan TT sekarang ni, tak yah teruskan.

Tapi kalau TT rasa dah bosan dipermain2kan, tidak dihormati & dihargai sebagai isteri, TT boleh teruskan.

Pasal hak jagaan anak2 tu, rasanya ada je jalan penyelesaiannya. Biasanya anak2 bawah 7 tahun, duduk dgn ibu. Kalau yg lbh besar, blh pilih sendiri nak duduk dgn siapa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 12:19 PM | Show all posts
sorry tadi jumpa ustaz minta pendapat... teruskan.. sebab ustaz tu dulu keje pejabat kadi dan telah ikuti kes sy since 2015. saya ada report doktor penderaan emosi, bukti2 kecurang yang selama ini sy simpan dalam email.

conversation saya meminta dia hormat saya di fb messenger thn 2010. bukti sy mmg kukuh.. latest record suara perbualan dia berdating pagi2 buta....

sy ni lemah sket bab suami ckp. walhal saya dah dilabel jahat, mak saya jahat. saya sygkan anak2. sebab sy dr broken family. tp kalau selalu ditengking dan hina keluarga. sy boleh je nak withdraw tapi lawyer, ustaz n kawan2 suruh teruskan bagi mengajar. byk dah peluang diberikan

tq pada yang bg pendapat. ni bukan nak bogelkan suami. cuma nak kekuatan
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis..apa pn keputusan sis..lil harap sis akn jumpa kebahagiaan n ketenangan dlm hidup
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102063s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list