Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1761
View
41
Reply

tutup kes lah

[Copy link]

Author: liquidpaper01       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-11-2017 05:08 PM | Show all posts |Read mode
Edited by liquidpaper01 at 29-11-2017 12:12 PM

tutup kes jela...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sabar... yg penting buat je mak kau happy. Bwk g karaoke. Mana tau mak kau suara emas
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:18 PM | Show all posts
mak tiri awak tu cina ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:23 PM | Show all posts
sian awak..tapi kan i rasa urusan orang tua ni takyah campur la lantak pi depa.
adik just make sure your mother happy cukup lah.
lagipun i rasa your mom pun dah mcm tak kisah kan so biar lah mak tiri awak dgn labu2 dia.

awak cuma pastikan hubungan awak dgn parents ok cukup la.
apa yg dia buat tu lama2 dia pun penat nanti.
doa semoga semua akan okay insyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:27 PM | Show all posts
tak payah layan la madu gitu..
cakap kat mak ko buat baik biar berpada..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2017 05:33 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 28-11-2017 05:16 PM
sabar... yg penting buat je mak kau happy. Bwk g karaoke. Mana tau mak kau suara emas

slu aku ckp kt mak aku lantak p la ng makcik tuh. tp mak aku tuh haihh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2017 05:34 PM | Show all posts
antidote replied at 28-11-2017 05:23 PM
sian awak..tapi kan i rasa urusan orang tua ni takyah campur la lantak pi depa.
adik just make sure ...

melayu la... xkn cina bukan nak masuk campur mslhnye mak aku suka refer kat aku (cite kan) kalu dia berproblem ngan mak tiri aku tuh. nak tanak aku trpksa masuk campur.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2017 05:34 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 28-11-2017 05:27 PM
tak payah layan la madu gitu..
cakap kat mak ko buat baik biar berpada..

puas dahhh cakap...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
liquidpaper01 replied at 28-11-2017 05:33 PM
slu aku ckp kt mak aku lantak p la ng makcik tuh. tp mak aku tuh haihh

Org tua kn mmg kuat mkn hati. Semua ni salah bapak kau. aku tgk mak kau paling strong, kau ckp je kat mak kau, bia dia buat kita jgn kita buat org. Nnt akhirat jumpalah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:42 PM | Show all posts

i faham je mak mak ni..
biar je la kalau dia masih begitu..
kalau dia bercerita, dengar je la..
kalau malas nak layan, cakap lg untuk keberapa ribu kali
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 05:55 PM | Show all posts
jgn nk tunding jari kat makcik baru je. bapak u tu ape cite? mak u ni mungkin jenis baik hati dan/atau dia pk kalo dia buat menda x elok pon, bapak u dah kwin pon ngan makcik tu. nothing much u can do.   b extra supportive of your mother - itu je yg u boleh buat.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 06:05 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 28-11-2017 06:07 PM

Tak payahlah nak masuk campur sangat. You patut mula aim jadi macam nursajat atau rosmah nanti boleh senangkan hati dan mewahkan ibu yang you sayang TANPA HAD DUNIAWI.

Masa untuk you membesar kejap je, rugilah kalau you terhadkan masa depan sendiri akibat noise hasil perangai mak tiri you. Mak tiri you, kalau betullah dia nakharom bagai dikata, tarafnya hina macam sampah, tak layak untuk diberi keistimewaan untuk masuk dan semakkan sel-sel otak you. Ke you ada terkenang pada setiap sampah yang you dah pernah buang. Jangan layan noise, tuju terus pada matlamat hidup yang jelas (buat matlamat hidup sekarang, dan mula gerak), yang boleh buat you bertenaga dan bersemangat setiap kali bangun dari tidur setiap pagi.

Hidup ni, kalau you ambil keputusan untuk tak kawal dan pimpin nasib you sendiri, segala macam noise dalam dunia akan datang dan susahkan hidup you, satu persatu, setiap masa, dari mula you lahir sampailah you mati.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Sundalnya mktiri ko tu
#donemaki
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 06:35 PM | Show all posts
first :
> ayah adik ni sucker sungguh perangai tiada pendirian tetap

Second :
> madu sana tu pasti akan mengadu walaupun adk ejek ke carut
> cara terbaik stop bolayan madu sana and happykan mak adik
> nanti dh berjaya angkut mak adik duduk dgn adik

Third :
> kepada madu racun tersebut, what comes around goes around . hati awak ada masalah, satu hari ada balasan tak pasti kat dunia atau akhirat
> madu awak dh terima awk sebagai madu walaupun awk sorok 6 tahun
> kalau madu lain biasanya paling ringan jumpa mayat dalam perigi buta jadi banyakkan bersyukur dapat madu baik

fourth:
> lain orang lain track kehidupan.
> anggap takdir ni sebagai warna kehidupan seperti pelangi jadi enjoy dan happykan mak
> doakan ayah agar tegas dalam isu rumah tangga
> kalau kita tenang kita akan buat orang sekeliling kita tenang
> kebaikan mak tersebut  biarkan saham bagi mak di akhirat berbaik dengan madu walaupun di balas hempedu

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 09:26 PM | Show all posts
the 1st person utk hg maki adalah BAPAK hang sendiri dik..
gatai teluq sgt menikah tp lepas tu x reti nk adil ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kata kawen sehari dah cukup
ni dah enam tahun
dah boleh ditalakkan la tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 08:25 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 28-11-2017 05:39 PM
Org tua kn mmg kuat mkn hati. Semua ni salah bapak kau. aku tgk mak kau paling strong, kau ckp je  ...

mak aku yg ckp gitu ke aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 08:25 AM | Show all posts
missus_meow replied at 28-11-2017 05:55 PM
jgn nk tunding jari kat makcik baru je. bapak u tu ape cite? mak u ni mungkin jenis baik hati dan/at ...

whats wrong with my father? dia macam biasa jek berlaku adil
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 08:27 AM | Show all posts
Lagubestbest replied at 28-11-2017 06:05 PM
Tak payahlah nak masuk campur sangat. You patut mula aim jadi macam nursajat atau rosmah nanti boleh ...

memang aku tanak masuk campur, tapi bila mak kau dah bercerita kat kau, meluah kan perasaan, apa fungsi kita pula? takan berdiam diri sepetri dinding? no such ting as masuk campur. sebab nya aku ta dek buat pepe pun. just mendengar dan memaki makcik aku tu kat mak aku je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2017 08:28 AM | Show all posts
pumpkingirl replied at 28-11-2017 06:25 PM
Sundalnya mktiri ko tu
#donemaki

khenn walau pun begitu dia totap mak tiri aku
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.127613s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list