Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10958
View
124
Reply

[Gambar] siapakah pembunuh

[Copy link]

Author: simatakucing       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-11-2017 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 22-11-2017 08:09 PM
D??? Choiiii tak logik sangat yach! Apa motif heol dok tidoq dalam bilek ditudoh pembunoh??! Takda ...

Hahahah smpi bile nak abis cenggini kihkih
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Jawapan dia c sebab lepas bunuh dia terus nak hapuskan  bukti cctv kat pondok guard tgh hujan2 pun keluar. Pintu dapo tak kunci . Kalau baru  balik keje takkan masuk ikut dapo..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Eheh da masok sini.. daku kipas susah mati ig dia ni.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
A. Walaupun dia teliti tapi sebab gabra dan2 mandi tak habis lagi dah keluar basah2. Sangat kebetulan dia keluar bilik mandi masa si C balik. D tu macam tak amik port je hal orang. B plak takde motif sebab workaholic, fikir kerja je. Gitew.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Berdasarkan gambar itu,penaakulan sy adalah A c pembunuh.. (wlaupun poremer ckp jwpn D) sebabnye,reverse saikologi..A dikatakan seorg pembersih etc dan mustahil ble tgk megi tumpah die x kemaskn..tp senarnya itulah tujuan megi tumpah x dilap,utk divert suspicion terhadap A..lgpn kedudukan c A,senang  A tu nk tikam mangsa,iaitu dr belakang..sekian sahaja penaakulan sy mengenai kes ini..kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Bunuh diri kot..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 22-11-2017 10:40 PM
Berdasarkan gambar itu,penaakulan sy adalah A c pembunuh.. (wlaupun poremer ckp jwpn D) sebabnye,rev ...

Kan?! Mari pertahankan C adelah pembunoh!
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
simatakucing replied at 22-11-2017 08:44 PM
Hahahah smpi bile nak abis cenggini kihkih

Tatau. Dah masing2 nak menang, harhar.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 22-11-2017 12:02 PM
Ya hampon ko yang buka tered rupanya! Ko pun takda jawapan ka? Tag ai bila dah hada jawapan yach,  ...

Hhhahhha ini lawak !
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
C kot. Sbb selalu pulang lewat malam tp tang ni awal plak balik. Dia la kot bunuh bila tetiba awal balik
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku syak B tu mati terkujat. Maggi dia meletop pom pom dia pun kebelakang xperasan ada pisau lalu terhunus dan matilah beliau disitu. Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya A......lepas bunuh masuk mandi.
Awat cheq bunuh kawan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 11:33 AM | Show all posts
Rasanya A. Tergesa2 je mandi nak lupuskan bukti
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 12:19 PM | Show all posts
Edited by sixret at 23-11-2017 12:28 PM

jawapan paling logik sama ada A atau C kerana memerlukan elemen air untuk memadamkan kesan darah pada badan pembunuh dan memadamkan kesan darah pada lantai menuju ke pintu bilik air atau pintu depan.

A boleh basuk dekat dalam bilik air.

C boleh basuh dengan air hujan.


Situasi di luar: hujan lebat. Sesiapa ada CCTV akan tahu hujan lebat je, CCTV sangat tak jelas macam berkabus dan memang tak nampak satu apa pun kecuali air hujan mencurah2 campur berkabus.

Waktu: siang.

Saya katakan siang kerana, berapa ramai yang mandi selepas pukul 12 malam? Dan berapa ramai yang makan selepas pukul 12 malam? A mandi. B tengah masak dan lihat makanan yang terhidang di atas meja. Kemudian tengok takungan becak hujan di luar. Boleh nampak kan? Kalau malam, pasti pelukis tu akan kaler gelap di luar tu.

Mengapa A tak mungkin lakukan pembunuhan. A seorang yang teliti dan pembersih. Orang macam ni tidak akan biarkan tompokan darah di sekeliling mangsa dan tak akan sesekali biarkan pisau yg digunakan untuk membunuh mangsa terletak macam tu je kat lantai.

A juga tidak akan tahu C akan pulang awal. A akan ingat c pulang lewar malam. A mungkin tahu D sudah tidur lena.

Jadi kalau A bunuh B, dia pasti akan bersihkan tempat pembunuhan dan cuba mengeluarkan mayat mangsa supaya untuk mengelakkan daripada dituduh kerana A FIKIR dia ada masa yang cukup. Kalau betul A yang bunuh, C akan nampak A membersihkan tempat pembunuhan kerana C pulang awal daripada kebiasaan. A tidak akan tahu C nak pulang awal hari tu.

Disebabkan reason di atas, saya rasa A tidak membunuh B.


C yang paling logik.

C pulang awal.

C tiada rancangan nak membunuh B, tapi mungkin kerana pertengkaran, C ambil pisau dan bunuh B secara premeditated(tanpa niat cuma ikut nafsu amarah).

C tahu A dalam bilik air sebab dengan air orang tengah mandi. So dia tahu dia tak akan sempat bersihkan pool of blood tu. Tapi dia boleh bersihkan titisan trail of blood dari tempat pembunuhan menuju ke pintu depan dengan air hujan.

Baju C clue yang paling besar. Baju bewarna merah muda/pink. Baju putih yang terkena percikan atau kesan darah akan merebak spread menjadi merah ke seluruh baju tapi akan ada beberapa tempat kat baju yang mungkin tak merebak. Cuba lihat bahagian bawah baju sebelah kiri, nampak masih putih kan.

C sangat bernasib baik kerana D tidak bangun ketika kejadian kerana C mungkin tidak tahu D sedang berada di dalam bilik dan sedang tidur.

Jadi melalui arument saya di atas, saya rasa C paling logik sebagai pembunuh.


Mungkin argument saya tak betul dan banyak salah. Tapi itulah yang otak saya fikir.


Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 23-11-2017 12:10 AM
Kan?! Mari pertahankan C adelah pembunoh!

Sy jwb A laa sis..kekeke~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2017 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sixret replied at 23-11-2017 12:19 PM
jawapan paling logik sama ada A atau C kerana memerlukan elemen air untuk memadamkan kesan darah pad ...

Wah rajinnya sis sixret,panjang lebo ha
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 10:35 PM | Show all posts
simatakucing replied at 23-11-2017 09:57 PM
Wah rajinnya sis sixret,panjang lebo ha

Tengah cuti ni ha.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuhh mcm benang csi plak , jawapan errr semua di atas
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 06:12 PM | Show all posts
Jawapan dia A.

Argument I simple je. C sering balik lewat malam. So, waktu C balik waktu tu dah lewat malam and hujan lebat lagi.

Motif A mandi tengah malam waktu hujan lebat? Hanya A je yang berkelakuan suspicious.

So suspect utama I ialah A.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 10:39 AM | Show all posts
A sebab air kat kaki dia tu air hujan, dia xtutup pintu rumah lepas bunuh pastu buat2 terkejut depan bilik mandi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081266s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list