Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
986
View
14
Reply

macam mana nak tahu pendapatan ex husband yang ada syarikat sendiri

[Copy link]

Author: mizz5006       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2017 10:38 AM | Show all posts |Read mode
assalamualaikum,ada tak kat sini sesiapa yang tahu macam mana cara saya nak tahu berapa income ex husband through LHDN or SSM  ke apa apa,coz saya nak hadapi pebicaraan mkes mahkamah tuntutan nafkah anak.Ex husband ada company sendiri.nak tahu jugak kereta apa yang dia pakai sekarang,coz dulu masa kahwin dia pakai honda jazz,maybe sekarang dia ada HRV or TRITON apa apakereta lah,coz ini akan menguatkan lagi pernyataan saya dalam perbicaraan dalam mahkamah nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 10:49 AM | Show all posts
syarikat dia tu Enterprise ke Sdn Bhd?
kalau sdn bhd bolehla tengok detail berapa pendapatan dia sebulan..
pegi buat search kat sykt CTOS..byr 10 ringgit  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2017 10:53 AM | Show all posts
harrypoter replied at 21-11-2017 10:49 AM
syarikat dia tu Enterprise ke Sdn Bhd?
kalau sdn bhd bolehla tengok detail berapa pendapatan dia se ...

thanks harrypotter.but his company enterprise je..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 11:09 AM | Show all posts
mizz5006 replied at 21-11-2017 10:53 AM
thanks harrypotter.but his company enterprise je..

enterprise payah sketla sebab enterprise tak perlu submit laporan kewangan kat SSM, kecuali kalau company dia pernah buat loan kat mana2 bank then bank tu ada simpan rekod pendapatan bulanan dia. tapi 1 hal la pula nk minta info dari bank...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 11:21 AM | Show all posts
cari kawan yg kerja kt lhdn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2017 11:28 AM | Show all posts
harrypoter replied at 21-11-2017 11:09 AM
enterprise payah sketla sebab enterprise tak perlu submit laporan kewangan kat SSM, kecuali kalau  ...

ohh.anyway thanks a million harrypotter.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2017 11:36 AM | Show all posts
manehnya replied at 21-11-2017 11:21 AM
cari kawan yg kerja kt lhdn..

manehnya ,i dah pegi office LHDN aritu,tapi tak tau nak cakap macam mana,suruh cek nama exhusband ni pastu org LHDN bgtau dia ok cukai dia bayar every year.itu je..takde apa2 yang membantu pun.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 11:51 AM | Show all posts
mizz5006 replied at 21-11-2017 11:36 AM
manehnya ,i dah pegi office LHDN aritu,tapi tak tau nak cakap macam mana,suruh cek nama exhusband  ...

semoga di permudahkan semuanya sis


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2017 11:55 AM | Show all posts
manehnya replied at 21-11-2017 11:51 AM
semoga di permudahkan semuanya sis

anyway thanks manehnya..

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 12:10 PM | Show all posts
harrypoter replied at 21-11-2017 11:09 AM
enterprise payah sketla sebab enterprise tak perlu submit laporan kewangan kat SSM, kecuali kalau  ...

bank tak boleh reveal info kepada 3rd party
even spouse/anak/makpak kecuali bawa death cert
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 04:16 PM | Show all posts


Salam, awak nak tuntut nafkah anak-anak ke?

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 06:54 AM | Show all posts
mizz5006 replied at 21-11-2017 10:53 AM
thanks harrypotter.but his company enterprise je..

Awat pening kepala???? Tolak jer Anak Anak tuh kasi balik bapak derang ler.....biar dia hadap Anak Anak tuh....derang makan Kah Tak makan kah....kalau sampai mati kebulur biar bapak derang Yang hadap...Dah jadik tanggunjawab Dia.....hang Takmo pusing kepala....bila ada kelapanagan nak jumpa Anak Anak..Pi jer ambik derang.....as and when you want to be with them.....





Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 06:55 AM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 24-11-2017 04:16 PM
Salam, awak nak tuntut nafkah anak-anak ke?

Tak .....tapi nak apply bursary....



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2017 12:24 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 24-11-2017 04:16 PM
Salam, awak nak tuntut nafkah anak-anak ke?

Yer,cmfblingbling..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2017 12:25 PM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 25-11-2017 06:54 AM
Awat pening kepala???? Tolak jer Anak Anak tuh kasi balik bapak derang ler.....biar dia hadap Anak ...

encik manaknaktau..tak mungkin sama sekali utk serahkan anak pada ex husband.dari sejak kecil saya menjaganya..itulah harta saya dunia akhirat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084781s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list