Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
643
View
15
Reply


Setiap Kali Jumpa Mesti Saya Suruh Lan Pet Pet Doakan Saya- Imam Muda Asyraf

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-11-2017 10:39 AM | Show all posts |Read mode
Rasa macam dah lama juga tak lihat kemunculan Lan Pet Pet di kaca televisyen. Pelawak legend katanya, tak kering gusi bila tengok dia buat lawak kan?


Baru-baru ini Imam Muda Asyraf ada berkongsi foto dirinya bersama Lan Pet Pet menerusi Instagram.


Foto: IG Imam Muda Asyraf


"Jika jumpa dengan Abg Lan Pet Pet saya pasti minta doa dari beliau. Ya. Biar apa orang kata. Setiap kali jumpa saya mesti suruh Abg Lan Pet Pet doakan saya."


Kapsyen tersebut mengejutkan ramai orang, yang rata-ratanya hairan mengapa seorang ustaz meminta seorang pelawak mendoakannya.


Ini sebabnya:



Menurut Imam Muda Asyraf lagi, dia mengenali Lan Pet Pet atau nama sebenarnya Amzlan Ahmad ini adalah seorang anak yang sanggup berkorban untuk ibunya.


Malah IM Asyraf menegaskan yang walau setinggi mana pun taraf seseorang manusia, jangan pernah malu untuk meminta doa dari sesiapa pun.



Perkongsian ini berjaya mendapat perhatian netizen yang cukup terkesan dengannya.






Aopa pun, menerusinya kita dapat dua pengajaran penting. Pertama, sentiasalah berbuat baik kepada kedua ibu bapa, dan taraf atau pangkat bukan alasan untuk membangga diri. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 11:05 AM | Show all posts
Pernah jumpa Lan Pet Pet ni dulu. Suka senyum dan sangat peramah. Memang boleh nampak yang he's a good person.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
nampak manis lan pet pet senyum...dia ank yg baik
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 11:19 AM | Show all posts
Semoga jadi pengajaran. I pun nak berbakti pada mak ayah sementara masih ada kesempatan
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Lan kawin dgn kakak che Ta kan..
Untung nya isteri dia..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Lan ni mmg baik kan.. dulu ada viral pasal dia tolong org accident. Bertuah isteri dia..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Inspiring.  
Moga iols dan suami dpt berkhidmat sebaiknya pd kedua ibubapa kami.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Inspiring.  
Moga iols dan suami dpt berkhidmat sebaiknya pd kedua ibubapa kami.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Inspiring.  
Moga iols dan suami dpt berkhidmat sebaiknya pd kedua ibubapa kami.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy suka je dgn Lan ni sbb lawak dia best n accent negeri dia bawa ke mana2. I respect that..

Tp entahla sbb br2 ni mkn dlm satu restoran dgn dia, but suara dia je berkumandang. Bg sy mcm x respect customer lain yg sdg mkn. Suami Che Ta dan kwn2 lain cool je. I hope is just me. Btw, mmg dia murah senyuman/peramah but sy hrp kurangkn sikit bingit tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 03:53 PM | Show all posts
Aku mengenali Lan Pet Pet ini (walaupun seketika) mmg seorg yg mementingkan keluarga escpecially ibu dan bapa nya. Nampak keikhlasan dan kejujuran dalam muka Lan bila bersama kedua ibubapa nya.

Satu cerita yg aku dapat dari ibu Lan Pet Pet sendiri & Lan:

Lan pernah hampir mati lemas di sungai di Alor Setar.  Jika takde la mak dia pada masa dan tempat kejadian tepat pada masanya, kita semua tak jumpa Lan Pet Pet yg ada skrg nih. Mak Lan telah selamatkan Lan dari hampir mati lemas di sungai.

Masa mak Lan cerita benda ni kat aku dan kawan2 aku, mata Lan berlinangan air mata dan terus memeluk erat mak dia. Sayu beb.

~Lan Pet Pet yang aku kenal~
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 07:53 PM | Show all posts
dia buat kenduri ke   org tempah nasi lemak Kedah kannnnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu game final kedah vs jdt kat shah alam. Beratur panjang customer nak masuk kedai makan dia kat shah alam avenue tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 01:15 AM | Show all posts
satu benda yang aku ingat sampai sekarang, dia pernah cakap live kat tv (rasanya rancangan melodi), dia memang hari2 call mak dia. Kalau bila2 teringat kat mak dia je, cepat2 dia call, walaupun hanya untuk say hi je...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 10:25 AM | Show all posts
untung kalau ibu bapa dapat anak lelaki macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 12:36 PM | Show all posts
x sangka kan??nmpk kasaq jaa dr luaran.cakap seghupa bingit.
tp yg x kenal lan petpet mesti ckp eh perangai kampung sgt.tp sebenarnya dia baik.
dan siapa sangka org yg xde pelajaran tinggi mcmni pun lebih mulia dr anak yg bljr tinggi tp x kisah dgn mak bapak.
sbb bz dgn keje, nk call mak ayah pun susah.
mintak tlg hntr appointment doctor pun susah.semua x boleh.
tp keluar dating dgn awek boleh pulak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060199s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list