Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
954
View
25
Reply


Mas Idayu Kena Belajar Dari Hetty Koes Endang Cara Bagi Komen - Netizen

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-11-2017 05:21 PM | Show all posts |Read mode
Satu petikan video menunjukkan penyanyi Mas Idayu sedang 'membasuh' peserta program D'Academy Asia menjadi tular di laman sosial.


Ia sebenarnya sesi memberi komen oleh juri selepas peserta membuat persembahan.


Menerusi video itu menunjukkan, peserta dari Malaysia Baby Shima bukan sahaja dimarahi malah diberikan komen pedas dengan cara yang dianggap keterlaluan oleh netizen.





Baby Shima dikatakan telah membuat persembahan yang teruk dan membuatkan Mas Idayu berasa kecewa dengannya.

"Apa Shima buat malam ini? (Mummy) dengar, masuk 'pitching' jahanam semua," kata Mas Idayu.


Ia tidak berakhir di situ apabila komen-komen yang diberikan dilihat begitu emosional sehingga menyebabkan Shima tidak dapat menahan dirinya daripada menangis.


Foto Carian internet


Mas Idayu dilihat seperti 'dirasuk' kerana tidak dapat mengawal dirinya daripada melempiaskan rasa marah dan kecewa terhadap peserta ini.


Pun begitu, netizen berasakan cara yang ditunjukkan oleh Mas Idayu itu sebagai memalukan rakyat Malaysia.


Malah, mereka turut menyelar penyanyi itu bukanlah terlalu hebat jika hendak dibandingkan dengan penyanyi lain seperti Siti Nurhaliza, Shila Amzah dan ramai lagi.






"Tak profesional langsung sebagai juri sampai terpekik dekat peserta..Harus cermin diri dulu Mas Idayu.."





"Dia pun nyanyi ke laut lagi nak marah orang..jatuhkan air muka orang.."


Ada juga yang menyarankan Mas Idayu supaya memasuki pertandingan nyanyian Gegar Vaganza di Malaysia nanti. Amacam, ada berani tak?


Apa pula pendapat anda? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 05:30 PM | Show all posts
dia ni mmg tak boleh pegang mic elok2 mcm manusia lain ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 05:36 PM | Show all posts
ko dengar la sendiri haizzz

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 14-11-2017 05:30 PM
dia ni mmg tak boleh pegang mic elok2 mcm manusia lain ke

Biasa la nk popular kene la create something diff dr org lain, mak jane pun selalu complaint cara die pegang mic mcm tu, sakit mata tgok
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
pukulrata replied at 14-11-2017 05:36 PM
ko dengar la sendiri haizzz

OK je perfomance dia..xdela teruk mana pun..haihhh la mas idayu ko meroyan x cukup tanah mcm ko power sgt..too much!
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 06:03 PM | Show all posts
Mungkin saja untuk mencuri perhatian penonton dengan harapan akan dapat pujian cara beliau mengkritik tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
pukulrata replied at 14-11-2017 05:36 PM
ko dengar la sendiri haizzz

X dela teruk mana..bg sy klu lagu ni d lajukan sikit, naikkan 1 key br rs ceria kot lagunya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 06:31 PM | Show all posts
dia memang poyo pun sejak dia dgn black menang mentor..
kalau tak frozen jah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak sangat semua tak pernah tengok DAA sebelum ni.. macam mana pertandingan tu sebelum ni.. macam mana soimah menyalak2 semua.. tau nak kecam aje.. pegidaah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:31 PM | Show all posts
Cet
Komen macam bagus sangat

Dia pon rakaman studio pakai autotune
Live kelaut jugak lah cite dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
tahun depan silaa laa masuk Gv..jangan jdi pengacara pulaa sudah ahahahahahh
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg x sedap pun budak ni nyanyi..mcm nyanyi lagu nasyid bunyinya
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dolu2 p karok try la tiru pegang mic macam style kedangdutan mas idayu ni tapi seriously tak selesa
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 11:59 PM | Show all posts
rancangan ni memang banyak drama lah...dan diorang memang dibayar untuk semua drama ni...kowser tau netizen kepam ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Hhmmm....x minat. .overr
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Baby Shima ni mmg kemampuan sheols pon tara tu je la. Sheols join DAA ni pon pasal ramai peminat kat sana. Sheols pon asalnya bukan ada basic nyanyi dangdut or tradisional. Iols pon x paham cemana Pak Ngah boleh lepaskan sheols ni wakil Malaysia. Oh sbb ramai fans Indon..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia nih mmg over pong.. pggil mat over tampor muke dia bru tauu
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Drama je tu.
Slalu jumpa x mo marah, sengaja nk marah dpn org.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Mas jobo ni brapa award dia dpt sepanjang jadi penyanyi? Tok ti yg berpuluhan anugerah itu ini dapat pun takde berlagak begini bila jadi juri.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 08:38 AM | Show all posts
selamat pagi.sanggup register lepas baca cerita pasal ni.komen elok2 kan boleh.komen jangan jatuhkan sebab tak semua orang ada hati dan emosi yang keras macam dia @ mas idayu.teringat masa Black jadi protege mentor dulu dengan dia siap bawak rotan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 09:02 AM | Show all posts
katanya lepas dia marah2 bg komen ni, dia sesak napas n meninggal jap kan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 10:10 AM | Show all posts
malam tadi try juga dengar baby shima ni nyanyi
memang layuuuu sangat dia nyanyi
dahlah ini 1 nya lagu dangdut yang i suka


tapi mas idayu patut komen mana yang salah dan bagitau apa yang salah cukuplah
tak payah sampai macam tu sekali
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 10:11 AM | Show all posts
saja nak bagi shima tu lebih popular....  and naikan lagi rating DDA letteww ..trick je lebih mummymonster ni....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
tak suka tak benci.. cuma menyampah.. attention seeker.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 09:00 AM | Show all posts
sekali dengan kak ros pun kena dengan mas idayu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055627s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list