Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
846
View
40
Reply

[Tempatan] Lazada catat jualan RM100 juta pada 11/11, jumlah transaksi 1,400 setiap minit

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-11-2017 05:16 PM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR, Nov 14 Lazada recently kicked off their month-long Online Revolution campaign and with the 11.11 Singles Day sales, have broken sales records with over RM100 million revenue generated by the sales.

The month-long sale doesnt just encompass Singles Day, but also covers the Big Baby Fair, Black Friday, and Cyber Monday, with the Online Revolutions finale to hit in December.

Over the course of the day, Lazada Malaysia enjoyed over 10 million visits, an estimated 1,400 transactions per minute and of course, over RM100 million in gross merchandise value in just the first 24 hours alone.

Aside from that, over two million worth of deals were pre-booked via Lazada 11.11 Gift cards, with the top three categories for sales being Groceries, Baby & Toys (with over 32,000 diapers bought in 24 hours!) as well as Electronics, where users ordered 34,000 smartphones and tablets within the span of the day.

Of all the items purchased that day, items ranged from 81 sen (Tiger Biscuits, 60g) all the way to RM13,499 for a Samsung 75 UHD TV, and the top selling items of the day were Petronal Fuel Cards, Milo 2.2kg (we really like our Milo) and Pineng Powerbanks.

To top it off, the first 11.11 order was received by the customer at 11.30am, record time!

The sales far from over though, and youll be able to catch other special deals on these dates:

Big Baby Fair November 23-27

Black Friday November 24

Cyber Monday November 27

Payday Sale November 28-December 3

Online Revolution Finale December 12-14

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 05:35 PM | Show all posts
Hmm illuminati illuminati
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 05:35 PM | Show all posts

betul ke sale..kebanyakan macam harga sama je
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 05:36 PM | Show all posts

yg keja lazada dapat bonus kencang la ya chinese new year nanti

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 05:41 PM | Show all posts
hoii lazada apasal wa sudah beli barang itu barang lagi ada dalam bakul? wa bantai tekan tekan bayar sudahnya terbeli sepuluh barang yang sama lahabauu
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeke sale..dress yg aku admire duk 399 tak ubah2 pun..cantik tp tak berbaloi pulak sampai 4ratus
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 06:25 PM | Show all posts
pumpkingirl replied at 14-11-2017 06:19 PM
Yeke sale..dress yg aku admire duk 399 tak ubah2 pun..cantik tp tak berbaloi pulak sampai 4ratus

ad yg sale ada yg sama je

mcm i perasan mcm pampers ngn susu anak i mcm sama je hrga

pastu hr tu br je beli kasut clarks kt gpo

n i compare hrga sama je u harga dia xde kurang pn

yg powerbank pineng tu btl murah


Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 06:59 PM | Show all posts
ada gak kompeni kaki kencing jual pendrive 128gb harga rm20 lebih...nyaris nak terbeli pada mulanya, nasib baik sempat baca testimonial kat bawah2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku beli backpack rm160 dgn harga asal rm350. Beberapa hari sebelum 11.11 aku saje p survey, tengok harga jadi rm260 dan harga asal rm450. Kaki kencing betul.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
aku beli baranf, barang dpt duit dia bgk. masalah sistem..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 14-11-2017 06:25 PM
ad yg sale ada yg sama je

mcm i perasan mcm pampers ngn susu anak i mcm sama je hrga

Silap2 hb terbeli pineng recharge tp x fulll2
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 14-11-2017 06:25 PM
ad yg sale ada yg sama je

mcm i perasan mcm pampers ngn susu anak i mcm sama je hrga

Silap2 hb terbeli pineng recharge tp x fulll2
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye ke ? Tudung adijuma lagi mahal online dari beli kat kedai ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:39 PM | Show all posts
... gambaran ekonomi Malaysia baik.
....masih bertenaga kuasa membeli rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow serious lah? Jane tertengok aritu 11.11 lazada promo ring light selfie tulis hrga asal rm100, bile discount jd rm19.90, teruja gila rasa nk beli, pastu check balik hrga ring light selfie tu terjumpe kat ig indon rupernyer hrga pasaran dorg jual bile convert dr rupiah ke myr sama jer rm20, cengkadak penipu betul seller kat lazada tu, nasib jane x tertipu, keji sgt
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:25 PM | Show all posts
aik kata tk cukup duit tp soping berjuta2 org kita..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak aku dalam confinement ni, asyik bershoping di lazada jah
Seronok gila.
Tetiap hari barang sampai depan rumah. Laki aku geleng kepala jah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
shark: betul ke sale..kebanyakan macam harga sama je

Ada sesetengah je yg murah. Yg lain harga sama saja. Dulu aku beli treadmill rm1800 sekrng turun rm1500. Hahahah seller online di lazada memang begitu. Suka2 naik turun harga. Sebab tu aku suka lazada berbanding 11street. Ramai org bebas beri komen positif negatif di setiap produk yg diaorang beli. X macam 11 street atau website lain.Komen2 x best sgt. Lgpun beli di lazada harga lebih murah banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 14-11-2017 05:41 PM
hoii lazada apasal wa sudah beli barang itu barang lagi ada dalam bakul? wa bantai tekan tekan bayar ...

Smartphone or pc kau ada problem kot. Aku tekan ok je. Lgpun kau kena buat slow2. Pastikan betul2 tu apa yg kau nak beli sebelum bayar direct ke online bank. Adiosss
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
jane_hopper replied at 14-11-2017 07:53 PM
Wow serious lah? Jane tertengok aritu 11.11 lazada promo ring light selfie tulis hrga asal rm100, bi ...


Kau ni kembar jennie ke.....

Jennie tu popular tau kat bod PP....aku tgok mn kau tadi, aku jd fobia dahhhh......





Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 14-11-2017 08:46 PM
Kau ni kembar jennie ke.....

Jennie tu popular tau kat bod PP....aku tgok mn kau tadi, aku jd ...

Jennie who???
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 09:03 PM | Show all posts
izzat1987 replied at 14-11-2017 08:33 PM
Smartphone or pc kau ada problem kot. Aku tekan ok je. Lgpun kau kena buat slow2. Pastikan betul2  ...

ok will do that.. thank you...

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 09:06 PM | Show all posts
shark replied at 14-11-2017 05:35 PM
betul ke sale..kebanyakan macam harga sama je

yup same je uols

loreal and maybelline (make up ) murah sket and plus ade kupon leh diskaun lagi
so harga same je i rase sume tp ade kupon yg bole apply je
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
izzat1987 replied at 14-11-2017 08:31 PM
Ada sesetengah je yg murah. Yg lain harga sama saja. Dulu aku beli treadmill rm1800 sekrng turun r ...

Treadmill yang mana ko beli? Ok tak? Aku pun tgh usha gak treadmill ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056400s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list