Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
604
View
21
Reply

Baru 10 Bulan, Berat Sudah 28 Kg!

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-11-2017 11:27 AM | Show all posts |Read mode
Mengejutkan! Seorang bayi yang baru berusia 10 bulan, Luis Manuel Gonzales dari Mexico menarik perhatian ramai kerana dikatakan memiliki berat seperti budak berusia sembilan tahun.


Meskipun usianya tak sampai setahun, beratnya kini mencatatkan sehingga 28 kg.


Menurut ibunya, Isabel Pantoja, 24, dia pada awalnya menyangka bayinya membesar seperti itu kerana susu badannya, namun kini berasa risau kerana ia sudah terlampau berat.


Memetik Channel News Asia, bayi itu memerlukan rawatan perubatan yang menelan kos tinggi, malah doktor masih belum mengesan punca sebenar Luis menjadi begitu besar.






Untuk rekod, Mexico dilaporkan sebagai negara paing ramai kanak-kanak mengalami masalah gemuk dan kencing manis.


Luis pula merupakan satu contoh ketara bagi kanak-kanak yang mengalami masalah kegemukan di negara itu.


Kini Pantoja dan suaminya mario membuka laman Facebook dan akaun bank untuk mendapatkan derma daripada orang ramai bagi menampung kos rawatan anaknya itu.


Foto Carian internet

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 11:30 AM | Show all posts
makaihhh...besarnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko memang ngok ketinggalan zaman tak sadar thread ni dah hada berminggu minggu minggu minggu minggu lepas kan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Makan apa ni ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 11:33 AM | Show all posts
chazey replied at 14-11-2017 11:31 AM
Ko memang ngok ketinggalan zaman tak sadar thread ni dah hada berminggu minggu minggu minggu minggu  ...

Kan dah kena 'ngok' setepek
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 11:50 AM | Show all posts
sesuai jadi maskot tayar budak nih
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 11:52 AM | Show all posts
Ayyoooo. Michelin grandchildren....
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah hormon ke pemakanan? Kalau hormon imbalance susahlah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 01:33 PM | Show all posts
besau nya adik ni.. risau ada kencing manis je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
gedemmmm comel !
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 02:18 PM | Show all posts
terbayang maskot michelin
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 02:21 PM | Show all posts
kus semangat!
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 02:40 PM | Show all posts
pttla mcm pernah ku bca
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
makan apa{:dot{:dot{:dot aku umur 9thn dlu berat lagi beras 10kg huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 02:59 PM | Show all posts
Tgklah diet orang miskin mexico apa ~ so tak hairanlah budak ni sebesar ini.

Anak aii 10 bulan idoklah sedebab ini ...

20171107_153804 (3).jpg
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Debab nyeee
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Xkanlah susu badan je boleh jd gemuk mcm ni?mesti ada penyakit budak ni..siannn
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni mmg baby michelin
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Baby lagi dah obese
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 10:50 PM | Show all posts
penyakit Prader-Willi syndrome katanya. poor baby.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mokcikKSKB replied at 14-11-2017 08:12 PM
Xkanlah susu badan je boleh jd gemuk mcm ni?mesti ada penyakit budak ni..siannn

Dia memang ada penyakit.

https://www.google.com/amp/www.independent.co.uk/life-style/baby-weighs-nine-year-old-weight-same-10-month-old-condition-medical-health-luis-manuel-gonzales-a8051811.html%3famp

Wartawan ngok Cari ni jah tak reti tepek berita detailed. Detailed lagik berita seblom ni, tak silap @AbukRokok kot yang lagi dulu buka thread pasal budak ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 14-11-2017 10:50 PM
Dia memang ada penyakit.

https://www.google.com/amp/www.independent.co.uk/life-style/baby-weig ...

Tq info. Nyampah gak berita sekerat2 mcm ni.x pasal2 mak budak ni kena kecam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056128s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list