Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4596
View
94
Reply

Pandangan dan pendapat mengenai ayah nak kahwin lagi walaupun arwah ibu pergi tak sampai 6 bulan.

[Copy link]

Author: pin0t    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-12-2017 04:17 PM | Show all posts
Edited by OsHiN_hOnEy at 4-12-2017 04:18 PM
sarahmirza replied at 4-12-2017 03:55 PM
My bapa mertua pun kahwin lagi selepas mak mertua meninggal 4 tahun kot. Kahwin andartu umur nak ...

sama lar sarah, my FIL pun.dlm timeframe shin dgn my hubby dah 2x FIL kahwin baru, nasib dia dpt jodoh tak lama,both time bercerai mati. when I first met hubs he just lost his mom, within 1 year abah remarried, then after 2 years arwah makcik passed away, then abah remarried within 6mos, alhamdulilah till now. bila ask hubs and adik2 ipar, dorang tak kisah pun, tetap sayang kat arwah mama, and arwah makcik (she died in her sleep)

takut nak pergi paradigm nanti sangkut kat jln skudai meatballs and chicken wings kalau ke seberang tambak and balik KL selalu jer kami mkn..haha!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pin0t replied at 4-12-2017 04:02 PM
Ouke la tuu da 4 tahun baru kahwin lagi.
Ayah nie belom 6 bulan da ada yg lain
Mana pegi  ...

Anggap jodoh dia.
Doakan yang baik2 aje.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:20 PM | Show all posts
pin0t replied at 4-12-2017 03:59 PM
Tak majuk daaa. Haritu jee diam seribu bahasa, 2-3 hari gak laaa. HahahPastu cari ayah jugak, kere ...

kannn, mcm tu lar anak abah, rajin2 doakan arwah mama tau dik? pesan kat adik beradik yg lain sama. ada orang lelaki dah terbiasa dari celik mata sampai lar berdengkur ada isteri yg uruskan semua dik. you are too young to understand all these.eventho ada lelaki yg lagi handal memasak or mengemas rumah dari isteri dia, tapi tetap dia akan kehilangan sosok seorang teman.adik akan faham, as you grow up nanti.

ingat tau nanti time abah nikah adik make-up cecantik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 04:22 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 4-12-2017 04:17 PM
Anggap jodoh dia.
Doakan yang baik2 aje.

Emmm. Tu laa
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 04:17 PM
sama lar sarah, my FIL pun.dlm timeframe shin dgn my hubby dah 2x FIL kahwin baru, nasib dia dpt j ...

Tak sangkut la..
We all pergi jumaat malam sabtu hari tu.
Aman2 je.. parking pun senang.

Hari tu mmg lalu je kat food court tu.
Ingatkan nak check balance duit dalam kad ikea tp boleh pulak terlupa.. hihihi

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2017 04:24 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 04:20 PM
kannn, mcm tu lar anak abah, rajin2 doakan arwah mama tau dik? pesan kat adik beradik yg lain sama ...

Always doakan ibu. Time2 mcm nie laa rind kat ibu

Tanak mekap, tak suka. Gincu pon jarang2, apatah lagi bedak
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2017 01:30 PM | Show all posts
TT i feel u.dlu masa my mom meninggal ai pn tak dapt terima abah i nak kawin lain.sampai my sister ugut ,kalau abah i nak kawin lain dia buat perangai.memg dia buat perngai tapi sebelum abah i kahwin.i hate this situation.

dlu pun i jadi macam u.tp dgr la kate forumer lain,mmg ayah TT perlukan pasangn hdup.betul ade forumer cakap orang permpuan susah nak kawin lagi,berbanding lelaki.tapi kalau da jodoh tak kemana.mula2 memg pahit tt nak terima,tp rasa lama2 ok boleh move on.org cakap masa hdup dlu selalu berdua,org tua camtu lepas pasngn dia pergi lg cept cari penggnti sebb da terbiasa berdua.

abah i dlu pernh bertunang selepas mak ai menggal.masa hari pertunangan tu orang semua gembira tapi i boleh menangis dekat majlis tu sebb sedih abah i nak kawin lain.sampi my mil cakap i sedih tk suke sampi ngis tapi masih lg boleh datg tengok abah i tunang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2017 04:45 PM | Show all posts
Harini genap lah 6 bulan ibu pergi tinggalkan kitorg.
And in a few days, ayah bakal menikah baru.
My feelings ??
Kosong~~ Kosong~~ Kosong~~ (Bak lagu Najwa Latif )
Takde feel langsung nak tolong buat preparation utk wedding dorg.
Yang aku tau, masa wedding day nanti, aku nak MAKANNNNNNN......
Boleh keee? (Sebab ayah suruh jadi penyambut tetamu )
We'll see. Byeeee
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 04:57 PM | Show all posts
Laki ni cepat suka kat perempuan yang pandai ambil hati dia dan cantik dari segi pandangan mata dan hati dia. Sebab tu kes2 curang berlaku, poligami berlaku, walau sumpah taat setia kat isteri bagaimana sekali pun.

Laki kan manusia biasa. Dah diciptakan Allah ada perasaan macam tu. Kalau isteri/anak bendung perasaan dia, nanti lain pula jadinya. Biarkan ayah kahwin kalau memang dah suka sangat. Cuma ce tanya, sanggup ke ayah jaga anak tiri nanti? Itu bukan anak kandung ayah, boleh ke dia bagi kasih sayang yang sama? Jangan terabai sebab nafsu sudah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2017 05:20 PM | Show all posts
ASQ1000 replied at 27-12-2017 04:57 PM
Laki ni cepat suka kat perempuan yang pandai ambil hati dia dan cantik dari segi pandangan mata dan  ...

Memang tak dinafikan yg lelaki cepat suka kat pmpuan yg macam tu, sebab tu kitorg adik-beradik tak tunjuk sangat yg kitorg tak suka. Lantak dia lah, nak kawen sangat, SILAKANNN.
But nasib baik jugak anak bakal isteri dia tu sorg sajee. Sbb klau nak tgk bab kewangan ayah, ehh, tak payah cakap laaa
Buat sakit hatii. Pandai2 lah urus kewangan sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 05:58 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 4-12-2017 04:17 PM
sama lar sarah, my FIL pun.dlm timeframe shin dgn my hubby dah 2x FIL kahwin baru, nasib dia dpt j ...

Takkan DUN nak kena tunggu hang keok dulu baru Dia boleh kawen lagi satu ochin???? Zalim hang......




Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 06:01 PM | Show all posts
pin0t replied at 4-12-2017 04:24 PM
Always doakan ibu. Time2 mcm nie laa rind kat ibu

Tanak mekap, tak suka. Gincu pon jarang2, ...

Jodoh Pak hang murah..jodoh hang lambat..tuh lah siapa suruh Tak suka berbedak???


Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 06:04 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 4-12-2017 04:24 PM
Tak sangkut la..
We all pergi jumaat malam sabtu hari tu.
Aman2 je.. parking pun senang.

Anak buah manak relate kan IKEA nee as the furniture house where furnitures break easily..

Hang ikea nye loyal custolmer odah????


Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 06:06 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 4-12-2017 03:55 PM
My bapa mertua pun kahwin lagi selepas mak mertua meninggal 4 tahun kot. Kahwin andartu umur nak ...

Paradigm mall..'keras' especially the parking areas...be wary.....



Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2017 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah tt..ayah pon nk bahagia...layanan isteri dgn anak lain tau...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072347s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list