Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4613
View
94
Reply

Pandangan dan pendapat mengenai ayah nak kahwin lagi walaupun arwah ibu pergi tak sampai 6 bulan.

[Copy link]

Author: pin0t       Show all posts   Read mode

Post time 13-11-2017 08:47 AM | Show all posts
takziah dik..  cuma nk gtau.. sedangkan isteri hidup sihat walafiat makan pakai terjaga pun suami p kawin lain... ini kan isteri dah meninggal...  
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 08:48 AM | Show all posts
laki kematian isteri mmg susah nk uruskan hidp sendiri berbanding isteri kematian suami
tt dan adik bradik doakan keselamatan arwah ibu dan ayah dan bantu selagi mana mampu,
tu tugas seorang anak
ayah nk kahwin lagi tu sukati dia, bukan dia curang tapi cuma nk peneman
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayah nak kahwin lagi sebab nak cari orang uruskan diri dia... baguslah ada mak tiri, ada yang uruskan makan minum pakai ayah tu.. ala2 bibik bersurat nikah macam tu.

Okay?


Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 09:17 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 13-11-2017 09:01 AM
Ayah nak kahwin lagi sebab nak cari orang uruskan diri dia... baguslah ada mak tiri, ada yang uruska ...

Bibik hang takda surat nikah dgn laki hang...tapi boxers laki hang Dia cuci jugak kan????


Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnaaakautau replied at 13-11-2017 09:17 AM
Bibik hang takda surat nikah dgn laki hang...tapi boxers laki hang Dia cuci jugak kan????

{:1_5 ...

Mana manak tau hal boxer laki orang ni?
Kepochinya...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 09:45 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 13-11-2017 09:37 AM
Mana manak tau hal boxer laki orang ni?
Kepochinya...

He couldn't be sharing your bibik's  G-String.....could he??



Back to my question.....kalau jawapan hang.."nope manak.... boxers, underwears laki aku, Aku Yang basuh" ....that makes hang 'bibik' Yang ada Surat nikah...just like wat you mentioned....Kan??




Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnaaakautau replied at 13-11-2017 09:45 AM
He couldn't be sharing your bibik's  G-String.....could he??



Manak, jangan samakan pakcik usia 50an nak kahwin lagi dengan lelaki umur 20an berkahwin.

Faham? Kalau tak faham, tanya anak saudara manak yang belum lahir tu.


Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 10:30 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 13-11-2017 10:03 AM
Manak, jangan samakan pakcik usia 50an nak kahwin lagi dengan lelaki umur 20an berkahwin.

Faham ...

manak Bagi contoh...hang kawen dgn laki hang sekarang yg umur about your age waktu kawen say...25 tahun....selama mana hang kawen dgnnya...hang kena kuar kerja ...waemah apa pun alasan yang hang bagi kerna kuar bekerja... tapi... Bagi manak tetap hang subconciously jadi Barua laki hang.......now lets say instead of marrying your hubby now, hang kawen dgn laki yg umur 50tahn back then...hang Tak payah kerja...kekuatan bat in lelaki umur 50 tahun tuh se kuat tenaga Muda hang...masih boleh kuar Kan tadpoles yg sihat dan subur...now dari konteks ini...mana yg Tak Sama yg hang Maksudkan??
Nak manak sambung lagi??




Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnaaakautau replied at 13-11-2017 10:30 AM
manak Bagi contoh...hang kawen dgn laki hang sekarang yg umur about your age waktu kawen say...25  ...


I kahwin, I kerja, I ada anak2...
Selama itu, tak pernah pulak  rasa di barua atau dikulikan suami.
Sebab niat berkahwin kerana nak bina keluarga, nak didik anak2 bersama, nak bina keluarga la senang cerita. So, banyak benda yang di lalui bersama2.





Manak rasa manak barua Alice, jadilah Manak barua. Lupa ke manak gebang sakan dulu... kita sendiri yang pilih kita nak jadi apa kan.. eh, macam tu la kot ayatnya.. lebih kurang la. But now, lupa?


Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh okay.. sudah2 off topic.

Kesian TT, mungkin masih tak boleh move on dengan kehilangan mak dia.
Di tambah pula, ayah nak kahwin lagi..
Now, hadap pulak royan manak.

Maaf TT. Am done here.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 11:18 AM | Show all posts
pin0t replied at 12-11-2017 03:39 PM
Saya single lagi dan saya jugak yg duduk dengan ayah. Kakak da kahwin, adik2 tiga orang ada kat ma ...

kalau nama nye anak n ayah mana mungkin putus kasih syg..rs nya si mak tiri yg akan terasa kalau2 ayah lebih kan anak2 dia..tp jgn la TT berlaku kejam dgn mak tiri pulak yer..x baik..kira dia da tlg ringankan tugas u tlg jaga bapak u..u leh pi keje pi mana2 dgn aman berhari2..ayah ada org jaga..maybe ayah u da pk pjg..xmau susahkan anak2..lbh syok susahkan bini dr anak2 sdiri..so let him be..asalkan mak tiri baik..sudah la..jgn di kaji kenapa ayah nk kawen br..sila kaji background bakal mak tiri tu lg penting..serasi n sekufu x dgn ayah..tu je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 11:19 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 13-11-2017 10:49 AM
I kahwin, I kerja, I ada anak2...
Selama itu, tak pernah pulak  rasa di barua atau dikulikan s ...

rajin ko melayan dia eh?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 11:24 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 13-11-2017 10:49 AM
I kahwin, I kerja, I ada anak2...
Selama itu, tak pernah pulak  rasa di barua atau dikulikan s ...

You are not trying to be defensive , are you???

Manak paham..utk hang mengaku laki sorang bekerja belum tentu cukup untuk menjana kehidupan keluarga mana boleh Kan????

Lagipun hang dah belajar Tinggi Tinggi kalau Tak keluar bekerja giler namanya Kan????

Anyway you have not answered my question,..apa beza org lelaki yg kawen pada usia 25 tahun atau 50 tahun tuh Yang hang sebut??






Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 11:27 AM | Show all posts
sitisitu25 replied at 13-11-2017 11:18 AM
kalau nama nye anak n ayah mana mungkin putus kasih syg..rs nya si mak tiri yg akan terasa kalau2  ...

Malas nak jaga makan minum pakai suami seperti mana Yang hang sebut tentang Ibu hang...zalim jenis apa sitikus???





Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 11:29 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 13-11-2017 10:50 AM
Oh okay.. sudah2 off topic.

Kesian TT, mungkin masih tak boleh move on dengan kehilangan mak dia. ...

Bergandingan/ beri sokongan utk sama sama bantu bina masjid...ganjaran pahala yg Besar yg TT Tak nampak kot??


Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 11:32 AM | Show all posts

Spesis yg mudah sentap  macam hang jerk yg gerun, bijik termasuk, utk melayan lejen FD...






Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisitu25 replied at 13-11-2017 11:19 AM
rajin ko melayan dia eh?

Isi masa lapang,  sis.
Hiburan..
Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 12:24 PM | Show all posts
pin0t replied at 12-11-2017 03:51 PM
Ayah takde la muda lagi , dalam 55 tahun. But still hansome I tell u. Hahahahahaaa His gf dlm 48 ...

Umur 55 tahun muda lagi, dik. bagi aje ayah kahwin lain, ada kawan teman dia hari2. nak harap dik pinot temankan, dik pinot sibuk dgn hal sendiri. soal dia sayang arwah mak, dia sayang dik pinot, itu semua subjektif. sayang tak bermaksud kita kena korbankan diri.

ayah masih kerja lg ke? atau ada pencen/pendapatan lagi? kalau ada, terus tak payah risau lagi. kalau calonnya masih muda, bersedialah dik pinot bakal dapat adik kecik lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 12:55 PM | Show all posts
ayah tu akan kawen jugak wp adik merajuk tanak belajar or tanak keje.
terima aje la hakikiat. orang melayu suka kawen. lebih2 lagi lelaki melayu.

yang penting skrg, calun isteri itu betul2 sayang kat ayah la.
jangan dapat calun isteri yang bakal menyusahkan korang sekeluarga.
masa ini la kena siasat betul2.


Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 01:24 PM | Show all posts
55 yrs old still young lagi tu.
eventually he will need a companion sooner or later.
lelaki ni lain sikit from us ladies.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073215s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list