Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4595
View
94
Reply

Pandangan dan pendapat mengenai ayah nak kahwin lagi walaupun arwah ibu pergi tak sampai 6 bulan.

[Copy link]

Author: pin0t       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-11-2017 12:54 PM | Show all posts |Read mode
Assalammualaikum. Haii, tujuan tulis kat sini just nak tau pandangan dan pendapat orang ramai mengenai ayah nak kahwin lagi, walaupon arwah ibu pergi tak sampai 6 bulan. Ibu pergi masa raya ke-3 tahun nie. Masa arwah ibu baru-baru je meninggal, ayah ada cakap, doakan ayah tak cari pengganti ibu. But now, lain pulak jadi nya. Kawan-kawan ayah pon ada setan nye jugak, arwah ibu baru pegi tak sampai sebulan, da ada yang sibuk nak kenalkan dengan janda tuu, janda niee. Aku hempukk jugak pacik-pacik nie kang. Tak kene kat batang hidung korang boleh lah cakap macam tu.
Ceritanya, ayah ada kenal dengan janda anak satu nie, cikgu sekolah rendah. Tak pastilah da kenal sejak sekolah dulu atau baru kenal sekarang. But since ayah da kenal dia, sibuk sangat cakap pasal kahwin. Tapi aku tak boleh terima. Maksud aku, ayah da tak sayang kat ibu kee ? Perlu ke secepat itu cari pengganti ibu ? Aku sendiri sampai sekarang masih mengharap bende nie semua tak betul. Masih mengharap ibu tunggu aku kat rumah waktu aku balik kerja. Masih terngiang-ngiang suara bebelan dia suruh aku kemas bilik. Nie lagi ayah dah bagi hint nak kahwin lagi. Aku tau ayah sunyi, but still, aku masih tak boleh terima. Kalau korang, apa korang buat ?

Sory ayat agak caca marba. Tak pandai menggarang sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Whether u like or not,  he will get married.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn d halang org yg nk mdirikan rumahtangga..kita ni manusia,bkn tuhan. Lain la bakal mak baru tu perangai hantu/track record yg x bagus,itu yg patut tt risau.

Btw, ade org kg sy dl sampai pengsan tepi kubur ms arwah isteri d kebumikan..dramatik kan? Tp x sampai setahun dah menikah br. See? Anak2 pun chill je tt n x risau mkm minum bapak dorg sbb ade yg mgurus.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
TT dah kawen ke? ada anak belum? skrg ayah duduk dgn sapa? i mean sapa jaga makan minum dia? utk pengetahuan u, org laki ni never grown up xkisah umur dia da pangkat atuk..

tp nape TT xkasi ayah kawen br? ur mom kan dah xde? ayh u sunyi kot? ngadu dgn anak2 xsama ngadu dkt bini..xmcm org pompuan ada anak2 tempat ngadu n setengah pompuan xremarried sb malas nk urus mkn minum suami dah..

jgn ckp i xpaham plk yer sb xde pengalaman..my mom pon da kematian suami belas2 thn dulu ( my dad da meninggal)..n ada few times org masuk meminang ( org tua laa) tp dia yg xnak sb malas nk kne jaga makan minum suami dah..pencen pon dia ada utk makan minum dua tu n she has nothing to worry dah..leh jalan sana sini pegi umah anak tu anak ni adik tu adik ni tanpa minta izin suami dah..i bg je dia nk kawen lain..just for her life companion..i pon less worries bila dia ada teman..tp dia yg xnak..then xpe la..tp org laki lain yer..lg2 yg jenis bkn suka pegi sana sini suka duk umah je..

hari tu ada la org tua (ayah kwn sek i dulu) nk pinang mak i..tp mak i xnak la..sb org tu ada sakit jntg..dia takut kang kawen 2/3hari kne jaga laki lak ..tp pakcik tu rajin la call my mom citer mslh dia..my mom ckp la nk risau apa ..kan ke pakcik tu pon ada pencen ada anak2 duk jaga..pakcik tu ckp sb dia xnk menyusahkan anak2..mmg la anak2 ada dgn dia tp dia rs x bebas mcm dgn bini..nk kuar pi kduri jalan ke x semestinya anak nk ikut..kdg2 kacau jadual anak2 dia nk pegi tempat lain dia nk pi umah lain..so dia rs kalau dgn bini senang la bini ikut je usually..kwn2 dia selalunya akan jd kawan bini tp xsemestinya akan jd kawan anak2 jua..how come la pakcik umur 60thn nk bff dgn anak muda umur 20-30an kan? sama gak bab dia nk makan apa nk pkai baju mcm mana..xkan hari2 nk request nk makan mcm dia nak..sekali sekala boleh la..so dia ckp ada benda yg leh je suruh anak2 but most of the time hnya bini yg akan faham n ikut..i dont think about sex jela..sex tu umur2 gitu mau sthn sekali je kot..xlarat dah nk plank lama2 dik oii
maybe ayah awak jenis semua mengharapkan mak awak je dulu..baju/mkn/mslh anak2 semua citer kat bini or bini yg uruskan..sb tu xbetah klu tetiba xde bini..

this is my 2 cents la..based on pengalaman i..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayah tt bukan tak sayang ibu cuma dia perlukan teman utk berkongsi rasa yang mana kehadiran anak tak mampu mengantikannya.

Sorry tt just my 2 kupang
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayah muda lagi ke tt? ok la tu mak tiri kerja, tak la selalu jumpa kalau belum bekenan   . Kalau umor tak jauh beza dgn bakal maktiri boleh la jadi kawan    pandai2 la tt bawak diri nanti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2017 03:35 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 12-11-2017 01:11 PM
Whether u like or not,  he will get married.

Terima Kasih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2017 03:35 PM | Show all posts
CardiGans85 replied at 12-11-2017 01:30 PM
Jgn d halang org yg nk mdirikan rumahtangga..kita ni manusia,bkn tuhan. Lain la bakal mak baru tu pe ...

Terima kasih sudi memberi pandangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2017 03:39 PM | Show all posts
sitisitu25 replied at 12-11-2017 01:37 PM
TT dah kawen ke? ada anak belum? skrg ayah duduk dgn sapa? i mean sapa jaga makan minum dia? utk pen ...

Saya single lagi dan saya jugak yg duduk dengan ayah. Kakak da kahwin, adik2 tiga orang ada kat madrasah. So basically saya yg paling rapat dengan ayah.  I don't know, maybe sya rasa kalau ayah kahwin lagi, dia da tak sayang saya lagii. But anyway, thank you for ur opinion.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2017 03:40 PM | Show all posts
adindasm replied at 12-11-2017 02:02 PM
Ayah tt bukan tak sayang ibu cuma dia perlukan teman utk berkongsi rasa yang mana kehadiran anak tak ...

Maybe. Thank you for ur opinion.

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman akk kan TT, org lelaki ni tak sama Ngan org ppuan. Org lelaki ni KL dia nak kawin lagi lepas kematian isteri, biasanya dia sunyi, takde teman nak mengadu, nak bermanja, berbeza ngan org ppuan. Kl suami meninggal dah malas nak kawin lagi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2017 03:51 PM | Show all posts
Catpaw replied at 12-11-2017 02:50 PM
Ayah muda lagi ke tt? ok la tu mak tiri kerja, tak la selalu jumpa kalau belum bekenan   . Kalau u ...

Ayah takde la muda lagi , dalam 55 tahun. But still hansome I tell u. Hahahahahaaa His gf dlm 48/49 gitu kot. Sbb kakak adaa cakap dia setahun tua dari adik bongsu ayah.
Kalau boleh mmg tanak jumpaa. Hahahaaa. Jahat nyee dakuu



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2017 03:54 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 12-11-2017 03:48 PM
Pengalaman akk kan TT, org lelaki ni tak sama Ngan org ppuan. Org lelaki ni KL dia nak kawin lagi le ...

I heard that alot. Lagipon ayah nie agak manje jugakk, masa ada ibuu, kebanyakan nye kerja baikpulih elektrik nie ibu yg settle. Ahahahahaa. Sampai arwah nenek cakap ibu cina gemok
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
pin0t replied at 12-11-2017 03:51 PM
Ayah takde la muda lagi , dalam 55 tahun. But still hansome I tell u. Hahahahahaaa His gf dlm 48 ...

I do understand ur feeling. Hopefully  blh serasi dgn u
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
pin0t replied at 12-11-2017 03:51 PM
Ayah takde la muda lagi , dalam 55 tahun. But still hansome I tell u. Hahahahahaaa His gf dlm 48 ...

Ok la tu pin0t, calon mak tiri tak muda sangat. Nanti tt nak kawin ada juga orang boleh bantu uruskan apa2 yang patut. Kalau ayah seorang susah juga, tak sama dengan sentuhan orang perempuan. Boleh juga tt tumpang kasih memang la tak sama, tapi itulah kehidupan. Lalui la dengan tenang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 05:03 PM | Show all posts
Edited by mannnaaakautau at 12-11-2017 05:05 PM
sitisitu25 replied at 12-11-2017 01:37 PM
TT dah kawen ke? ada anak belum? skrg ayah duduk dgn sapa? i mean sapa jaga makan minum dia? utk pen ...

Anak buah manak yg umur nya baru tumbuh misai pernah berkata....we have to be very wary of what we wish for coz it may just become our prayer....

Lets try to relate...Mak  hang jenis, by your own admission, malas nak jaga makan minum pakai suami...dan mungkin gagasan beliau ini telah menjadi satu doa...dan TUHAN terus mengambil nyawa suaminya(bapak hang).?so she can become as free as Kotex new freedom...lepas Pak hang meninggal??

Dan sambung anak buah manak lagi...sesungguhnya GOD has mysterious ways dalam menguji hamba2NYA?????

Lets reflect shall we??


Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 05:11 PM | Show all posts
Jangan menidakkan apa yg di benarkan syarak......

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum TT. First of all, takziah atas pemergiaan ibu. Semoga TT tabah n kuat utk mengharunginya. Second, berkenaan ayah nk kawin lain tu, from a doter stand point mmg it is normal to feel somehow ur father is moving on too soon. Apepun, when he is moving on does not mean he is forgetting ur mother or loving his memory of ur mother any less. He is trying to get thru his life with someone who loves him n share his life with someone. And im sure arwah ibu TT juga pasti mahu yg terbaik terhadap keluarga n ayah TT. So, maybe u can feel a bit relief because there is someone who can make ur father happy again? Wallahualam. As a child we want our parents to be happy right?  Now, try to focus on ur own life, never ever forget ur doa n ur sedekah to ur mother every day n every second of ur life. That is better than worrying abt unnecessary things. Sy doakan TT tabah n live ur life to the fullest.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
pin0t replied at 12-11-2017 03:35 PM
Terima kasih sudi memberi pandangan

Sama2 tt..

InsyaAllah..semoga semuanya baik2 saja.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2017 09:06 PM | Show all posts
pin0t replied at 12-11-2017 03:39 PM
Saya single lagi dan saya jugak yg duduk dengan ayah. Kakak da kahwin, adik2 tiga orang ada kat ma ...

Get your own house, get your own wife, and go get a life!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089100s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list