Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
3333
View
106
Reply

[Tempatan] 5 Tahun Tak Basuh Baju Abam Menari Twist Dalam Rumah

[Copy link]

Author: GhostWalking    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-11-2017 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kluang: Bukan seminggu atau sebulan sebaliknya lebih lima tahun pakaian lusuh tidak pernah dibersihkan dan dibiarkan berselerak manakala sampah-sarap bertaburan memenuhi setiap inci ruang tamu rumah seorang lelaki di Taman Seri Jaya, di sini.

Malah, lelaki dikenali sebagai A Raju, 49, yang hidup sebatang kara itu dikatakan mengalami kemurungan dan mempunyai masalah kesihatan selepas ditinggalkan isteri dan dua anak lelakinya lima tahun lalu.

Dia tidak lagi menghiraukan kehidupannya dan hanya berharap bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) RM300 sebulan untuk menyara hidupnya.


Raju berkata, sejak lima tahun lalu, dia tidak pernah memasak apa jua makanan di rumahnya selain pakaian digunakan tidak dibasuh dan dibiarkan berselerak kerana biasanya ia dibersihkan isterinya.

Saya tidak tahu hendak buat macam mana dengan pakaian berkenaan sebab itu saya biarkan saja, makan tengah hari dan malam pula saya dapatkan dari kedai berhampiran selain ihsan orang ramai yang bersimpati.

ADVERTISING

Saya tidak larat untuk mengemas rumah sebab saya juga menghidap sakit sendi menyebabkan keadaan rumah terbiar, katanya ketika dikunjungi Pengerusi Jawatankuasa Perpaduan dan Sumber Manusia negeri R Vidyananthan, semalam.

Raju berkata, dia berbesar hati sekiranya ada pihak membantunya membersihkan rumah kerana penyakit dialaminya membataskan pergerakannya untuk mengemas sendiri.

Sementara itu, Vidyananthan berkata, pihaknya bersimpati dengan nasib lelaki berkenaan dan melakukan tindakan susulan dalam masa terdekat terutama membersihkan pakaian serta membuang semua sampah sarap di dalam rumah terbabit.

Ketua MIC Bahagian Kluang G Raman dipertanggungjawabkan untuk menggerakkan kerja sukarelawan dan melaksanakan tugas pembersihan itu supaya lelaki berkenaan boleh hidup selesa.

Selain itu, lelaki ini perlu dirujuk ke hospital untuk rawatan lanjut berkaitan penyakitnya supaya dia boleh menjalankan tugas ringan seperti menjaga kebersihan rumah serta melakukan kerja untuk sara hidup seharian, katanya.
Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 10 November 2017 @ 6:50 AM
10hmkluu_1510267853.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:20 AM | Show all posts
Edited by Siput_Sawah at 10-11-2017 08:22 AM

#silamereput........kau nak harap NGO dtg cuci rumah kau la mcm yg lepas lepas......
senang nye dairy hidup geng pemalas ni..end up guna alasan mcm mcm utk dapat simpati, duit kebajikan pandai lak kau blh ingat lak!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:21 AM | Show all posts
teruk sgt ke penyakit sendi ko tu ane sampai nk bersihkan sikit2 pun tak boleh....padan la bini ko dump ko....pemalas kut

pi mintak makan free kat kedai2, ko larat pulak ye ane
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:25 AM | Show all posts
"Dia tidak lagi menghiraukan kehidupannya dan hanya berharap bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) RM300 sebulan untuk menyara hidupnya"......katanyeeeeee!!

Duit Kebajikan still collect walaupun dah tak menghiraukan kehidupan!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ha ha..gi kedai beli makan mampoo..buang sampah x mampoooo...nexttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:27 AM | Show all posts
ini di panggil sejenis spesis tikus...nama saintifiknya adalah kelingus-masamkus
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:30 AM | Show all posts
jalfa replied at 10-11-2017 08:26 AM
Ha ha..gi kedai beli makan mampoo..buang sampah x mampoooo...nexttttttt

haahaha baru nak ckp mende yang sama..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh lah species ni buat group fb #gengpemalasnakmampus tambah # lagi #haraporangkemasrumah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin ramai pulak org mcm ni kat MALAYSIA.kat US ada satu rancangan TV yg clean kn rumah org, after clean cantik gila rumah tu jadinya. Ada 1 rumah tu dia tlg clean kn tapi owner dia pemalas babi, tgk muka pun mcm babi, bersepah balik rumah tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:02 AM | Show all posts
ko saje je nak suruh org dtg kemas kan..
babi sungguh perangai
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:06 AM | Show all posts
amboi dekkk...kalau pemalas cakap malas....jangan bagi excuse sakit ler apa ler....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Senangnya hidupppppppp...mendidih je baca.patut la bini ko lari..kptusan dia tepat.ingat bini hamba kau ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:07 AM | Show all posts
Siput_Sawah replied at 10-11-2017 08:25 AM
"Dia tidak lagi menghiraukan kehidupannya dan hanya berharap bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (J ...

patut duit tu bini dia la yg ambik, sbb nk sara anak kann...

nmpk sgt ane ni putar belit, dasar pemalas berak cirit

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo malas sgt nak kemas umah tu, bakar je lah. Setel
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang rajin melayan spesies ni biasa orang berkepentingan politik.
Niatnya nak meraih undi aje.
Tengok la parti mana tu..
Makhluk pemalas pun nak membela.
Nak jadi apa negara ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn pasni sorg2 tampil..rumah selerak..sakit mcm2, duit terhad..hrp make over n sponsor utk bg lawa rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai jenis pemalas macam ni rupanye pastu salahkan sakit.
Kalu berul x hiraukan kehidupan dah lama ko mereput tapi ni duit bantuan still hadap,  makan still boleh gi cari.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:33 AM | Show all posts
bakar jela umah ni dgn dia2 sekali
senang cte
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Hellooo!! Nenek sy y umur 70+,sakit2 tua,sendi tu xyah nak ckp laa,mmg salu sakit tp xde plak nak biarkan rumah berselerak mcm tu..masak sendiri,kemas umah sendiri,tp y hantu nye cucu cicit dia jelaa,pegi sepahkan rumah..kalau dpt org mcm ni lg,tlg sekolahkan dia!! Sakit sendi bukan alasan utk menjadi pengotor!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Robbana..kalau dah spesis estet tu mmg tak boleh buat apa lah...ni mesti pemalas tapi kuat makan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 10:04 AM | Show all posts
bini tinggal sebab apa..? ni mesti dasar pemalas dari muda dulu. bini n anak pon stress
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa ni ane, malas basuh baju busuk la. Sendiri nak duduk rumah pun dah sama macam rumah tikus. Selalu iols kenai dengan india yang suka beno mop lantai, hari2 mop lantai. Kira pembersih la. Ane ni pemalas pulak busuk la rumah ane ni boleh pulak tahan bau
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 10:11 AM | Show all posts
Agaknyer bulu pun xpernah dicukur sejak 5 tahun lepas
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 10:19 AM | Show all posts
dah dasar pemalas.. ntah2 kene tinggal bini pon sbb malas nak keje agaknye
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2017 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 10-11-2017 08:27 AM
ini di panggil sejenis spesis tikus...nama saintifiknya adalah kelingus-masamkus

Hahahahah. Gigih akak bc
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057716s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list