Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2293
View
51
Reply

Anak sorang jer?? Suka hati kami ler...kau apa sebok??

[Copy link]

Author: mannnaaakautau       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-11-2017 01:20 PM | Show all posts |Read mode
Ayat kontot that paints thousand words......
Jom kita kupas......

Dari sudut perkara yg disebut dalam agama tentang tujuan perkahwinan itu dari sudut mengembangkan zuriat......


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2017 01:26 PM | Show all posts
Jangan  takut beranak ramai...kerana janjiNYA(please correct me if I'm wrong)...... setiap Anak yg dilahirkan atas muka Bumi ini ada rezeki nya masing masing.....

Hmmmmmmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2017 01:29 PM | Show all posts
Anak ramai kalau semua besar  jadi hantu, so sebagai Mak Ayah akan dipertanggunjawabkan( to a certain extend)di sana......so how to have many zuriat????? Scary you know....

Hmmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 01:29 PM | Show all posts
rejeki takkan bergolek kedebak..kalo anak byk tp terbiar tak cukup mkn kan menyeksa namanya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2017 01:31 PM | Show all posts
Anak sepuluh.......dapat makan ice cream walls dan marigold (pprt)

Tapi kalau Anak sorang...boleh upgrade to better quality to GODIVA, BEN N JERRY or HAGGEN DAAZ...

How????

Hmmmmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2017 01:35 PM | Show all posts
Weiii manak kau ingat beranak tuh macam nak berak eh....meluncur jerk??....azabbb weiiiiiii.....muntah macam macam warna kuar dari  bulan Ketiga  kandungan  lagi tau......

parawei.....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2017 01:38 PM | Show all posts
epysha replied at 9-11-2017 01:29 PM
rejeki takkan bergolek kedebak..kalo anak byk tp terbiar tak cukup mkn kan menyeksa namanya..

Tapi bukankah TUHAN dah janji...pada setiap zuriat yg lahir atas muka Bumi ini...akan ada rezeki nya masing masing???

Takkan TUHAN tuh nak bubble???? NAUZUBILLAH....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2017 01:41 PM | Show all posts
Anak sorang..........nak pi holiday....sekali dalam 3 tahun...pastuh Kalaupun dapat pi holiday...beli soup kat 7-11...itu Mak Ayah yang  bekerja tau....

bayangkan kalau Anak 3-4...takkan nak holiday kena tunggu Mak Ayah dapat pencen??


Ochin.....

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Concern benar hang manak pada brapa orang anak seseorang perlu ada.

Dalam ambit hang pulak, syarat pertama untuk produce anak tu yakni bernikah tu hang dh fullfill kah belum???

Inilah yang nabi kata,maknusia hujung zaman ni sebok benar pedulik perihal hal orang sampai lupa perihal sendiri kan?kan?kan?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 02:13 PM | Show all posts
Deidra replied at 9-11-2017 01:57 PM
Concern benar hang manak pada brapa orang anak seseorang perlu ada.

Dalam ambit hang pulak, syara ...

......
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread PPRT
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
singlemum_4 replied at 9-11-2017 02:13 PM
......

Lama tak kena ketuk maud ni.sesekala kena jugak perangat memorinya yang kian mereput
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 9-11-2017 02:18 PM
Thread PPRT

Bener banget
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala kadang saja je malas nak layan soalan kepochi manak.
Tanya soalan, anak sorang je?
Eh manak, kau ingat anak tu boleh beli kat supermarket ke?



Tolong jawabkan bagi pihak mak anak sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 03:44 PM | Show all posts
Deidra replied at 9-11-2017 02:45 PM
Lama tak kena ketuk maud ni.sesekala kena jugak perangat memorinya yang kian mereput

well done sis
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha... Tered sendu ketua kampung FD.
Sendiri tanya sendiri jawab... Sendiri kupas. Lejennn  
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Deidra replied at 9-11-2017 02:45 PM
Lama tak kena ketuk maud ni.sesekala kena jugak perangat memorinya yang kian mereput

Memang itu yg pak  manapp nanti nantikan sis...
Pak manapp boring lah tu... Asik bual bincang dgn anak buah nya yg baru tanggal pusat aje.. ... Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 05:02 PM | Show all posts
Monafake2 replied at 9-11-2017 04:56 PM
Memang itu yg pak  manapp nanti nantikan sis...
Pak manapp boring lah tu... Asik bual bincang dgn ...

Bukan dia ramai peminat ker? boring lagi iya.
toooooo badddd soooooo saddddd
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 05:36 PM | Show all posts
akak dengan suami sekarang ni pun anak sorang jugak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2017 10:52 PM | Show all posts
Deidra replied at 9-11-2017 01:57 PM
Concern benar hang manak pada brapa orang anak seseorang perlu ada.

Dalam ambit hang pulak, syara ...

Jap...nak tanya......golongan Yang hang sebut pada perenggan terakhir tuh, termasuk diri hang tak??







Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096597s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list