Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
4616
View
59
Reply

Please help (Part 2)

[Copy link]

Author: MAXAN5115    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-11-2017 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Semalam saya ada post berkenaan tempahan homestay yang telah saya buat dan didapati owner tersebut menipu. Terima kasih pada yang memberi komen dan idea berkenaan isu penipuan tersebut! Dan untuk pengetahuan smua, owner tersebut ada reply msg whatsapp saya setelah saya bagitahu yang saya akan buat laporan polis. Tapi, saya masih menunggi duit untuk dipulangkan. Takut janji itu sekadar janji sahaja. Mohon warga Sabah dan orang lain berhati-hati dengan orang ini dan war-warkan pada orang lain semua!!
Screenshot_20171102-063402.png
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Sah kena tipu la ye. Aduhai
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
yaa allah yaa tuhanku, kau ckp sm dia nnt kau maw viralkan dia d group sabah kalau dia xbyr!!!! biar dia takut sikit. .

okeyyy, next time jgn sdh cari homestay d mudah. .harap lebih berhati2, hihi. .
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Lahanat punya penipu bikin malu Sabahan jaaa.. apa dia rasa kalau kena viral tuh ah? Eihhh
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Never trust 100% iklan kt mudah tu tt oii..hope hal ni jd pengajaran next time..
Jgn marah,tgk cara org tu replu wassap mcm sarcastic je..sah la tt mmg da kena tipu..
But hope tt dpt balik duit depo tu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
cHimo replied at 2-11-2017 12:11 PM
Lahanat punya penipu bikin malu Sabahan jaaa.. apa dia rasa kalau kena viral tuh ah? Eihhh :hu ...

khen uols, kita anggap ja pilak ni yg menipu. .keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari kat web yg boleh dipercayai ja la mcm trivago,booking,traveloka,agoda etc.mahal sikit pun terpaksa la drp kena tipu mudah ni ada yg betul ada yg tak betul.kira ikut nasib jugak la
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah, kesiannya TT. Nasib baik dia janji nak pulangkan semula duit TT. Kalau lebur habislah
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Penuh bateri tt
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgh2 marah blh tertypo pulak.

Semoga dpt balik duit tu.... walaupon kebarangkalian tu kecil.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap je nak repot polis baru dia tau. Tapi mudah ni xleh report ke kes tipu mcm ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 01:19 PM | Show all posts
betul ke dia nk byr balik............. penipu bukan leh caya.............
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 01:28 PM | Show all posts
report polis takkan dpt duit. ni jenayah komersial kalau masuk penjara pun xlama.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt hensom lompat2 mcm tu,, ampun tt aku x baca dulu ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi boleh pulak pinjam2 dulu duit bayar hutang. Setelkan cepat tt, dan next time book hotel/homestay jangan dari mudah lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 2-11-2017 12:47 PM
Penuh bateri tt

Hahaha rajin cas phone ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Iema5008 replied at 2-11-2017 01:47 PM
Tt hensom lompat2 mcm tu,, ampun tt aku x baca dulu ekekeke

Uhahahaha sempat.i pun sempat gak tadi usha dulu background wasep TT.ya hampunnn TT kaki travel mungkin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2017 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 2-11-2017 11:52 AM
Sah kena tipu la ye. Aduhai

Sah n sahihhh lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2017 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 2-11-2017 12:00 PM
yaa allah yaa tuhanku, kau ckp sm dia nnt kau maw viralkan dia d group sabah kalau dia xbyr!!!! biar ...

Tolonglah viralkan...bg semua bethat-hati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2017 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
cHimo replied at 2-11-2017 12:11 PM
Lahanat punya penipu bikin malu Sabahan jaaa.. apa dia rasa kalau kena viral tuh ah? Eihhh :hu ...

Mohon war warkan yang lain suoa berhati-hati
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086898s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list