Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4274
View
60
Reply

Please Help! Travel to sabah

[Copy link]

Author: MAXAN5115    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-11-2017 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
MAXAN5115 replied at 1-11-2017 09:51 AM
Hope btul lah..dh last minit ni..nk kne carii smuaa homestay n butn gitu je depositnya

Korang ramai tak? Ai pernah stay kat dua homestay di KK, 1 kat Cybercity Kepayan, 1 lagi kat 1B. Aku suggest ko tinggal kat apartment Cybercity Kepayan tu sebab dekat sangat dengan airport dan bandaraya KK (dalam 5-10 minit dari airport and 10-15 minit nak gi bandar). Apartment tu kat second floor tak silap, ada 3 bedrooms and two baths. Keluasan around 600++ sq. Sempit sikit but ok la boleh muat la dalam 8 orang gitu. Lagipun apartment tu bersih,  ownernya pon nice. Ko book ja kat Traveloka or Agoda. Carik Makmoor Apartment.  Aku dulu time promo dapat harga murah gila RM 113 per night.

If possible,ain kali elakkan book homestay kat Mudah. Lagi baik book kat Agoda ka Traveloka ka Booking ka Trivago ka or Air BnB. Lagi selamat. Mudah tu ramai pentipu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 1-11-2017 10:20 AM
yach

innocen naw mukenyer..

Kondo tu hanjeng sebab ai tamampu beli, rega studio room pun lebey setengah juta, apetah lagik unit berbilik bilik.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 1-11-2017 01:14 PM
MAXAN5115 replied at 1-11-2017 10:36 AM
Saya ada 23org...cukup ke..


23 orang, astaga ramainya! In that case ko perlu rumah besar la. Air BnB ada banyak homestay best2 around KK tapi paling ramai pon 16 orang guests je. Try runding dengan host la if boleh more than 16 piple.

If not korang book jah 2 apartments kat Marina Condo di Agoda ka Traveloka ka. Tempat ni dekat dengan major tourist attractions. Sea view pon cantik petang2.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 1-11-2017 12:43 PM
Hello bro @MAXAN5115, ko terai search owner number tu guna app FB messenger. Aku check tadi, jumpa n ...

nahhh, baru iols terpikir jgak check dia punya fb. .no tu link sm fb ini yaaa! who r yussss??
Screenshot_20171101_132443.png
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 1-11-2017 01:25 PM
nahhh, baru iols terpikir jgak check dia punya fb. .no tu link sm fb ini yaaa! who r yussss??

Sikijap Khairul Anuar sikijap Kamalrul. Kompom scammer, unless ni numbul si Kamalrul si Khairul Anuar yang guna sebelum si Kamalrul guna but ai doubt it.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 02:33 PM | Show all posts
chazey replied at 1-11-2017 12:51 PM
Kondo tu hanjeng sebab ai tamampu beli, rega studio room pun lebey setengah juta, apetah lagik uni ...

x pe.. x mampu beli, kita mampu sewa ... dan mampoo tengok
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 08:22 PM | Show all posts
sis, i klu nk book homestay i tk guna mudah.i tengok kt blog ke fb org yg dh pergi n book homestay tu then dr situ kita tau homestay tu genuine.kita pn bole baca review org yg dok kt homestay tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 09:39 PM | Show all posts
manehnya replied at 1-11-2017 10:37 AM
ya betoi jeslton residence, dekt ngan suria, grandis n jetty
harga pun ok nk bawak keluarga

hamboi chuols...rega tu iols cuma mampu tengok je tapi kalau nak view lagi cantik iols suggest area the peak condo sebab dia tinggi sikit..pastu keluar sikit dah boleh jalan2 menikmati laut kat tanjung lipat tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 09:44 PM | Show all posts
since TT dah senyap hope dia dah berjaya contact the so called owner homestay tu..kalau tak berjaya jugak, hope jumpa la homestay baru yang sesuai n berpatutan dan paling penting bukan tipu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
lovezy replied at 1-11-2017 10:09 AM
iols pun baru tau taman tu wujud hari ni  sanaaa belakang wisma wanita..tapi dalam iklan tulis b ...

Jauhnya tuh wisma wanita sama 1b... kalau dari sana pun sy rasa ikut jalan Masjid pun kira jauh jugakan.. hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 1-11-2017 02:20 AM
yach

innocen naw mukenyer..

chuolls just nk kata heolls helokkkk khuensss..

dah dapat no, jgn abuse pulak yer.

assalamualaikom lah yer
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:28 AM | Show all posts
en kamarul ne rider juga ka? avvy wassap berlatarkan embun, hijau dgn ya rasul nya..

hamboi, hamboi hamboi, hamboi hamboi hamboi (amboi3x altimet versi pondan)
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 1-11-2017 04:51 AM
Kondo tu hanjeng sebab ai tamampu beli, rega studio room pun lebey setengah juta, apetah lagik uni ...

fyi, harga paling murah 800k.. sunset view 2 juta kalau tidak silap..

mohon kerja keras lerrr cari jerung besar
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 05:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh pergi bank kata silap bank in pada orang ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 09:13 AM | Show all posts
samasam90 replied at 2-11-2017 12:25 AM
chuolls just nk kata heolls helokkkk khuensss..

dah dapat no, jgn abuse pulak yer.

yea.. heols mmg heloks, tp x dpt pun no nyer.. kah kah..

sejenis eksyen jgk
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 2-11-2017 01:13 AM
yea.. heols mmg heloks, tp x dpt pun no nyer.. kah kah..

sejenis eksyen jgk

hello heolls dah post dah no tu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 09:35 AM | Show all posts
samasam90 replied at 2-11-2017 09:18 AM
hello heolls dah post dah no tu..

eh ya ka.. jap nk update kt wsap

kah kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 09:37 AM | Show all posts
samasam90 replied at 2-11-2017 12:30 AM
fyi, harga paling murah 800k.. sunset view 2 juta kalau tidak silap..

mohon kerja keras lerrr c ...

tu lah 2jota, sbb kan view nya la mahal kan
kayo2 org sabah ni bah
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
izzat1987 replied at 2-11-2017 05:28 AM
Boleh pergi bank kata silap bank in pada orang ni

haaa, baru iols npk kau komen cerdik sikit haaa. .
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2017 04:24 AM From the mobile phone | Show all posts
samasam90 replied at 2-11-2017 12:30 AM
fyi, harga paling murah 800k.. sunset view 2 juta kalau tidak silap..

mohon kerja keras lerrr c ...

Kalau ai lawo cam Riz Ulala dah lama carik white shark kay! Ni acik2 kepam jah takat mampo carik bilis kurus kering jah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114784s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list