Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4233
View
60
Reply

Please Help! Travel to sabah

[Copy link]

Author: MAXAN5115    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-11-2017 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Tq tq..kalau awk nk tahu..no 08 dia bg tu ble trace adalah kastam sabah..adoyai..mohon2 tolong..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
lovezy replied at 1-11-2017 10:00 AM
saya pun takut jugak kalau2 dia guna alamat orang lain ke..sebab kwsn berdekatan yg dia tulis kat  ...

Dkt rm500 gak
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 1-11-2017 09:58 AM
haha, iols xtahu kewujudan taman ittew tp kalau google ada ja

iols pun baru tau taman tu wujud hari ni sanaaa belakang wisma wanita..tapi dalam iklan tulis berdekatan 1b jadi iols agak musykil di situ..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:11 AM | Show all posts
ramai ke yg booked homestay tu..

guna airbnb pun byk jugak homestay, transaksi pun selamat,

kt marina court tu dekat ngan semua tempat

neway TT tu pic u ka..  



Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
MAXAN5115 replied at 1-11-2017 10:06 AM
Dkt rm500 gak

adoiyai...hmmm mungkin dia kerja kastam dan guna no tel ofis? cuba you call that number n tanya ada tak orang nama kamarul tu..in the meantime you post jugak dekat group fb macam @raradhia suggest tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 1-11-2017 10:11 AM
ramai ke yg booked homestay tu..

guna airbnb pun byk jugak homestay, transaksi pun selamat,

betul..nak book homestay guna airbnb lebih terjamin selamat..atau cari dekat fb yang ada banyak review..

p/s : hamboi chuols menyempat lagi tanya gambo tt yach
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:16 AM | Show all posts
buat police report la then.....jgn biarkan aje
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:20 AM | Show all posts
lovezy replied at 1-11-2017 10:15 AM
betul..nak book homestay guna airbnb lebih terjamin selamat..atau cari dekat fb yang ada banyak re ...

yach

innocen naw mukenyer..

neway ada 1 condo baru buka kt area jetty tu, lawa naw2

view pun cantik ya hammat... facing the sea gituhhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:22 AM | Show all posts
zulka replied at 1-11-2017 10:16 AM
buat police report la then.....jgn biarkan aje

dah kenapa la bayaq habis... kt mudah.com tu mmg senang kena scam


Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 1-11-2017 10:20 AM
yach

innocen naw mukenyer..

jesselton residence tu ka chuols? sebelah suria sabah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 1-11-2017 10:11 AM
ramai ke yg booked homestay tu..

guna airbnb pun byk jugak homestay, transaksi pun selamat,

Iyerr..pic sayaa..knp...huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 1-11-2017 10:16 AM
buat police report la then.....jgn biarkan aje

Yup..sy de bukti2 smua n akn buat report..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 1-11-2017 10:20 AM
yach

innocen naw mukenyer..

Saya ada 23org...cukup ke..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:37 AM | Show all posts
lovezy replied at 1-11-2017 10:26 AM
jesselton residence tu ka chuols? sebelah suria sabah?

ya betoi jeslton residence, dekt ngan suria, grandis n jetty
harga pun ok nk bawak keluarga

tp klu dok kk yg penting view dia msti nk tgk waterfront kan




Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:38 AM | Show all posts
MAXAN5115 replied at 1-11-2017 10:36 AM
Saya ada 23org...cukup ke..

tudia aih, rombongan sekolah ka

ada yg hostel type bunkbed pun ada kt kk tu dik
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:39 AM | Show all posts
MAXAN5115 replied at 1-11-2017 10:35 AM
Iyerr..pic sayaa..knp...huhu

pakai cream apa, putehnye..


Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Siannya tt....hrp tt selamat smpi sana ye....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 1-11-2017 10:53 AM
Siannya tt....hrp tt selamat smpi sana ye....

Insha Allah
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 1-11-2017 08:11 AM
@chazey sistur taw ka??

Tada kenal la. Tapi saspisyes la if dah terima deposit then bolayan. 99% tinggi kemungkinan kes tipu sebab orang yang betul jaga bisnes akan jaga customer bebail gak. Ai pernah terkena kat mudah, rugi 1.5k, cei!  I hanya mampo maki hamun babi tu kat fesbuk (ai search nombolnya guna fb messenger), maki kat wasap dibloknya ai pulak dan ai tarajin beli simkad baru semata hanya mahu maki heol.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Hello bro @MAXAN5115, ko terai search owner number tu guna app FB messenger. Aku check tadi, jumpa nombo tu digunakan oleh akaun seorang KHAIRUL ANUAR which jauh beno bunyinya banding KAMARUL. Dan FB tu kosong jah lansung takda hapa ya! Sorry but aku yaqin ko dah kena tipu. Berapa deposit ko bagi bro? Try google 'cara2 untuk dapatkan semula duit pabila ditipu'.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.253625s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list